Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Kézi fűrészek

Multipozíciós fűrész, lombfűrész, keretes fűrész, illesztőfűrész, gipszkarton kiszúró fűrész: sokkal többféle, és sokkal többféle felhasználásra léteznek kézi fűrészek, mint azt elsőre gondolnánk. A különböző felhasználású fűrészeket az emberiség már évezredek óta használja, nem meglepő, hogy idővel rendkívül sokfajta fűrész lett. 
 

Rendezés:

Fieldmann FZNR 1350 teleszkópos fűrész

(1)
Központi raktáron
10.990 Ft 9.890 Ft
10%

Extol YTONG fűrész (70cm)

(3)
Központi raktáron
6.690 Ft

Kétkézvonó 252x40mm

Áruházi raktáron
10.490 Ft

Extol Japán fűrész 220mm

(2)
Központi raktáron
4.020 Ft

Erba Féműrészlap 300mm 10db

(1)
Jelenleg nem elérhető
1.220 Ft

Kézi fűrészek minden helyzetre

Mi pontosan a kézifűrész?
A kézi fűrészek olyan fűrészek, melyek könnyűek, amelyekkel kézi erővel is tudunk fűrészelni. Tulajdonképpen célszerszámok. Rengeteg típusuk van, de valójában mind besorolható kettő fő típusba: a rugalmas pengéjűek általában faanyagok, fa fűrészelésére és darabolására alkalmasak (a fogai nagyok, ritkásabbak) míg a merevített pengéjűek inkább a finomabb munkákra. 

Ezekre érdemes figyelni a kézifűrész kiválasztásakor
Mivel rendkívül nagy a választék és széles körű a felhasználási mód, ezért általános tanácsok léteznek. A keret nélküli kézi fűrészek sajátossága, hogy a fogai kinyúlnak, kihajlanak a fűrészlapból. A fűrészelés közben a fogak saját vájatot vágnak a fában és ebben siklanak majd. A keret nélküli fűrész használatakor fontos, hogy amit fűrészelünk azt rögzítsük valamilyen módon. A keretes fűrész fűrészlapja keretben van, mind a kettő végén befogva. Az ilyen fűrészek fogai általában sűrűbbek, kisebbek, maga a lap stabilabb. 

Választhatunk fűrészt feladat szerint is. A választást segíti, hogy a fűrész gyakran a nevében hordozza azt, hogy milyen feladatot lehet vele ellátni és milyen anyag vágására alkalmasak. Léteznek fafűrészek (fa vágására) fémfűrészek (melyek a fémmel is elbírnak) gipszkarton fűrészek (gipszkarton falakhoz, különbözőek, összecsukhatóak vagy nem összecsukhatóak) kerti fűrészek, ágfűrészek, és számtalan másfajta kézi fűrész is.
A kézi fűrészek fűrészlapjának fogai idővel elhasználódnak, kopnak: ezért külön megvásárolhatóak hozzájuk a különböző fűrészlapok.

Ismerd meg a hatalmas választékunkat és találd meg azt amelyik számodra hasznos. Ha szakmai segítségre van szükséged keress minket telefonon, vagy e-mailben.