Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Menü

LED izzók és LED fénycsövek (E27, E14, T8 foglalattal)

LED izzók hagyományos kivitelben, kukorica LED izzók illetve gyertya LED izzók, GU10 bajonett foglalatos LED izzók, hagyományos T8 foglalatos neon helyére LED fénycsövek széles választékát találod a SzerszamKell online barkácsáruházban. Országos házhoz szállítás minden LED izzóra, hatalmas raktárkészlet, kedvező árak...

Rendezés:
Rendelésre 2-3 napon belül
895 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
1.780 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
3.320 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
2.240 Ft

Tudj meg többet a LED-es fényforrásokról


Ha a LED szót meghaljuk, abban a pillanatban a költséghatékony világítás jut eszünkbe. Ez nem is véletlen. A LED-es fényforrások használatával eddig is számot tevő volt a megtakarítás mértéke, azonban, ahogy ez a terület fejlődik, még kiemelkedőbb eredményre számíthatunk. Korábbi hátrányaik fokozatosan kiküszöbölésre kerültek.  Fényerejük eléri az eddig használt más egyéb fényforrásokét és bekerülési költségeik is egyre kedvezőbbek. A megbízható, minőségi termékek jóval élettartamuk alatt visszahozzák az árukat és jókor megtakarítást produkálnak. 

LED mindenhol

A LED-es megvilágítás egyaránt jól alkalmazható főfényforrásként illetőleg hangulatvilágításként is. Mára olyan széles a lehetőségek tárháza, hogy ezt a fajta megvilágítást nem csak költséghatékonyság szempontjából használjuk előszeretettel, de kihasználjuk a terek és helyiségek exkluzívabbá tételénél is. Nem csak a családi házaknál és lakásoknál gyakori alkalmazása, hanem más egyéb épületeknél, üzleteknél is. 
Bármelyik helyiség mennyezetébe praktikusan beépíthető legyen szó fürdőszobáról, konyháról, vagy akár nappaliról. A nagyobb fénnyel rendelkező izzók megfelelő számú használatával tökéletes fényhatás érhető el. Célszerű a külön kapcsolható körök kialakítása, így akár elérhető a hangulatvilágítás is, de fényárba is boríthatjuk a helységet igényünk szerint. 
A még tökéletesebb hangulatvilágítást szeretnénk és van rá mód, akkor akár a padló burkolatába is beépíthetünk felfelé világító spot lámpákat, melyek kellemes szórt fényt adnak.  LED-es megvilágítást használnak még vitrinek, konyhaszekrények megvilágítására is. 
Amíg központi helységek, ahol több időt töltünk, mint a nappali vagy konyha természetesen nagyobb megvilágítást igényel, addig a hálószobába elegendőek a kisebb fényforrást biztosító LED-es megvilágítások is. 
Ma már jóformán minden kiváltható LED-es technológiával a körteégőktől kezdve egészen a reflektorokig. Amire abszolút nem is gondolnánk, hogy a LED-es fényforrások nem csupán a világítás költségeit mérséklik, hanem a légkondicionálásét is, hiszen a hagyományos égőkkel szemben a LED-es izzók nem fűtenek.

A LED izzók és egyéb LED-es világító egységek előnyei

Tulajdonképpen mi is az a LED lámpa? Ezekben a lámpákban több LED-et találhatunk összeépítve, előtét áramkör közreműködésével egyenfeszültségről működnek. Ez a foglalatban kapott helyet, így merőben hasonlítanak a hagyományos izzókhoz.
Milyen előnyökkel rendelkeznek a LED izzók és miért érdemesebb inkább ezen típusú égők mellett letenni a voksunkat, számos érv szól. 

 • Élettartam
  Máris az első nagyon fontos szempont az élettartam. Gondoljunk bele például, hogy egy nagy épület esetében micsoda időt pénzt és energiát emésztene fel az égők állandó cseréje. A LED izzók és egyéb LED-es fényforrások több tízezer órás működésre vannak kalibrálva, azonban a power LED izzók setében nem ritka az 50 ezre üzemóra sem. További előnye, hogy fényereje  is roppantmód kis mértékben változik csak működése alatt és színhőmérséklet változása is elhanyagolható.
  A bekapcsolást követően nem kell várni, hogy a LED izzó elérje a teljes fényerejét és a gyakori kapcsolgatás sem befolyásolja az élettartamot.  A rázkódás sincsen hatással rájuk, mivel nincsenek függesztett, izzó alkatrészeik és nincs bennük gáztöltet.  
 • Fogyasztás
  A LED –es fényforrások, izzók esetében a beszerzésnél, minden esetben nagyobb költséggel kell számolnunk, de ez a plusz költség gyorsan meg fog térülni a villamos áram számláinak csökkenésével.
  A LED –del működő lámpák, egyéb fényforrások fogyasztását a LED-ek száma határozza meg. Igen széles a repertoár, ugyanis vannak már tíz LED-et tartalmazó eszközöktől egészen a 100 LED-esekig.  Az átlagos, melyek a háztartásokban, lakásokban használatosak azok 30-60 LED-del vannak ellátva. Energiaigényük rendkívül alacsony 1,8 -3,5 Watt közötti. Az összehasonlítás végett az utóbbi egy 25 Wattos izzó energiafelhasználásának is csak kisebb része. 
 • Színhőmérséklet
  A LED-es izzók, fénycsövek és egyéb LED-es világító egységek különféle színhőmérsékletben kaphatók. A hagyományos izzókhoz hasonlóan itt is megtalálhatók a hidegfehér és melegfehér változatok. A melegfehér LED izzó fénye sárgás, melegebb hatású, a hidegfehér pedig egy hidegebb, kékesfehér fényt ad, ezen felül úgyanúgy megtalálhatók a boltok polcain a színes fényt adó LED izzók is, így mindenki az ízlésének megfelelőbbet választhatja ki. 
 • Bevilágítás szöge
  Valószínűleg ezt az adatot vannak akik nem tudták, hogy a LED-es fényforrások  mindig irányított szögben világítanak, ellentétben a hagyományos izzókkal, melyek 360°-ban világítják be a teret.  A LED izzók csomagolásán minden esetben felvan tüntetve  a világítás szöge. A kisebb szögbe világítók koncentrált fényt adnak, míg a nagyobbak használatával egy általánosabb világítás érhető el.  A mennyezeti lámpák esetében 200° feletti bevilágítási szöggel rendelkező LED-ek is kaphatók.
 • Hőtermelés 
  A LED-es izzók hőtermelése jócskán elmarad a hagyományos izzók hőtermelésétől, így nem kell attól tartanunk, hogy ha véletlenül hozzáérünk megégetjük magunkat, továbbá a LED-es izzók környezetüket csak scekély mértékben melegítik.

Hangulatos LED-es ötletek

Az öntapadó hátoldallal gyártott Led-es fényforrások lehetőségek tárházát jelenti a dekorálás terén, hiszen szinte bárhová könnyedén felerősíthetőek.  Egy lapos keskeny nyomtatott áramköri lapra felforrasztva készülnek 8 mm, vagy 10 mm szélességben. 
Több szempontból előnyös használatuk, amellett hogy tartósak még energiatakarékosak is. Egyenletes, homogén fényt adnak, köszönhetően 120°-ban sugározott fényüknek. Telepítésük rendkívül egyszerű mindösszesen egy stabilizált LED-es tápegységre van szükség az egyenáramos működtetéshez. Maguk a szalagok jó hajlíthatóságuk véget könnyedén vezethetőek. A stabil rögzítéshez viszont szükség van a felület por és zsírmentesítésére, így bármilyen anyagra felragaszthatók. 
A LED szalagok tekintetében igen sokfélével találkozhatunk, azonban funkciójuk szempontjából két fajtát különböztetünk meg. Vannak a dekorációs célra készült LED szalagok és vannak a helyi világításra használhatók. 
A dekorációs LED szalagok egyenletes megvilágítást biztosítanak 120°-os szögben. Nagyjából 30 cm-es távolságot képesek bevilágítani, mely messze elmarad a helyi világításra használt szalagok 0,5-1 méter közötti fényerejétől. Általában 3 LED-enként vághatóak és a tápvezeték egyszerűen odaforrasztható az adott pontokra, akár rövidebb szakaszok toldása is megoldható áthidaló vezetékek ráforrasztásával.
A helyi világításra használt LED fénycsövek, szalagok leggyakoribb felhasználási területe a vitrinek, kirakatok és konyhapultok. Erős fényük lehetővé teszi a mellettük lévő munkát. Ezek a típusú szalagok is 3 LED-enként vághatók és forraszthatók.
A LED szalagok áramellátásáról a tápegység gondoskodik, amely védett túlterhelés, rövidzárlat, túlmelegedés és túlfeszültség ellen, így garantálva a LED világítás hosszú élettartamát. Kizárólag stabilizált LED tápegység a megfelelő a szalagokhoz, Ne használjunk elektronikus, a 12V-nál nagyobb feszültségű, vagy váltakozó áramú tápegységeket.
A stabilizált LED tápegységet úgy tudjuk helyesen megválasztani, ha a a kívánt hossz összteljesítményére 20-25%-ot ráhagyunk.
A LED szalagok között megkülönböztetünk bel – és kültérre használatosakat és időjárásállók. is. Az utóbbiak közvetlenül dughatók a hálózatba, míg a a beltériek külön dobozba szerelt típusok.
A LED szalag fényereje szabályozható LED dimmer segítségével, így akár erős fényerejű LED szalag még hangulatvilágításként is használható. A tápegység és a szalag közé építhető be a LED dímmer. A korszerűbbek már egyszerűbben, távirányítóval működtethetők.