Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Forrasztópisztolyok

A forrasztás fémek közötti kötést kiakítására szolgáló eljárás. A hegesztéssel ellentétben a kötést nem az alapanyagok megolvasztásával hanem egy alacsonyabb olvasdápontú forraszanyag használatával hozza létre, így az összekötendő alkatrészek nem deformálódnak. A forrasztáshoz használhat elektromos vagy gáz üzemű pákákat, elektromos pisztolyokat vagy gázlámpákat a munkaterülettől függően. Legyen szó elekronikai vagy ötvös-, bádogosmunkáról, nálunk megtalálod a szükséges segédeszközt.
Rendezés:

Geko gázperzselő 58kW, 5m

(6)
Áruházi raktáron
8.230 Ft

CFH SF 3100 hegesztő fix

(1)
Rendelésre 2-7 nap
49.790 Ft

Gázforrasztó szett 028

Rendelésre 2-7 nap
12.990 Ft

Forrasztó ón 1,0mm (250g)

Áruházi raktáron
4.860 Ft 3.640 Ft

Extol Forrasztópisztoly 200W

(1)
Központi raktáron
11.990 Ft

Erba Forrasztópáka 60W

(3)
Központi raktáron
3.220 Ft

Forrasztópáka 230V 30W

Rendelésre 2-7 nap
1.840 Ft

Forrasztóállomás LD 48

Rendelésre 2-7 nap
26.690 Ft

Erba Forrasztópáka 30W, 230V

(5)
Központi raktáron
2.590 Ft

A forrasztópisztolyok, forrasztópákák a fémek egymáshoz kötését biztosítja. Az a különbség a hegesztés és a forrasztás között, hogy a hegesztés a kettő anyagot megolvasztja, és úgy okoz kötést, míg a forrasztással egy közvetítő anyagot (az ónt, gyakran) olvasztjuk meg, és segítségével össze a kettő anyagot.  A szerszámKell kínálatában megtalálod a kedvedre való forrasztópisztolyt, és ha szeretnéd még abban is segítünk, hogyan válaszd ki a neked megfelelőt. 

A forrasztópisztoly

A forrasztás fémek közötti kötést kialakítására szolgáló eljárás, forrasztópisztollyal, forrasztópákával forrasztunk. A hegesztéssel ellentétben a kötést nem az alapanyagok megolvasztásával hanem egy alacsonyabb olvadáspontú forraszanyag használatával hozza létre, így az összekötendő alkatrészek nem deformálódnak. Létezik elektromos, és gáz üzemű forrasztópáka is. Legyen szó elektronikai vagy ötvös-, bádogosmunkáról, nálunk megtalálod a szükséges segédeszközt.

Így válaszd ki a forrasztópisztolyt

A legelső, amit el kell döntened, hogy műanyag és gázzal működő forrasztópisztolyt szeretnél (ennek a gázáramlása szabályozható, alkalmas víz, gáz és fűtésrendszerek forrasztásos kötéseinek kialakításához, és mivel szórólángja van ezért könnyű vele hevíteni) komolyabb forrasztópisztoly szettet (forrasztópisztollyal, nagyobb teljesítménnyel, és akár tartalék heggyel) vagy egy forrasztópákát, ami inkább a hobby forrasztásokhoz segítség neked.
Ha sikerült, akkor érdemes eldöntened, hogy milyen teljesítményű eszközre van szükséged. A pár száz wattos páka, pisztoly már kitűnő alatta inkább hobbyforrasztást végezhetsz. Léteznek pillanatforrasztók is, melyek gyorsabban melegítik meg a forraszanyagot, és forrasztanak meg. 
Mivel a forrasztópisztoly, páka a kezedben lesz, ezért a megfelelő védelemről kell még gondoskodnod (a forraszanyag meleg, illetve káros gőzök is felszabadulhatnak) illetve az ergonómia is fontos.