Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Szúnyoghálók - Rovarhálók - Rovarirtók

Ha enyhe a tél és esős a tavasz a szúnyog és rovarlárvák nem fagynak el, nem pusztulnak ki, sőt a nedves közegben jól szaporodnak. Így nyárra hatalmas szúnyog és rovar invázió várható. Védekezzen Ön is időben megfelelő szúnyoghálóval, rovarhálóval nem csak szúnyogok hanem egyéb bogarak és akár rágcsálók ellen is. A SzerszamKell webáruházban mindent megtalál amivel a szúnyogokat távol tarthatja otthonától, legyen az megelőzés vagy írtás. Az öntapadós szúnyoghálót az ablak méret szerint kell venni. Pontos méretre vágjuk, majd a mellékelt öntapadós csíkkal a keretre ragasztjuk. Egyszerű, mosható és olcsó szúnyogháló!

Rendezés:

Elektromos rovarcsapda

(1)
Központi raktáron
6.670 Ft

Rovarcsapda, 8x13cm

Központi raktáron
285 Ft

Szúnyogháló avagy az ember egyik legjobb barátja


Az ember már az idők kezdete óta a szúnyogok távol tartására folyamatosan különféle módszereket és eszközöket vet be hol kisebb, hol nagyobb sikerrel. Különféle fizikai és kémiai módszerekkel igyekszünk meggátolni a szúnyogok jelenlétét a lakásban, azonban ezek közül az egyik legalapvetőbb eszközzel, a szúnyoghálóval foglalkozunk nagyobb mélységekben. 

Nos, mint megállapítottuk a szúnyogok és egyéb rovarok elleni háború már ősidők óta tart. Miként a szúnyog kis méretekkel rendelkező rovar, így a szúnyogháló az összes többi betolakodó ellen igen hatékony védekezési forma. 
Az egyik legősibb, a trópusokon még ma is használatos szúnyogokat távoltartó eszköz a baldahin. A baldahinnak nem csak ezt a roppant hatásos védelmi funkcióját használják ki, hanem árnyékolástechikai és a huzat elleni hatását is. A halálos csípések elkerülésére kiváló megoldást jelent, azonban ahogy fejlődött a világ, úgy a hálószoba egyik kiemelkedő darabjaként számon tartott baldahint már nyílászárókkal helyettesítették, hogy a szúnyogok bejutását megakadályozzák.
A szellőztetést azonban nem lehetett kiküszöbölni, így egy olyan megoldást kellett találni, amely a légáramlást nem akadályozza, azonban a szúnyogokat kint tartja és ekkor született meg a szúnyogháló. 

Ma már a gyártók roppant mód széles repertoárt vonultatnak fel a szúnyogháló választékot illetően. 
Találkozhatunk alumínium huzalból szőtt rovarhálókkal, de gyakoriak az üvegszál erősítésű UV-és melegálló szövött anyagok is. Színüket tekintve általában szürkék vagy feketék, amelyek kis mértékben zavarják a nyílászárókon való kilátást, továbbá valamely mértékben még a légmozgást is csökkentik. 
Eredményességüket a szúnyogháló lyukmérete határozza meg.  Aa picon olyan változatók is beszerezhetőek, amelyeket rovariritáló bevonattal kezeltek.  Nyílván az idő elteltével hatása csökken, de addig is egészen eredményesen funkcionál. Az időjárás hatásai nem károsítják a szúnyoghálót. 
A szúnyoghálók kialakítása ma már módfelett változatos, a fixen felerősített hálóktól egészen a mobil rovarhálókig terjed. Ezekkel a továbbiakban részletesen is foglalkozunk. 

Szúnyogháló változatok

A szúnyogháló alapját természetesen maga a háló képezi, ámde rögzítésükhöz valamely felerősítő rendszer tartozik. 
Talán a legegyszerűbb változat, mely gyorsan beszerezhető és ugyanilyen gyorsan is fel is rögzíthető az ablakokra az, az öntapadó szegéllyel ellátott méretre szabott vagy tekercsből levágott szúnyoghálók.  Egyetlen előnyös tulajdonságuk, hogy olcsók azonban nem hosszantartó darabok, továbbá hogy méretválasztékuk eléggé behatárolt. 

  • Fix szúnyogháló
    A fix kerettel rendelkező szúnyoghálók már sokkal tartósabbak. A méretre szabás véget célszerű ezeket az árnyékolástechnikában profi cégektől megrendelni. A keretre felfeszített hálót az ablak tokjához csavarokkal vagy a redőny elé csavarokkal vagy pántokkal erősítenek. Ha még igényesebb és tartósabb kivitelben gondolkozunk, akkor csak az alumíniumból készült keret jöhet szóba. A fix keretes szúnyogháló rögzítése csak abban az esetben gátolt, ha  ha az ablak keretén nem találni elég széles egysíkú felület a keret rögzítéséhez. Ilyen esetekben mozgatható szúnyoghálót kell felszereltetni.
  • Rolós szúnyogháló
    Az előzőnek már egy sokkal praktikusabb változata a rolós szúnyogháló. Korunk egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb modellje, ami köszönhető a mozgathatóságának. A fixen rögzített típusú szúnyoghálóval ellentétben a rolós szerkezettel rendelkezőt könnyedén mozgathatjuk. További előnye, hogy szinte bármilyen nyílászáróra felszerelhető. Megrendelhető külön tokkal vagy kérhető akár kombi redőnnyel együtt. Ebben az esetben egy sínen mozog az árnyékoló és a szúnyogháló is, helytakarékos viszony hátrányként mutatkozik, hogy az illeszkedéseknél a kisebb ízeltlábúak könnyedén bejutnak.

Megoldás a szúnyogok, legyek ellen.
Függetlenül attól, hogy kizárólag a lány szúnyog csíp, és neki is csak akkor van szüksége a véredre amikor éppen a kis szúnyog lárvákat rakja le, legjobb, ha valamilyen módszerrel megelőzve egyszerűen kint tartjuk őket az otthonunkból, vagy ha ez nem sikerül akkor kiirtjuk őket. Összegyűjtöttünk számodra minden létező megoldást, amivel távol tudod tartani magadtól a szúnyogokat és legyeket.

Szúnyogháló megelőzésre
A szúnyogháló működése egyszerű. Egy lukacsos anyag, amelyiknek lukacsai kisebbek, mint a szúnyogok, melyek aztán nem tudnak áthatolni a szúnyoghálón. Többféle szúnyogháló van, a nálunk kapható előnye, hogy tulajdonképpen bármilyen szakértelem nélkül egyszerűen az ablakkeretre tudod rögzíteni, és nincs szúnyog mely áthatolhatna rajta. A szúnyogháló kiválasztásakor figyelj oda, hogy jó méretet válassz, a felhelyezésénél pedig arra, hogy semmiképpen ne maradjon rés az ablak és a szúnyogháló között. Az öntapadós szúnyogháló előnye, hogy bármikor levehető mosható, visszarakható. Nagyobb felületekre a lamellás szúnyoghálót alkalmazzuk. A lamellák átfedik egymást, az aljukat súly húzza a helyére: a szúnyogok és a repülő bogarak számára áthatolhatatlanok. 
 
Szúnyogriasztók
Ha humánus megoldásokban hiszünk és nincs szúnyoghálónk, akkor a legjobb, ha szúnyogriasztókkal védekezünk a szúnyogok ellen. A szúnyogriasztók folyadékok, lámpaolajak vagy füstölők, melyek elriasztják a szúnyogokat. 

Szúnyogirtók
A szúnyogok kiirtására léteznek folyadékok, spray-k, és akár beltéri, akár kültéri elektromos rovarcsapdák is. Ezek az eszközök hatékonyan irtják a szúnyogot, ha már bent van az otthonodban. 

Légyirtók
A legyek távoltartására is többfelé megoldásunk van. A már említett szúnyoghálón a legyek sem tudnak átjutni, de vannak különböző légyirtó sprék, és – például – ragacsos légypapírok is, melyekkel elkaphatjuk, eliminálhatjuk a legyeket is. 
Válaszd a nyugalmat, nézz szét a kínálatunkban, és tartsd távol a legyeket, a szúnyogokat a lakásodból.