Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Menü

Szúnyoghálók - Rovarhálók - Rovarirtók

Ha enyhe a tél és esős a tavasz a szúnyog és rovarlárvák nem fagynak el, nem pusztulnak ki, sőt a nedves közegben jól szaporodnak. Így nyárra hatalmas szúnyog és rovar invázió várható. Védekezzen Ön is időben megfelelő szúnyoghálóval, rovarhálóval nem csak szúnyogok hanem egyéb bogarak és akár rágcsálók ellen is. A SzerszamKell webáruházban mindent megtalál amivel a szúnyogokat távol tarthatja otthonától, legyen az megelőzés vagy írtás. Az öntapadós szúnyoghálót az ablak méret szerint kell venni. Pontos méretre vágjuk, majd a mellékelt öntapadós csíkkal a keretre ragasztjuk. Egyszerű, mosható és olcsó szúnyogháló!

Rendezés:
Rendelésre 2-3 napon belül
1.230 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
10.830 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
285 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
7.240 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
1.590 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
3.890 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
4.270 Ft
Rendelésre 2-3 napon belül
15.900 Ft

Szúnyogháló avagy az ember egyik legjobb barátja


Az ember már az idők kezdete óta a szúnyogok távol tartására folyamatosan különféle módszereket és eszközöket vet be hol kisebb, hol nagyobb sikerrel. Különféle fizikai és kémiai módszerekkel igyekszünk meggátolni a szúnyogok jelenlétét a lakásban, azonban ezek közül az egyik legalapvetőbb eszközzel, a szúnyoghálóval foglalkozunk nagyobb mélységekben. 

Nos, mint megállapítottuk a szúnyogok és egyéb rovarok elleni háború már ősidők óta tart. Miként a szúnyog kis méretekkel rendelkező rovar, így a szúnyogháló az összes többi betolakodó ellen igen hatékony védekezési forma. 
Az egyik legősibb, a trópusokon még ma is használatos szúnyogokat távoltartó eszköz a baldahin. A baldahinnak nem csak ezt a roppant hatásos védelmi funkcióját használják ki, hanem árnyékolástechikai és a huzat elleni hatását is. A halálos csípések elkerülésére kiváló megoldást jelent, azonban ahogy fejlődött a világ, úgy a hálószoba egyik kiemelkedő darabjaként számon tartott baldahint már nyílászárókkal helyettesítették, hogy a szúnyogok bejutását megakadályozzák.
A szellőztetést azonban nem lehetett kiküszöbölni, így egy olyan megoldást kellett találni, amely a légáramlást nem akadályozza, azonban a szúnyogokat kint tartja és ekkor született meg a szúnyogháló. 

Ma már a gyártók roppant mód széles repertoárt vonultatnak fel a szúnyogháló választékot illetően. 
Találkozhatunk alumínium huzalból szőtt rovarhálókkal, de gyakoriak az üvegszál erősítésű UV-és melegálló szövött anyagok is. Színüket tekintve általában szürkék vagy feketék, amelyek kis mértékben zavarják a nyílászárókon való kilátást, továbbá valamely mértékben még a légmozgást is csökkentik. 
Eredményességüket a szúnyogháló lyukmérete határozza meg.  Aa picon olyan változatók is beszerezhetőek, amelyeket rovariritáló bevonattal kezeltek.  Nyílván az idő elteltével hatása csökken, de addig is egészen eredményesen funkcionál. Az időjárás hatásai nem károsítják a szúnyoghálót. 
A szúnyoghálók kialakítása ma már módfelett változatos, a fixen felerősített hálóktól egészen a mobil rovarhálókig terjed. Ezekkel a továbbiakban részletesen is foglalkozunk. 

Szúnyogháló változatok

A szúnyogháló alapját természetesen maga a háló képezi, ámde rögzítésükhöz valamely felerősítő rendszer tartozik. 
Talán a legegyszerűbb változat, mely gyorsan beszerezhető és ugyanilyen gyorsan is fel is rögzíthető az ablakokra az, az öntapadó szegéllyel ellátott méretre szabott vagy tekercsből levágott szúnyoghálók.  Egyetlen előnyös tulajdonságuk, hogy olcsók azonban nem hosszantartó darabok, továbbá hogy méretválasztékuk eléggé behatárolt. 

  • Fix szúnyogháló
    A fix kerettel rendelkező szúnyoghálók már sokkal tartósabbak. A méretre szabás véget célszerű ezeket az árnyékolástechnikában profi cégektől megrendelni. A keretre felfeszített hálót az ablak tokjához csavarokkal vagy a redőny elé csavarokkal vagy pántokkal erősítenek. Ha még igényesebb és tartósabb kivitelben gondolkozunk, akkor csak az alumíniumból készült keret jöhet szóba. A fix keretes szúnyogháló rögzítése csak abban az esetben gátolt, ha  ha az ablak keretén nem találni elég széles egysíkú felület a keret rögzítéséhez. Ilyen esetekben mozgatható szúnyoghálót kell felszereltetni.
  • Rolós szúnyogháló
    Az előzőnek már egy sokkal praktikusabb változata a rolós szúnyogháló. Korunk egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb modellje, ami köszönhető a mozgathatóságának. A fixen rögzített típusú szúnyoghálóval ellentétben a rolós szerkezettel rendelkezőt könnyedén mozgathatjuk. További előnye, hogy szinte bármilyen nyílászáróra felszerelhető. Megrendelhető külön tokkal vagy kérhető akár kombi redőnnyel együtt. Ebben az esetben egy sínen mozog az árnyékoló és a szúnyogháló is, helytakarékos viszony hátrányként mutatkozik, hogy az illeszkedéseknél a kisebb ízeltlábúak könnyedén bejutnak.