Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Magasnyomású mosó berendezések, gőzborotvák

A magasnyomású mosó- és tisztító gépek a kert, udvar, terasz, garázs és általában a ház környezetének kiváló tisztítási megoldását kínálják. Használatuk egyszerű és különösen hatékony, csak víz és áram kell hozzá – rövid idő alatt, gond nélkül távolítják el a legmakacsabb szennyeződéseket is kőről, padlóról, falról, üvegről, fáról... A tisztítás minőségét és gyorsaságát meghatározó legfontosabb tényező a teljesítmény, víznyomás és a vízszállítás mennyisége. Ebben a kategóriában Michelin, Hecht, Einhell, PowerPlus, Makita és Karcher maganyomású mosók, Defort vegyszermentes gőztisztítók széles választékát találod, akár ingyenes házhoz szállítással.

Rendezés:

Fúvóka "40", 8896350-hez

Jelenleg nem elérhető
950 Ft

Fúvóka "25", 8896350-hez

Jelenleg nem elérhető
950 Ft

Karcher SGV 6/5 Gőztisztító

Rendelésre 2-7 nap
2.049.990 Ft

Karcher GS Szórópisztoly

Rendelésre 2-7 nap
1.329.990 Ft

Gőzborotva, magasnyomású mosó berendezések és amit tudni kell róluk

Senki számára nem ismeretlen a magasnyomású mosó berendezés, számos területen és iparágban használatosak ezek az eszközök. Így közöttük megtalálható számos márka és típus az igényeinkhez mérten, az otthon használatos változatoktól a professzionális modellekig.

Tévesen ezt az eszközt szokták gőzborotvának is hívni a köznyelvben. Ha picit belegondolunk, akkor viszont van ennek az elnevezésnek igazságalapja. Igaz nem fejlesztenek gőzt, ugyanakkor az apró, pici kijövő vízszemcsék azt a hatást keltik, mintha vízgőzzel dolgoznánk. A szó második része a borotva elég találó, mert a magasnyomású mosó, úgy hozza le koszrétegeket, ahogyan egy borotva dolgozik. 

Milyen magasnyomású mosót vegyek?

A magasnyomású mosó berendezések nagy segítséget nyújthatnak a szennyeződések eltávolításában akár a ház – és kerttisztítása területén, akár professzionális felhasználási területeken, pl. ipari területeken, gépek tisztításában.
A kerti locsolócsővel ellentétben, ezek a gépek nagynyomású vízsugár segítségével távolítják el a makacs szennyeződéseket.
Az erőteljes szivattyúnak és a rendkívül kisméretű szórófejnek köszönhetően ezek a gépek akár több száz bar nyomás segítségével távolítják el a nem kívánatos szennyeződéseket.

A nagynyomású tisztító berendezések tisztítási minőségét és gyorsaságát meghatározó legfontosabb tényező a teljesítmény (kW), a víznyomás (bar) és a vízszállítás mennyisége (l/h). Annak érdekében, hogy a felhasználási területhez leginkább megfelelő tisztítóberendezést választhassuk, meg kell ismernünk a három főbb kategóriát.

Compakt kategóriás nagynyomású mosó berendezések

A compact kategóriába azok a berendezések tartoznak, melyek otthoni felhasználásra, a ház körüli területek, gépek tisztítására lettek tervezve. Ezek a magasnyomású mosók egyszerű felépítésű, kis teljesítményű berendezések, melyeknek víznyomása 100-140 bar közötti és 360-480 l/óra közötti a vízszállításuk. Ebbe a kategóriába tarozó gépek nem alkalmasak folyamatos munkafázisokra, csak szakaszosan üzemeltethetőek. Használhatóak pl. kerti gépek és eszközök-, kültéri bútorok-, teraszok-, járókövek-, lépcsők-, kerítések-, kőfalak-, úszómedencék-, autók tisztítására.

Excellent kategóriás nagynyomású mosó berendezések

A excellent vagy közép kategóriába tartozó gépek már az ipari magasnyomású mosók szintje - kisvállalkozások, kisebb ipari üzemek részére ajánlottak, erősebb kialakításúak, komolyabb műszaki felépítésűek, mint a compact magasnyomású tisztítóberendezések. Víznyomásuk 140-180 bar közötti és 700-1000 l/óra közötti vízszállításra képesek. Azonban a magas fordulatszám sem teszi lehetővé a tartós üzemvitelt, pár óra folyamatos használatot követően szüneteltetni kell a használatukat. Alkalmazási területeik szervizekben, fémipari üzemekben, autómosókban stb.

A szuper kategóriás nagynyomású mosó berendezések

A pro vagy szuper kategóriába azok a magasnyomású mosó-és tisztító gépek sorolhatóak, melyek professzionális felhasználásra lettek tervezve. A pro kategóriás termékek alkalmasak nagyipari munkavégzésre, mezőgazdasági- és áruszállító gépek tisztítására stb. Masszív kialakításúak, 160 bar feletti víznyomásúak és 1000 l/órát meghaladó vízszállításra képesek. A tökéletes tisztítási hatásfokot alacsony fordulaton érik el, így ezek a mosó berendezések alkalmasak a hosszú, egybefüggő üzemvitelre is.

A legmegfelelőbb modell kiválasztásához a tisztítási területen túl, fontos szempont tisztítani kívánt felület is. A legtöbb tisztítási felületen a hidegvizes magasnyomású gőzborotva megfelelő tisztítást tud nyújtani, azonban vannak olyan speciális felületek, melyekhez a melegvizes magasnyomású mosók használata ajánlott. Ezek jellemzően azok, ahol a tisztítandó felület érzékeny, mivel ilyen felületek tisztításánál a meleg víznek köszönhetően alacsonyabb nyomás használata mellett is tartható az azonos tisztítási hatékonyság. További előnyei közé sorolható a rövidebb tisztítási és száradási idő, alacsonyabb tisztítószer felhasználás.
A magasnyomású mosók kihasználhatósága jelentősen növelhető kiegészítő elemekkel, mint például a szennymaró fej, mosókefe, habosító, homokszóró stb.

A magasnyomású mosó – és tisztítógépek felhasználási területei

Számos esetben fordul elő, hogy a munkák könnyítése érdekében nyúlunk egy magasnyomású mosó berendezés után, nem arról van szó, hogy ne tudnánk ezeket a feladatokat elvégezni nélküle, mert ahogyan régen is megcsinálták, most is megtudnánk csinálni. De az ember találékonyságának köszönhetően, ha visszanézzük a történelmet, mindig azon ügyködött, hogyan tudná megkönnyíteni saját dolgát.
Adott egy probléma (probléma alatt értsünk többrétű felhasználást) a gőzborotva esetében több, amelyre egy olyan gépet kellett kitalálni, amely hatékonyabban és rövidebb idő alatt végzi el a „piszkos munkát”.

Autómosás magasnyomású mosó-és tisztító berendezéssel

Kezdjük mindjárt azzal, amivel talán a legtöbb férfi imád foglalatoskodni. Senki ne gondoljon semmi „rosszra”, itt most a magasnyomású mosó-és tisztító gépek felhasználási területeit taglaljuk. Szóval az autó és az autó rendben tartása a férfiak egyik legkedveltebb időtöltése, hisz minden férfi büszke a szépen kitakarított csillogó autójára. 
Régen bevált dolog volt a kefe, vagy az autómosó szivacs használata, de ahogy fejlődik a világ mi is szeretjük a korszerűbb megoldásokat. Nos, eljutottunk oda, hogy a mai ember az autó lemosásához egy praktikus kis, kompakt berendezést a magasnyomású mosó- és tisztító gépet használja. Két megoldás közül is választhatunk, vagy elvisszük az autót egy kézi mosóba, ahol saját magunk megyünk végig a mosási programokon, természetesen a magasnyomású mosó közreműködésével. Ez a kényelmes módszer kiváltképp azok számára jelent jó megoldást, akiknek nincs kertjük, udvaruk, ahol hódolhatnának ezen remek tevékenységnek, vagy akik nem szeretnék, hogy az autómosó összekarcolja a drága autójuk fényezését. 
A másik módszer mikor beállunk a kertbe és autóbeállón mi magunk kényelmesen előkészülve, ami azt jelenti, hogy a felelős autótulajdonos rendelkezik, mindenféle csodaszerrel és eszközzel, amit csak meg lehet vásárolni a különféle, most már erre a területre szakosodott áruházakban, végre elkezdődhet a munka. 

Mosási fázisok a magasnyomású mosó berendezéssel

1. Előmosás

Előkészítünk mindent az autónk lemosásához, összeszereljük a magas nyomású mosó-és tisztító berendezésünket, kikészítjük az összes kis tartozékát, mint a habosító fúvóka a tökéletes tisztítószer adagoláshoz, szennymaró a makacs szennyeződések eltávolításához, forgókefét vagy az állítható fokozatú szóró szárat. Megvan az autósampon és különféle ápoló szerek, na és persze a puha mikro szálas törlőkendők sem maradhatnak ki a repertoárból. Ha ezzel megvagyunk következhet a lényegi munka. Az előmosással eltávolítjuk a nagyobb szennyeződéseket az autóról, így a mosás alkalmával biztosan nem fogjuk megsérteni a drága autó fényezését. 
A szennyeződésektől függően célravezető megválasztani az optimális vízsugárszórást, ha nagyon piszkos, sáros az autó, választható a magas nyomású mosó-és tisztító berendezés kisebb sugarú fúvókája, amely erősebb vízsugarat eredményez, ellenben ha csak poros az autó, használhatunk szélesebb szórású fejet. A hatásosabb tisztítás véget, remek ötlet, ha az előmosás után használunk előmosó szert, ezzel megkönnyítve dolgunkat, mert a szer hatása, hogy megkezdi a makacsabb szennyeződések feloldását. Azonban nagyon fontos dolog, hogy olyan oldószert használjunk, amely nem tesz kárt a fényezésben.

2. Kerekek tisztítása

Nos a kerekekről sem feledkezhetünk meg, hiszen egy szép felni az autó éke. Amíg az előmosó szer kifejti hatását, addig a felnikre, kerekekre fordíthatjuk figyelmünket. Itt van néhány szabály melyeket, ha nem veszünk figyelembe, súlyos károkat okozhatunk, amely legfőképpen a pénztárcánknak fog fájni.
A felnik tisztításához nem ugyanazt a vegyszert használjuk, mint a karosszériához. A könnyűfém felnik ugyanis teljesen másképp reagálnak. Tisztításukhoz az enyhén savas tisztító szerek az alkalmasak. Azonban a króm, magnézium, és többrészes felniken tilos ezek használata, mert a savas elegy megmarhatja az anyagot. Mivelhogy a legkomolyabb szennyeződésekkel itt találkozunk érdemes a magasnyomású mosó berendezésre kefét csatlakoztatni és így haladni kerékről kerékre. 

3. Az autó samponos mosása

Ez a fázis az, amelyben már igen látványos az eredmény. A hagyományos, régi megoldás szerint, a kétvödrös módszert alkalmaznánk, de mivel rendelkezésünkre áll korunk egyik nagyszerű találmánya a magasnyomású mosó, így csupán annyit kell tennünk, hogy csatlakoztatjuk a forgókefét, így pedig tökéletesen el tudjuk távolítani a makacs szennyeződéseket is az autóról. A sampon felvitele sem a mi dolgunk, a keveréket a magasnyomású mosó segítségével a kívánt helyre spricceljük. Javasolt erre a célra készült autómosó samponok használata, így bizonyosan nem teszünk kárt a fényezésben. A mosóra illesztett kefe használatával kiküszöbölhetjük azt a hibát, melyet a szivacsos megoldással követnénk el, hogy a szivaccsal újból a már használt koszos vízzel,melyben nagyobb szemcsék úszkálnak, összekarcoljuk a fényezést.

4. Öblítés a magas nyomású mosó –és tisztító géppel

Miután a munka oroszlán részét elvégeztük, jöhet a legkönnyebb fázis az öblítés, méghozzá ugyancsak szeretett magasnyomású mosó berendezésünkkel. Fontos, hogy minden samponmaradékot, vegyszert alaposan öblítsünk le az autó felületéről, ha nem szeretnénk száradás után az autónk a százegy kiskutyához hasonlítson.

5. Utolsó simítások szárítás és ápolás

A magasnyomású mosóval szépen megszabadítottuk autónkat a kosztól, így már csak az utolsó simítások maradnak. A csíkmentes szárításhoz használhatjuk, már az elején kikészített mikroszálas kendőnket, műbőr vagy szarvasbőr anyagot. Ezek a törlő eszközök, amelyekkel karcmentesen, gyorsan és könnyedén eltüntethetjük a vízcseppeket a karosszériáról. A száraz autón még ezután a csupán jó értelembe vett „megszállott” autótulajdonosok még órákig képesek foglalatoskodni.

Házkörüli takarítások a magasnyomású mosó-és tisztítógéppel

A hideg tél után tavasszal szokták mondani eljön az újjászületés ideje. Ez így is van, nem csak a természetben, hanem a kertek, az udvar, a porta esetén is. A téli kosztol, portól, lerakódásoktól meg kell szabadítsuk a kerti bútorainkat, a járdákat, a teraszt, autóbeállót, esetenként a bicikliket is, ha nem sikerült ősszel szépen letakarítva eltenni. 
Valljuk be őszintén, az imént felsoroltak letakarítása nem tartozik kedvenc időtöltésink közé, viszont szívesen hupannuk le a kényelmes tiszta kerti székbe, vagy vesszük el a sártól mentes biciklit egy túra alkalmával. Nos, ebben lesz hathatós és gyors segítség a magas nyomású mosó-és tisztító berendezésünk. 
Kezdjük talán a terasszal, ahová szintén akkor ül ki az ember szívesen, ha szép tiszta és rendezett. Számos otthonban választottak recés, domború burkolatot, valószínűleg az esztétikán kívül az is szerepet játszott, hogy télen a gyerek ne dobjon egy hátast, ha leesik a hó, vagy vizes a burkolat.
Ezekben a recékben, vájatokban gyönyörűen megül a por, szennyeződés, talán még a mohásodás is elkezdődik. A legegyszerűbb megoldás, hogy a magasnyomású mosó és tisztító gépünkkel nagy nyomású vízzel kimossuk a koszt a burkolat recéiből. Itt is érdemes kisebb sugarú fúvókát használni, mely erősebb sugarat eredményez.
Bizonyos modellek rendelkeznek mosószer adagolóval és forgó teraszmosó kefével a különösen makacs vagy vízzel oldhatatlan szennyeződések eltávolítására.
Ma már inkább térkövet, viacolort használnak az új házak „gyalogos felületein” vagy leburkolják, de vannak még olyan házak, ahol a járdákat betonból készítették. Ezek réseibe aztán tényleg bekerül minden és egy idő után a mohától zöldes, sötétszürke színe lesz. Ezt aztán tényleg nem lehet jóformán semmi mással letakarítani, csak a magasnyomású mosó eszközzel. 

Egy tanulságos történet – Mire ne használd a magasnyomású mosó berendezést

Volt egy gyönyörű szép fehér műanyag kerti bútor szettünk, tudjátok, ami régen akkora nagy divat volt. Mindenki kertjét ezek a szép műanyag bútorok díszítették. Nem is volt velük semmi baj, azon kívül, hogy az idő vasfoga, ezeket sem kímélte. Gyönyörűen elkezdtek sárgulni, feketedni. Na már most az ember természetéből fakadóan szereti a már kínkeservesen megszerzett dolgait megőrizni. Itt sem történt ez másként, jött egy akkor még kiválónak tűnő ötlet, majd a magasnyomású mosó újjá varázsolja. Az igazat megvallva, mivel nem volt egy mai darab, visszagondolva kár volt vele a vesződség, de én bíztam a magasnyomású mosó erejében. Csak épp azt hagytam ki a számításból, hogy a műanyag felső rétegét gyönyörűen le fogja szedni. A tisztítás végére lett egy sima felületű,koszos műanyag székből egy tény és való szép fehér, ám de durva recés felületű kerti szék. 
Ezzel csak azt akartam szemléltetni, hogy a magasnyomású mosó egy kiváló takarító eszköz, de ne essünk vele minden felületnek neki meggondolatlanul, mint tót az anyjának, mert azzal nagy károkat is okozhatunk. Az én esetemben ez nem okozott túl nagy problémát, mert nem egy nagy összegű kerti bútor volt, ráadásul könnyen is lehetett pótolni. Sőt a helyébe egy elegáns és kényelmes kerti ülőgarnitúra került, ami a kert dísze is lett a sok szép színes virág és örökzöldek között.