Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Fej- és arcvédők

Mindenféle munkakörhöz munkavédelmi termékek! Arc és fejvédők széles választéka vár ebben a kategóriában. Nézz szét a kínálatban, válaszd ki a keresett típust és válogass a termékek között! Kategóriánkban különböző típusú termékek állnak rendelkezésre, hogy mindenki megtalálja a számára tökéletes darabot. Görgess lejjebb és válogass palettánkról ha hatékony fejvédő, arcvédő megoldást keresel.

Rendezés:

Okula SP 28 arcvédő

Rendelésre 2-7 nap
8.030 Ft

Okula SP 29 arcvédő

Rendelésre 2-7 nap
8.840 Ft

Fej és arcvédők

A fej és az arc az emberi test egyik legérzékenyebb része. A különböző külső fizikai hatások nemcsak a bőrt és a csontokat károsíthatják, hanem az agyat és annak létfontosságú funkcióit is. Az ilyen hatások elleni védelem érdekében az emberek már évszázadokkal ezelőtt feltalálták a fejfedőket, arcvédőket, sisakokat. Ebben a kategóriában összegyűjtöttük a legfontosabb kategóriákat, hogy abból választva biztonságban tudd a munkatársaidat. Ismerd meg a Szerszámkell fej- és arcvédő kínálatát.

A szájmaszkok, pormaszkok

Néhány évvel ezelőtt a Covid időszakában szinte mindenki megtanulta, hogy mennyire nagy szükség van rájuk. A szerszámok és berendezések használata során finom por, részecskék, gázok és gőzök keletkezhetnek. A téglákból származó szilikapor tüdő- és légzőszervi megbetegedéseket, például tüdőtágulást, hörghurutot és szilikózist okozhat, növelve a rák kockázatát. A benzinből származó szén-monoxid fejfájást, fáradtságot, légszomjat okozhat, és súlyosabb megbetegedésekhez vezethet, ha nagy koncentrációval érintkezik, vagy ha hosszabb ideig van kitéve ezeknek az anyagoknak. A védő maszkok két kategóriája létezik: az eldobható védő maszkok és a többször használhatóak. A kínálatunkban mind a két típusból találsz és egyéb speciális (például panoráma gázálarc) maszkokat is. 

Védősisakok, fejvédők

Bár a különböző arcvédőkkel, sisakokkal legtöbben a sportolás (motorozás, biciklizés) közben találkozunk, bizonyos munkaterületen és munkakörülmények között hatalmas szükség van rájuk azért, hogy megvédjék az arcunkat, a fejünket, sőt. Egyes speciális szakterületek és műveletek (a hegesztés például vagy az építkezés) megkövetelik ezeket a védőeszközöket, nem opciók. Ismerd meg a kínálatunkat és védd meg vele a munkatársaidat. 

Védőszemüvegek

A védőszemüveg jónéhány munkahelyen kötelező egyéni védőeszközök, olyan szemvédő felszerelések, melyek védelmet nyújtanak a porszemcsék és más repülő törmelékek ellen, amelyek súlyos szemsérülést okozhatnak. A védőszemüveget úgy tervezték, hogy a szem köré illeszkedjen, és megvédje azt a különböző veszélyektől, például ütődésektől vagy vegyi anyagok fröccsenésétől. A szem védelme érdekében mindig viseljen a munkatárs védőszemüveget, ha a munkakör megköveteli. Ismerd meg a kínálatunkat és védd meg a munkatársad szemét a különböző védőszemüvegeinkkel.

Hegesztőpajzsok, hegesztőszemüvegek

Számos személy, köztük orvosok, üvegipari dolgozók és építőipari munkások végeznek olyan napi feladatokat, amelyek veszélyeztetik a szemük épségét. Különösen a hegesztők szembesülnek olyan jelentős veszélyekkel, mint a levegőben szálló részecskéknek, füstnek vagy sugárzásnak való kitettségből eredő szemsérülések vagy betegségek. A hegesztés során a káros látható fény, és láthatatlan sugarakat, például ultraibolya (UV) és infravörös (IR) sugárzást is kibocsátanak. Bár a láthatatlan sugárzás a munkavállalók számára nem azonnal észrevehető, olyan károkat okozhat, amelyek csak évek múlva válnak nyilvánvalóvá. A hegesztőpajzsok, hegesztőszemüvegek éppen ettől védik meg a munkatársait. Ismerje meg a választékunkat és válassza a munkához legjobban illőt.

Hallásvédők

A zaj okozta halláskárosodás (NIHL) megelőzésének legbiztosabb módszere a zajforrás kiküszöbölése vagy a zaj forrásának – eszközökkel történő - csökkentése. Bizonyos helyzetekben azonban ezek az intézkedések nem lehetségesek. Ilyen munkahelyeken a munkavállalóknak hallásvédőt kell viselniük, hogy csökkentsék a fülbe jutó zaj mennyiségét. A jogszabályok szerint a munkát végzőknek hallásvédőt / fülvédőt kell viselniük, ha a zaj vagy a zajszint, amelynek ki vannak téve, megközelíti vagy meghaladja a zajra vonatkozó legmagasabb értéket. Ha ilyen munkakörülmények között dolgoztok ismerd meg a hallásvédőinket és válaszd ki a munkatársaidnak ideális megoldást.

Sürgősségi szemmosók, vészzuhanyzók

Az egyéni védőfelszerelések, mint például a kesztyű, a védőszemüveg és az arcvédő, az első védelmi vonal számos expozíciótípus ellen, de baleset még mindig előfordulhat. Ha egy személy a te létesítményedben olyan anyagokkal kerülhet kapcsolatba, amelyek szem- vagy bőrsérülést okoznak, akkor a szem és/vagy a test azonnali fertőtlenítéséhez megfelelő eszközöket kell biztosítani a szem és/vagy a test átöblítésére.  
A veszélynek való első kitettséget követő 10-15 másodperc a legkritikusabb, különösen, ha az anyag maró hatású. A vészzuhanyok és a szem- és arcmosó állomások gyors hozzáférést biztosíthatnak a kitett terület fertőtlenítéséhez. A vészzuhanyzó dekontaminációs fülkéket a fej és a test átöblítésére tervezték, a zuhanyból származó nyomás károsíthatja a szemet. A szemmosó állomásokat kifejezetten a szem és az arc számára tervezték. Sok helyen a vészzuhany és a szem- és arcmosás kombinációja lehet a legjobb megoldás. Találd meg nálunk a megfelelőt és használd vészhelyzetben!