Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Takarófóliák és festőszalagok

Az építőipari munkák legtöbbje kosszal és porral jár, melytől meg kell védeni valakinek az otthonát. Emellett vannak olyan munkafolyamatok, ahol nagyon fontos a precizitás, a tiszta munka. Ismerd meg a takarófólia és festőszalag választékunkat és takaríts kevesebbet a munka után.

Rendezés:

Festőszalag 50mm 50m

Rendelésre 2-7 nap
1.050 Ft

Festőszalag 25mm 50m

Áruházi raktáron
660 Ft

Festőszalag 30mm 50m

Áruházi raktáron
845 Ft

Festőszalag 38mm 50m

Rendelésre 2-7 nap
1.060 Ft

Takarófóliák és festőszalagok a precíz és tiszta munkáért

Valójában bármilyen típusú és volumenű építkezésről, felújításról van szó, van két olyan eszköz, amelyekre mindenképpen és elengedhetetlenül szükség lesz. A takarófóliák és szalagok számos helyzetben nyújthatnak hatalmas segítséget, hiszen egyrészt védenek a por és a szennyeződések ellen, másrészt pedig hozzáhárulnak a precíz és pontos munkavégzéshez is bizonyos folyamatok során. 

A bontás, festés, átalakítás, renoválás bizony mind kosszal és szennyeződésekkel járnak. Az pedig nem kérdés, hogy meglévő értékeinket szeretnénk megóvni ezektől, hiszen ezzel nem csak munka utáni takarítást lehet egyszerűbbé tenni, de megakadályozható az is, hogy a bútorok, dísztárgyak, egyéb ingóságok megsérüljenek a mesteremberek jelenléte során. 

Takarófóliák 

A takarófóliák olyan kiegészítő munkaeszközök, amelyeknek egyetlen fő feladatuk van, mégpedig az, hogy megvédjék a szennyeződéstől az értékeinket a bútorokról a padlóig. 

Milyen típusai vannak a takarófóliának?

A hagyományos verziók mellett léteznek úgynevezett létrázható takarófóliák, amelyeket főként a padlók letakarására szokták használni, hiszen ennek az anyagnak az sem árt, ha létrán közlekednek rajta a szakemberek. A vékony, vastag és lépésálló verziók mellett az egyes kültéri tárgyak védelméhez található víz-és UV álló takarófólia is, amely segítségével kerti bútorok, játékok, biciklik is védelem alá helyezhetők szezonon kívül. 

Mire érdemes figyelni a takarófólia vásárlás során?

Mivel nagyon sokféle típusú és méretű takarófólia létezik, a kiválasztásukkor számos szempontot érdemes figyelembe venni annak érdekében, hogy később ne érhessenek meglepetések. Egyrészt fontos arra kell figyelni, hogy a megfelelő méretet válaszd ki, hiszen ha nem éri át teljesen a szóban forgó felületet, akkor nem lesz képes ellátni a fólia maradéktalanul a funkcióját. A másik lényeges szempont a megfelelő vastagság mérlegelése, ugyanis ez mutatja meg az adott anyag tartósságát és erősségét is. Ezt a kettő tényt figyelembe véve biztosan jó döntést hozol majd és maradéktalanul le tudod majd teríteni a kívánt felületeket. 

Maszkoló szalagok

A szalagok kapcsán is elmondható, hogy rengeteg különböző típus található meg a kínálatunkban. Ezeknek az eszközöknek a fő feladata a védelem vagy a könnyebb maszkolás, esetleg segítséget nyújthatnak ahhoz, hogy egyszerűbbé váljanak a festési munkálatok. 

Milyen típusai léteznek a szalagoknak?

A szalagoknak számos különböző típusa létezik, így érdemes ezeket alaposan megismerni annak érdekében, hogy kiválaszthasd közülük az adott tevékenységnek leginkább megfelelő verziót. A festőszalag segítségével például megvédheted azokat a szegélyeket, falfelületeket, amelyen nem szeretnél festékcseppet látni. 
Léteznek ezen felül külső oldali tömítőszalag is, amely alkalmas ablakok, ajtók és panelek beépítéséhez. Van ennek egy belső oldali verziója is, amely adott esetben akár vakolható is. 
Nem mehetünk el szó nélkül a maszkoló szalagok mellett sem, amelyek tökéletesen alkalmasak különböző felületek ideiglenes lefedéséhez, védelméhez. A legtöbb felületen remekül tapad, ugyanakkor nyom nélkül eltávolíthatók falakról, lakkozott felületekről, fémről, műanyagról vagy akár üvegről is. A kreppszalag  pedig a festés előkészítési munkáknál szélek és kontúr vonalak leragasztásához használatos segédeszköz

Mire érdemes figyelni a vásárlás során?

Az ideális szalag kiválasztásakor számos szempontot érdemes figyelembe venni. Azt például mindenképpen érdemes mérlegelni, hogy beltéren vagy kültéren használnád, valamint azt is, milyen munkafolyamatok során alkalmaznád és mi a célod a megvásárlásával. Az sem mindegy továbbá, hogy milyen széles verzióra esik a választásod. Mindezek alapján ugyanis remekül szűkíthető a kör és végül megtalálhatod a széles kínálatodból a számodra leginkább megfelelőt.

A fentiek alapján nem kérdés, hogy ha takarófóliára vagy szalagra van szükséged, akkor biztosan nem maradsz megfelelő termék nélkül, a választás során viszont mindenképpen ajánlott alaposnak és körültekintőnek lenni.