A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez. Elfogadom
Szerszám Webáruház - Einhell, Yato és Makita szerszámok

Fúrás - hogyan kell fúrni?

A kérdés egyszerűen tűnhet, azonban van a fúrásnak néhány szabálya és buktatója. Bosszantó amikor eltörik a csempe fúrás közben.

  • Hogyan kell csempét fúrni? Sosem szabad ütvefúró fokozatban csempét fúrni! Érdemes egy csavarral vagy szeggel óvatosan megpontozni. Nem csúszik el a fúró a csempén és a csempe sem reped el, ha ragtapaszt teszünk a fúrandó felületre.
  • Tartószerkezet vagy kampó fúrásakor lehetőleg ne fúrjunk át villanyvezetéket. A biztonság kedvéért derítsük ki annak nyomvonalát áramkeresővel.
  • A fúrást mindig kisebb fúróval kezdjük és úgy haladjunk a kívánt nagyméretű furat felé. A fúrószárat - ha kell - hűtsük, akár szappanos vízzel is. Így növelhető élettartama és a gépet is kíméljük.
  • Ha mély furatot készítünk többször húzzuk ki a fúrót és ürítsük le a kihordóspirált a törmeléktől. Ezzel óvjuk a fúrógépet.
  • A munkadarabot fogjuk satuba fúrás közben. Precízebb és szebb lesz a fúrás. Nem mozdul el és nem balesetveszélyes.
  • Fémet fúrás előtt mindenképp pontozzuk. Ha vonalban kívánunk fúrni, karctűvel jelöljük.
  • Vékonyfalu cső fúrásakor a satuba tegyünk illeszkedő farudat így a satu pofái nem nyomják össze a munkadarabot.
  • Hosszú munkadarabot több helyen támasszuk alá fúrás közben, elkerülve az elmozdulást.
  • Nagy ütvefőrógép esetén mindig kétkézzel, stabilan fogjuk! Vasbeton fúrásakor ügyelni kell arra, hogy ne érjen vasat, különben ki is ránthatja a gépet a kezünkből a megszoruló fúrószár miatt.
Összes Termék
   

 

Blog
Blog
Amit sosem tudtál a csavarhúzódról

Egy érdekesség. A csavarok egy részéhez kulcsot, még a másik részéhez csavarhúzót használunk. Ezt általánosságban az határozza meg, hogy a csavart kívülről kell megfogni a szerszámmal vagy pedig a csavar fején belül van kialakítva a befogadó rész, melyeket belső kulcsnyílású csavaroknak nevezünk. Előző esetben csavarkulcsról (pl. sima hatlapfejű csavar esetében), még utóbbiaknál csavarhúzóról (például csillagfejű csavarok esetében) beszélünk.

PowerPlus barkácsgép család 3 év garanciával

PowerPlus® barkácsgép család 3 év teljes körű garanciával, Kreator® igényes kivitelű és minőségi tartozék illetve szerszámkészlet család... A PowerPlus minőségét egyedülálló 5 lépcsős "PowerPlus Quality Control" elnevezésű minőségbiztosításának köszönheti, mely az alapanyag vizsgálattal kezdődik és a gyártósor végén az elkészült barkácsgép beindításával illetve tesztelésével zárul...

Tavaszi fűszellőztetés és talajlazítás

A talajlazító és fűszellőztető feladata, hogy fellazítsák a talajt, eltávolítsák a fűnyírás során keletkezett vagy elhalt fűszálakból képződött filcesedett réteget valamint, hogy lazítsák a gyökérállományt, ezzel biztosítva a talaj vízbefogadó képességét és levegőztetését.