A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez. Elfogadom
Szerszám Webáruház - Einhell, Yato és Makita szerszámok

Fúrás - hogyan kell fúrni?

A kérdés egyszerűen tűnhet, azonban van a fúrásnak néhány szabálya és buktatója. Bosszantó amikor eltörik a csempe fúrás közben.

  • Hogyan kell csempét fúrni? Sosem szabad ütvefúró fokozatban csempét fúrni! Érdemes egy csavarral vagy szeggel óvatosan megpontozni. Nem csúszik el a fúró a csempén és a csempe sem reped el, ha ragtapaszt teszünk a fúrandó felületre.
  • Tartószerkezet vagy kampó fúrásakor lehetőleg ne fúrjunk át villanyvezetéket. A biztonság kedvéért derítsük ki annak nyomvonalát áramkeresővel.
  • A fúrást mindig kisebb fúróval kezdjük és úgy haladjunk a kívánt nagyméretű furat felé. A fúrószárat - ha kell - hűtsük, akár szappanos vízzel is. Így növelhető élettartama és a gépet is kíméljük.
  • Ha mély furatot készítünk többször húzzuk ki a fúrót és ürítsük le a kihordóspirált a törmeléktől. Ezzel óvjuk a fúrógépet.
  • A munkadarabot fogjuk satuba fúrás közben. Precízebb és szebb lesz a fúrás. Nem mozdul el és nem balesetveszélyes.
  • Fémet fúrás előtt mindenképp pontozzuk. Ha vonalban kívánunk fúrni, karctűvel jelöljük.
  • Vékonyfalu cső fúrásakor a satuba tegyünk illeszkedő farudat így a satu pofái nem nyomják össze a munkadarabot.
  • Hosszú munkadarabot több helyen támasszuk alá fúrás közben, elkerülve az elmozdulást.
  • Nagy ütvefőrógép esetén mindig kétkézzel, stabilan fogjuk! Vasbeton fúrásakor ügyelni kell arra, hogy ne érjen vasat, különben ki is ránthatja a gépet a kezünkből a megszoruló fúrószár miatt.
Összes Termék
   

 

Blog
Blog
Neked vajon ütvefúróra vagy fúrókalapácsra van szükséged?

Számos esetben mikor csak ismerkedsz a barkácsgépekkel, nem egészen vagy tisztában, hogy pontosan melyiket milyen munkára fejlesztették, valószínűleg ez az ütvefúró és a fúrókalapács esetében sincs másképpen...

Milyen akkus csavarozót vegyek? Tippek!

Akkumulátorok a napi élet szerves részét képezik. Az otthonunkban. a munkahelyünkön, az autónkban, mindenhol találkozunk velük. Ma már elképzelhetetlen lenne nélkülük a világ. A laptopokat, telefonokat, szerszámokat az akkumulátorok működtetik, de ezek sajnos hosszabb-rövidebb idő után lemerülnek és töltésre van szükségük.

Veszélyes-e a lithium akkumulátor? Hallottunk sorra felrobbanó mobiltelefonról az elmúlt hónapokban, amit a mobiltelefon akkumulátora idézett elő. Nos, a lithium alapanyagból készült akkumulátorok nem csak a mobiltelefonok és autók, de a barkácsgépek, például akkus csavarozók területét is meghódították. Számos előnye mellett a hátránya, hogy akár tűzveszélyes is lehet. Vajon kell-e félnünk, hogy felrobban az akkus csavarbehajtó a kezünkben?