A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez. Elfogadom
Szerszám Webáruház - Einhell, Yato és Makita szerszámok

Fúrás - hogyan kell fúrni?

A kérdés egyszerűen tűnhet, azonban van a fúrásnak néhány szabálya és buktatója. Bosszantó amikor eltörik a csempe fúrás közben.

  • Hogyan kell csempét fúrni? Sosem szabad ütvefúró fokozatban csempét fúrni! Érdemes egy csavarral vagy szeggel óvatosan megpontozni. Nem csúszik el a fúró a csempén és a csempe sem reped el, ha ragtapaszt teszünk a fúrandó felületre.
  • Tartószerkezet vagy kampó fúrásakor lehetőleg ne fúrjunk át villanyvezetéket. A biztonság kedvéért derítsük ki annak nyomvonalát áramkeresővel.
  • A fúrást mindig kisebb fúróval kezdjük és úgy haladjunk a kívánt nagyméretű furat felé. A fúrószárat - ha kell - hűtsük, akár szappanos vízzel is. Így növelhető élettartama és a gépet is kíméljük.
  • Ha mély furatot készítünk többször húzzuk ki a fúrót és ürítsük le a kihordóspirált a törmeléktől. Ezzel óvjuk a fúrógépet.
  • A munkadarabot fogjuk satuba fúrás közben. Precízebb és szebb lesz a fúrás. Nem mozdul el és nem balesetveszélyes.
  • Fémet fúrás előtt mindenképp pontozzuk. Ha vonalban kívánunk fúrni, karctűvel jelöljük.
  • Vékonyfalu cső fúrásakor a satuba tegyünk illeszkedő farudat így a satu pofái nem nyomják össze a munkadarabot.
  • Hosszú munkadarabot több helyen támasszuk alá fúrás közben, elkerülve az elmozdulást.
  • Nagy ütvefőrógép esetén mindig kétkézzel, stabilan fogjuk! Vasbeton fúrásakor ügyelni kell arra, hogy ne érjen vasat, különben ki is ránthatja a gépet a kezünkből a megszoruló fúrószár miatt.
Összes Termék
   

 

Blog
Blog
Segítek dekopír fűrészt választani!

Már itt is vagyok, hogy egy újabb nagyszerű szerszámot nevesítve  a  dekopír fűrészt bemutassam nektek és kedvet csináljak  a használatához. Kezdjük hát!

Veszélyes üzem - az elektromos gyalu

Sziasztok!

Ma a gyalugépekről írok nektek kicsit tartalmában véve velősebben, igyekszem jól körül járni ezt az izgalmas témát és bemutatni nektek az én szemüvegemen át, mint egy asztalosipari vállalkozás dolgozójakén. Jó muri lesz az biztos!!!!  Munkátok során lehetőségetek nyílik a gyalugépen végső keresztmetszet kialakítását elvégezni....

Hogyan válaszd ki a tökéletes fúrógépet?

Mindennek az alapja egy probléma, mikor elindulunk fúrógépet venni vagy elkezdünk böngészni az interneten, akkor az átlag felhasználó egy olyan problémával kerül szembe, amihez nem annyira ért vagy még nincs meg a megfelelő eszköze az adott probléma megoldásához