Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Menü

Black Friday 2018 a Szerszamkell.hu oldalon is - Fekete Péntek

 Black Friday 2018  a Szerszamkell.hu oldalon is - Fekete Péntek

A fekete péntek (black friday) néven ismert kiskereskedelmi őrület ma már az Egyesült Államokban a hálaadás ünnepének szerves részét képezi, de ez a hagyomány sokkal mélyebb gyökerekkel rendelkezik, mint azt gondolnád.

 

A "Fekete Péntek" kifejezés első említését nem a vásárlásra, hanem a pénzügyi válságra alkalmazták: konkrétan az amerikai aranypiac 1869. szeptember 24-i összeomlását. Két hírhedten kegyetlen Wall Street finanszírozó, Jay Gould és Jim Fisk, együtt dolgoztak, hogy minél többet vásároljanak a nemzet aranyából, remélve, hogy az árat magasra emelik és eladják elképesztő nyereségért. Ezen a szeptemberi pénteken az összeesküvés végül kibontakozott, a tőzsde szabadon esett, és a Wall Street-báróktól a gazdákig csődbe ment.

A legelterjedtebb nézet szerint a fekete péntek kifejezés a kiskereskedelemből származik. A kiskereskedők egészen fekete péntekig veszteségesen üzemelnek (könyvelésben vörös szín), a hálaadás utáni időszakban realizálnak nyereséget (könyvelésben fekete szín)

A kifejezés Philadelphiából ered, és a sűrű forgalomra utal. 1950-es éveben alakult ki és a fekete péntek utáni időszakra vonatkozik. Ekkor nagyon megnőtt a forgalom a városban, vásárlók ezrei öntötték el az utakat és utcákat.

1985-as évek végén a kiskereskedők újra használni kezdték a fekete péntek kifejezést.  Azóta is töretlen hírnévnek örvend az óceánon túl és Magyarországon is. Sok webáruház az éves forgalmának igen nagy részét ekkor keresi meg.

Hivatalosan nem szabadnap, de sokan ilyenkor szabadnapot is kivesznek, hogy nyugodtan tudjanak böngészni az akciós termékek és szolgáltatások között.

A SzerszamKell.hu webáruház is minden évben készül a Black Friday-re. Az év legnagyobb, legtöbb terméket érintő akcióit erre az időszakra tervezzük.  Figyeld a webáruházunkat, valamint a www.black-friday2018.hu oldalunkat.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog