A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez. Elfogadom
Menü

Blickle ipari és műszaki kerekek

Blickle ipari és műszaki kerekek

A Blickle® professzionális műszaki kerekeket gyártó németországi vállalat. 1953-ban alapitott családi vállalkozás, mely mára közel 30 ezer féle (!) kereket, görgőt, gyárt a háztartások, ipar, gyártás, összeszerelés, logisztika, árutovábbitás, egészségügy, élelmiszeripar és egyéb speciális területekre. A Blickle a kerekeit különféle kivitelben, tűgörgős és golyós csapágyazással, speciális futófelülettel, fix, forgó és forgófékes villa kialakitással vagy akár villa nélküli önálló kerekek is...

1953-ban Wilhelm Sülzle felosztotta régi múltra visszatekintő vasárugyárát a fiai és veje, Heinrich Blickle között, így három önálló cég jött létre. Az újonnan alapított Blickle család vette át a vasból készült talicskakerekek gyártását, ebből alakult ki kiváló minőségű kerekeket, valamint forgó- és fixvillás görgőket magában foglaló termékválaszték. Az olyan tipikusan sváb erények, mint a szorgalom, a minőségtudatosság és a pontosság iránti igény folyamatosan tökéletesítették a termékeket. A cégalapító Heinrich Blickle 1961-es, hirtelen bekövetkezett halála után felesége, Elisabeth Blickle vette át a cég vezetését. 

Ma a cégalapító fia, az ügyvezető igazgató Reinhold Blickle és felesége Denise Blickle, valamint Walter Wager vezetik a vállalatot. A Blickle vállalat az ő vezetésük alatt az elmúlt néhány évtizedben fejlődött a világ vezető kerék- és görgőgyártójává. Mindeközben a fejlődés és a családi vállalat tradicionális értékeinek ápolása kéz a kézben járnak: egy olyan vállalati filozófia, melyet a harmadik generációnak is folytatnia kell.

A Blickle „made in Germany” termékei a globális értékesítési hálózatnak köszönhetően mindenütt elérhetőek, ahol ügyfeleinknek arra szükségük van. A 16 európai, amerikai és ázsiai értékesítési társaságnál, valamint a 120 országban működő képviseleteknél képzett szaktanácsadók állnak a ügyfelek rendelkezésére és működtetik az ügyfélszolgálatot. 
 

A Blickle termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatos információk 17 különböző nyelven érhetők el az Interneten. A legújabb Blickle teljes katalógus is 21 nyelven tájékoztat a kerekekkel és görgőkkel kapcsolatos témakörökről.


Kiválóan rendezett raktárunk, valamint az összes telephelyet és képviseletet összekötő globális informatikai hálózatunk révén gyorsan reagálunk a megrendelésekre.  A gyors és megbízható logisztikának köszönhetően a Blickle termékei idejében megérkeznek rendeltetési helyükre.A Blickle az Ön megbízható partnere – világszerte.

                                    
A Blickle értékesítési társaságait az alábbi országokban találja meg. Amennyiben az Ön országa nem szerepel a felsorolásban, akkor a Nemzetközi kapcsolattartó partnerkereső használatával találhatja meg az Ön országában illetékes képviseletet.

A kerék újrafeltalálása: mérnökeink ezt a feladatot tűzik ki maguk elé nap mint nap. Célunk, hogy ügyfeleink minden felhasználási céljára a legjobb kereket, a legjobb görgőt fejlesszük ki. A funkcionalitás, a hatékonyság, a hosszú élettartam és a biztonság ugyanúgy a középpontban állnak, mint a formaterv, az ergonómia és a fenntarthatóság. Így olyan innovatív megoldások születnek, amelyek egyedülálló termékelőnyhöz juttatják ügyfeleinket. 


A legmodernebb technika és eljárások – mint például a lineáris és nemlineáris FEM- (véges elemeken alapuló) elemzési modellezés, valamint a neves intézményekkel folytatott együttműködés – új ötleteket adnak görgő témában mérnökeinknek. Ennek egyik kiváló példája a Besthane® poliuretán futófelület, amellyel új mércét állítottunk a szállítási kényelem és a gördülési ellenállás terén.

Mindegy, hogy teljesen új fejlesztésről vagy az ügyfél követelményei szerinti termékmódosításról van szó, a tervezés és a saját szerszámgyártás összekapcsolása révén az innovációkat gyorsan sorozatgyártásra kész állapotba hozzuk.  Emellett a rosenfeldi gyár nagy gyártási kapacitásának köszönhetően az egyedi megoldások még kis szériák esetén is kedvező áron valósíthatók meg.  Az ügyfél ajánlatkérésétől a kész mintadarabig vagy akár a végtermékig gyakran csupán néhány nap telik el. 
A számos ügyfélprojektben és a legkülönbözőbb iparágakban szerzett, többéves tapasztalatok révén mérnökeink képesek gyorsan beleképzelni magukat az ügyfeleink által támasztott feladatokba. Piacvezetőnek lenni azt jelenti, hogy eleget kell tenni az ügyfelek követelményeinek és elvárásainak. A mi utunk a saját gyártás – a kezdetektől fogva, a legmagasabb színvonalon. Így tudjuk ellenőrzésünk alatt tartani a minőséget és a szállítási határidőket. Gyorsan és rugalmasan tudunk az ügyfelek és a piac elvárásaira reagálni. A legmodernebb gyártástechnológiára, valamint a magasan képzett csapatra építve tudjuk garantálni a megszokott, állandóan magas Blickle minőségi színvonalat

Szerszámgyártás

Szakértelmünk lényege a szerszámgyártásnál kezdődik. Szakképzett munkatársainkat ultramodern géppark segíti a stancoló üzemben, a poliuretángyártásban és a műanyag fröccsöntő üzemben használt, kiváló minőségű szerszámok gyártásában. A rövid gyártási idők teszik lehetővé, hogy az innovációk gyorsan eljussanak az ügyfélhez, ill. megjelenjenek a piacon. A szerszámok gondos és rendszeres karbantartása garantálja a hosszú távú és magas termelékenységet, illetve minden egyes szerszám átlagon felüli, hosszú élettartamát.

Stancolás- és alakítástechnika

A különféle présekből álló gépparkunk hidraulikus és excenteres préseket, valamint akár 630 tonna erőkifejtésre képes stancoló automatákat foglal magában. Ezek maximum 10 mm lemezvastagság képesek a teljesen automatizált stancolásra és alakításra. A saját magunk által fejlesztett és gyártott, többlépcsős szerszámoknak köszönhetően olyan acél- és nemesacél komponenseket gyártunk, amelyek további utómegmunkálás nélkül, közvetlenül az automatizált szerelősorra kerülnek. Ily módon rövid szerelési időkkel valósítjuk meg a nagy- és kisszériák racionális gyártását.

Hegesztés

A Blickle nagy teherbírású kerekei és görgői akár 50 tonna terhelést is kibírnak. Ezért hegesztőműhelyünkben a tökéletesség és a biztonság áll az első helyen. A hegesztést kézi és automatizált módon végzünk. Az ultramodern hegesztőrobotok, valamint a hossz- és körhegesztő berendezések mellett hegesztő szakmérnökeink és tanúsított hegesztőink garantálják a hegesztett kötések állandó, kiváló minőségét. Ezen a gyártási területen a hegesztési varratok rendszeres metallográfiai vizsgálata biztosítja a magas minőségi színvonalat.

Poliuretángyártás

A Blickle különböző poliuretántípusokat fejlesztett ki a különböző alkalmazásokhoz. A Blickle Extrathane®, Softhane®, Besthane® és Besthane® Soft poliuretán futófelületekben széleskörű szakértelem, valamint a poliuretán fejlesztése és gyártása terén hosszú évek alatt szerzett tapasztalat rejlik. A végtermék minőségét és ezáltal a poliuretán kerekek esetében döntő fontosságú paramétereket – mint pl. a futófelület keménysége, a visszarugózási képesség, a kopás, a teherbírás, a nyomás alatti maradó alakváltozás, a gördülési ellenállás, a hidrolízisállóság és a hidegrugalmasság – a pontosan összeállított anyagreceptúrák és az intelligens gyártási folyamatok optimális összjátéka határozza meg. A nagyszériás gyártásra tervezett, teljesen automatizált gyártósorokat a kisszériák és az egyedi kivitelek esetére speciális öntőberendezések egészítik ki.

Műanyag fröccsöntés

A Blickle képes a legkülönbözőbb műanyagkerekek legyártására, legyen az poliamid, polipropilén vagy TPE anyagú, hőálló, elektromosan vezető, üvegszállal erősített vagy számos más variáció. Ultramodern műanyaggyártó műhelyünkben azonban nemcsak kerekeket gyártunk, hanem teljes forgó- és fixvillás görgőket is. A Blickle a legkülönbözőbb műanyagkerekeket gyártja, legyen az poliamid, polipropilén vagy TPE anyagú, hőálló, elektromosan vezető, üvegszállal erősített vagy számos más variáció. A különböző műanyagokból azonban nemcsak kerekeket gyártunk, hanem teljes forgó- és fixvillás görgőket is. A műanyag alkatrészek fröccsöntését végző, hatalmas gépparkunkat és berendezéseinket a vezető német gyártók legújabb, legmodernebb gépei alkotják. A gépek hegesztőereje pontosan igazodik a különböző műanyagtermékek ciklusidejéhez. Az 1 komponensű kerekek mellett robotvezérlésű berendezéseinken 2 komponensű kerekeket is gyártunk. Ez a teljesen automatizált anyagadagolással kombinálva rendkívül gazdaságos, karcsú gyártást tesz lehetővé.

Összeszerelés

A villa- és görgőszerelés megkönnyítése érdekében a Blickle teljesen automatizált gyártósorokat fejlesztett ki. Ezek gazdaságos, hatékony és magas színvonalú szerelést tesznek lehetővé. Az „Embereket ahol szükséges és gépeket ahol lehetséges” jelmondathoz híven az összeszerelést elsősorban kamerás felügyelet alatt álló robotok végzik. Mindeközben rugalmasságunk is megmarad, mert kézi munkavégzést alkalmazunk, ha speciális, kisszériás ügyféligényeket kell megvalósítanunk. A gyártósorokba integrált számos vizsgálati és ellenőrző állomás biztosítja a magas minőségi színvonalat.

Minőségirányítás

Az ügyfélbizalom mutatja hitelességünket. Minőséggel és megbízhatósággal dolgoztunk meg ezért a bizalomért. A saját gyártásnak és a „Made in Germany” melletti elkötelezettségnek köszönhetően miénk a teljes ellenőrzés - már a kezdetektől fogva. Küldetésünk: minden nap jobbá válni. Így a hibákat optimalizálási lehetőségnek tekintjük. Nem hiába kapta meg a Blickle már 1994-ben a német kerék- és görgőgyártók közül elsőként a DIN ISO 9001 tanúsítványt. Minőségirányítási rendszerünk célkitűzése, hogy valamennyi területen és folyamatban biztosítsa magas minőségi elvárásainkat, hogy így a lehető legjobb támogatást nyújthassunk ügyfeleinknek saját minőségi céljaik elérésében. Ebben döntő szerepük van a széleskörű anyag- és termékteszteknek. A vizsgálati- és tesztlaborunkban számos tesztlehetőség áll mérnökeink rendelkezésére, többek között különböző max. 5,5 tonna terhelhetőségű forgótárcsás próbapad, anyagvizsgáló gépek, valamint klíma- és hőszekrények. A DIN EN 12527-12533 szerinti kerék- és görgőteszteket, valamint a roncsolásos vizsgálatokat a legmodernebb vizsgálógépek végzik. Az első, ill. utolsó darab ellenőrzése, valamint a dolgozó önellenőrzése magától értetődik.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír Blog