A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez. Elfogadom
Szerszám Webáruház - Einhell, Yato és Makita szerszámok

Hogyan válasszunk megfelelő fűnyírót?

4Cut funkció jelentése, négy féle vágástechnológia

A levágott fű kilökése: A gép azonnal kilöki a levágott füvet. A kavicsfogó terelőlap megakadályozza, hogy a nyesedék minden irányban szétszóródjon. A fű közvetlenül a gép mögött terül szét a talajon.
Ez az alkalmazási mód különösen magas, nedves fű nyírásakor ajánlott.
A levágott fű összegyűjtése: Normál használati mód, a fűgyűjtőt a megfelelő helyre felerősítjük,
ha megtelt a nyesedéket kiöntjük.
Avar összegyűjtése: A Makita erőteljes gépeinek segítségével könnyen megszabadíthatja a gyepszőnyeget a lehullott levelektől. Helyezze fel a gyűjtőt, és tolja át a gépet a lehullott leveleken.
Talajtakarás, mulcsozás: A kések addig aprítják a nyesedéket míg automatikusan be nem borítja a talajt a fűszálak között. A levágott füvet nem kell gyűjteni, az szétszórva tápanyagként, természetes komposztként szolgál. Továbbá segíti a vízmegkötést a talajban, késlelteti a párolgást.

 

 Hogyan válasszunk megfelelő fűnyírót?  

Szélesség: Minél nagyobb a füves terület, annál célszerűbb nagy vágószélességű gépet választani. Kínálatunkban 400 - 8.000 m2 vágókapacitás között minden méret megtalálható.
Alapanyag: Lehet műanyag (polipropilén) amely a legkönnyebb de egyben rugalmas anyag.
A gép könnyen mozgatható.
Az acél házas fűnyírók strapabírók, robusztusok, a rongálódással szemben rendkívül ellenálló.
Intenzív használatra ajánlott acélházas fűnyírót vásárolni.
Az alumínium házas fűnyírók ötvözik a két előző előnyeit, strapabíró akár az acél de korrózió álló és könnyebb annál.
Vágómagasság állítás: Fontos, hogy könnyen és több fokozatban lehessen állítani a vágásmagasságot. Fűnyíróknál általában a kerekeknél kell állítani. Traktoroknál központi állítókar segítségével.
Erőforrás: Kisebb kertekben a villanymotor a tökéletes választás, üzemeletetése és karbantartása is egyszerűbb. A kábeltartó gondoskodik a biztonságos üzemeltetésről és az összecsavarodásmentes használatról.
Benzinmotoros modelleknél nincs szükség áramra és vezetékre. Nagy méretű, egyenetlen talajú területeken könnyebb a nyírás. A nagy forgatónyomatékú, erőteljes motorok hatalmas hajtóerőt produkálnak, hatékonyak még elhanyagolt füves területeken is.
Hajtás: Választható normál, a felhasználó által tolt fűnyíró, ill. önjáró kivitel. Intenzív munkavégzés, nehéz terep vagy nagy terület esetén az önjáró mindenképp jobb és kényelmesebb választás.
Nagyon nagy területeken a ráülős fűnyírótraktorokat érdemes választani.
Fűgyűjtő kosár: Minél nagyobb a kosár, annál ritkábban szükséges üríteni. Nagy területeken előnyösebb a nagyobb fűgyűjtővel rendelkező gépet választani. Otthoni, kis kerti felhasználáskor nincs jelentősége a gyűjtő méretének.
Ergonómia, kezelhetőség: Fontos a markolat és kapcsoló elhelyezkedése, magassága a komfortos munkavégzéshez. Könnyen állítható, egyszerűen kezelhető modellt válasszunk.
Fontos továbbá ürítéskor a fűgyűjtő gyors és egyszerű le és felpattintása.
 

Összes Termék
   

 

Blog
Blog
Blickle ipari és műszaki kerekek

A Blickle® professzionális műszaki kerekeket gyártó németországi vállalat. 1953-ban alapitott családi vállalkozás, mely mára közel 30 ezer féle (!) kereket, görgőt, gyárt a háztartások, ipar, gyártás, összeszerelés, logisztika, árutovábbitás, egészségügy, élelmiszeripar és egyéb speciális területekre. A Blickle a kerekeit különféle kivitelben, tűgörgős és golyós csapágyazással, speciális futófelülettel, fix, forgó és forgófékes villa kialakitással vagy akár villa nélküli önálló kerekek is...

Az utóbbi évek legnagyobb világitástechnikai újitás kétség kivül a LED "polgári" felhasználása és a LED-es izzók, LED-es reflektorok és LED lámpák elterjedése. A LED (Light Emmiting Diode) azaz fénydióda. A világító dióda félvezető anyagból készült fényforrás.

A különböző fémfeldolgozó, autószerelő és más hasonló műhelyekben, kisebb-nagyobb üzemekben gyakori látvány a régebbi gyártású prések jelenléte.