Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Top 3 kérdés a kültéri lámpákra vonatkozóan

Megszületett az elhatározás, hogy kell "valamilyen" fényforrás a kertbe estére, de nem tudod még pontosan merre indulj? Ebben a cikkben összeszedtük a leggyakoribb kérdéseket és meg is válaszoljuk őket neked.

1, Milyen típusú kerti lámpa lenne ideális számomra? 

Az ideális kerti lámpa típusa függ az adott kerti terület igényeitől és a személyes preferenciáktól. Néhány kerti lámpa típus:

1. Földbe süllyeszthető lámpák: Ezek a lámpák a talajba vannak süllyesztve, és gyakran járdák vagy virágágyások megvilágítására alkalmasak. Időjárásállóak és diszkrétek.

2. Függő lámpák: Hangulatos fényt teremtenek, és ideálisak teraszok vagy ülősarokok megvilágítására. Sokféle stílusban elérhetők, beleértve a modern, vintage és rusztikus kiviteleket is.

3. Falra szerelhető lámpák: Különféle designokban és méretekben kaphatók, és a kert falainak vagy teraszának megvilágítására szolgálnak. Biztonságosabbá tehetik a kertet és esztétikailag is kiegészíthetik azt.

4. Napenergia-alapú lámpák: Környezetbarát megoldás, amelyek napközben napenergiát gyűjtenek, majd este kivilágítják a kertet. Az installáció könnyű, és nincs szükség vezetékezésre.

Az ideális típust a kerti terület és a személyes preferenciák alapján választhatjuk ki. Például, ha a kertben gyakran tartunk esti összejöveteleket, a függő lámpák meleg hangulatot teremthetnek. Ha pedig a járdákat világítanánk ki, a földbe süllyeszthető lámpák praktikusak lehetnek.

2, Milyen stílusú lámpa illik leginkább a kertem kialakításához?

A kert stílusához való megfelelő lámpa kiválasztása elengedhetetlen az esztétikai összhang és a kert kialakításának kiemelése érdekében. Néhány példa a különböző stílusokhoz illeszkedő lámpákról:

1. Modern stílusú kert:
   Ha a kerted modern, letisztult vonalakkal rendelkezik, akkor olyan lámpákat válassz, amelyek tükrözik ezt a minimalista stílust. Függő LED lámpák, geometrikus alakok és acél vagy alumínium anyagok lehetnek ideálisak.

2. Vintage vagy rusztikus kert:
   A rusztikus kertekhez passzolnak az antikolt fémből készült lámpák, fa elemekkel vagy vintage stílusú kialakítással. Az ilyen típusú lámpák hozzáadhatják az időtlen és meleg karaktert a kertnek.

3. Natúr kert:
   Ha a kerted természetközeli stílusban van kialakítva, akkor olyan lámpákat válassz, amelyek természetes anyagokból, például fa vagy bambusz felhasználásával készültek. Az ilyen lámpák harmonizálnak a környezettel.

4. Eklektikus kert:
   Az eklektikus stílusban kialakított kertekhez szinte bármilyen lámpa passzolhat, mivel ebben a stílusban a különböző elemek és stílusok kombinálása a kulcs. Lehetőséged van kreatívan válogatni különböző stílusokat, hogy egyedi összhangot teremts.

Fontos, hogy a kiválasztott lámpák ne csak a kerti stílushoz, hanem a környezeti fényviszonyokhoz és a funkcionális szükségletekhez is illeszkedjenek. A stílusos lámpák segítenek kiemelni a kerted szépségét és egyediségét.

3, Milyen időjárásállósági jellemzőkre kell figyelnem, különösen élénk időjárási viszonyok esetén?

Az időjárásállóság kiemelkedően fontos tényező, amikor kerti lámpát választasz, különösen élénk időjárási viszonyok esetén. A következő jellemzőkre kell különös figyelmet fordítani:

1. Vízállóság (IP érték):
   Az IP (Ingress Protection = behatolásvédelem) érték jelzi, mennyire védett a lámpa a víz és a por ellen. Például, ha kerti lámpákat keresel, amelyek ellenállnak az esőnek, akkor az IP65 vagy magasabb értékű lámpák lehetnek ideálisak.

2. Ütésállóság:
   Olyan területeken, ahol erős szél vagy más mechanikai hatások érhetik a lámpát, fontos az ütésállóság. Ez a tulajdonság biztosítja, hogy a lámpa megőrizze integritását a szélsőséges időjárási viszonyok között is.

3. Hőmérsékleti tartomány:
   Érdemes ellenőrizni, hogy a kiválasztott lámpa milyen hőmérsékleti tartományban működik hatékonyan. Ez különösen fontos extrém hideg vagy meleg környezetekben.

4. UV-állóság:
   Az erős napsütés idővel károsíthatja a lámpák festését vagy műanyag alkatrészeit. UV-álló bevonatok vagy anyagok alkalmazása segíthet megvédeni a lámpát a lebomlástól.

Ezek a jellemzők garantálják, hogy a kerti lámpád hosszú távon megbízhatóan működjön és megőrizze eredeti állapotát, még a változatos és kemény időjárási viszonyok között is.

+1, Hogyan történik a kerti lámpák telepítése? Kell-e szakember segítsége vagy könnyen elvégezhető otthon?

Az általunk kínált termékek nem igényelnek semmilyen bonyolult tervezést, vagy szakember igénybevételét a telepítéshez.
Egyszerűen csak gondold végig, hogy pontosan hova, mekkora fényerejű lámpát szeretnél, rendeld meg tőlünk és ezt követően csak le kell szúrni őket a földbe.

Kültéri lámpa kínálatunkat itt tekintheted meg