Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Milyen szivattyú fajták léteznek?

Az nem kérdés, hogy egy szivattyú nagyon hasznot tud nyújtani a ház körül. Nem mindegy azonban, hogy milyen választunk. Ugyanis az adott feladattól függ, hogy melyik típus a számunkra leginkább megfelelő. Mivel a választék igen széles, mindenki könnyedén megtalálhatja magának a leginkább megfelelőt közöttük. Lássuk, milyen szivattyú fajták vannak és melyik milyen esetben használható hatékonyan!

Az elektromos merülő szivattyú (búvárszivattyú)

Búvárszivattyúk kis teljesítményű, kis nyomású merülő szivattyúk, amelyek például az elárasztott helyiségek, pincék víztelenítésre vagy éppen tárolókból, természetes forrásokból való víznyerésre alkalmasak. A lényeg, hogy mindenképpen vízbe vagy más folyadékba merülve végzik dolgukat, éppen ezért a kapcsoló és a motor is teljesen vízhatlanok. Arról pedig, hogy idegen, szilárd anyag ne kerülhessen a rendszerbe, egy rács gondoskodik. Fontos, hogy csak akkor kell bekapcsolni, amikor már teljesen ellepte a víz az egész szerkezetet!

Milyen búvárszivattyút vegyek?

Milyen szennyvíz szivattyút vegyek?

Az elektromos/benzinmotoros szennyvíz szivattyú

Ez tulajdonképpen egy olyan szennyvíz szivattyú, amely a merülő szivattyú elvén működik. Lényege, hogy nagy beömlő nyílásokkal és nyomócsonkkal van ellátva annak érdekében, hogy képes legyen elszállítani a szennyezett folyadékot. Léteznek közöttük olyan modellek is, amelyek vágókéssel is fel vannak szerelve, vagyis működés közben a nagyobb szálas anyagokat egyszerűen ledarálják. A működtetése során a szivattyú szívócsonkjától számított vízszintet kell figyelembe venni.

Milyen szivattyút vegyek ásott kúthoz?

Az elektromos felszíni kerti szivattyú

Ez a szivattyú viszont a felszínen működik anélkül, hogy bárhova lemerítenénk. Egy szívócsövön keresztül szívja fel a vizet. Ennél a típusnál lényeges, hogy az üzembe helyezés során töltsük fel a szivattyú házat a szállítandó folyadékkal, ezáltal elkerülhető a szárazon futás. 

Milyen szivattyút vegyek fúrt kúthoz?

Házi vízmű szivattyúk/házi vízellátó rendszerek

Ez az a szerkezet, amely felelős a mindennapok során azért, hogy megfelelő nyomással érkezzen a víz a csapból és mindig legyen víz a házban. Ezek a hidroforok olyan alternatívát kínálnak a házi vízművek használatára, amely költségkímélő, kényelmes és környezetbarát is. Ráadásul bárhol eredményesen használható, ahol nagyobb mennyiségű vízre van szükség és ehhez nem vennénk igénybe a vezetékes hálózatot. 

A fúrógép szivattyú

Abban az esetben, ha csak időszakosan használnánk szivattyút és kevés folyadékot juttatnánk el egyik pontból a másikba, akkor a fúrógép szivattyú mellett érdemes dönteni. Benzin szivattyúzásához azonban szigorúan tilos használni, ugyanis így akár tűz is keletkezhet!

A benzinmotoros, magasnyomású mosó szivattyús

Ezt a készüléket műanyag, fa, beton, kő, fém, márvány és gránit felületek tisztítására lehet használni, de akár erősen szennyezett munkagépek vagy emlékművek tisztává varázsolásánál is bevethető.

Mi mindent érdemes figyelembe venni az ideális szivattyú vásárlása során?

Ez az első és legfontosabb kérdés, amit érdemes feltenni szivattyú vásárlás előtt. Ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy fúrt kút, ásott kút van a kertben, vagy éppen egy tóból, ciszternából vagy folyóból szeretnénk kinyerni a vizet. Emellett nagyon sokat nyom a latba a ideális szivattyú megtalálásánál az is, hogy mekkora az öntözésre váró terület nagysága. Emellett nem mindegy az sem, hogy slaggal vagy például csepegtető módszerrel történik az öntözés, ugyanis ez nagy mértékben befolyásolja azt, hogy mindehhez milyen típusú, teljesítményű és erősségű szivattyút érdemes használni.

A fentiekből látható, hogy a szivattyúk terén a kínálat elképesztően széles, vagyis nem kérdés, hogy mindenki megtalálhatja közöttük a számára leginkább megfelelőt. Ahhoz viszont, hogy tényleg hiba nélkül és maradéktalanul működjön, mindenképpen érdemes körültekintően választani. Így hosszú távra tehetünk szert egy megbízható szivattyúra, amely sosem hagy cserben. 

Nézz szét webshopunk kínálatában, rendelj tőlünk szivattyút