A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez. Elfogadom
Szerszám Webáruház - Einhell, Yato és Makita szerszámok

Műhelyprés, hidraulikus prés, pneumatikus présgép

Hidraulikus és pneumatikus műhelyprések különböző tipusokban széles választékban raktárról kaphatóak a SzerszamKell barkácsáruházban. Országos házhoz szállítás, hatalmas raktárkészlet, kedvező árak...

Rendezés:

A műhelyprések típusai

A présgépek, mint például a műhelyprés, nagy erőkifejtésre képes eszközök. Több típusuk létezik, a műhelyek felszerelései között általában a kisebb, hidraulikus prések és a nagyobb erőhatást kifejtő, pneumatikus, vagy pneumatikus-hidraulikus műhelyprések találhatók meg. Ez az eszköz elengedhetetlen egy műhely, szervi megfelelő működéséhez, hiszen számos olyan része van a munkafolyamatoknak, melyben egy ilyen eszköz nélkül nem lehetne mit tenni. Senki sem Herkules, így például a korrodálódott csapágyak, perselyek kinyomást mi mással lehetne megoldani, mint egy hidraulikus vagy pneumatikus műhelypréssel? A kerékcsapágyak szintén nem egyszerű dolgok, ezekkel is meggyűlik a szerelő baja, ha nem áll rendelkezésére a megfelelő eszköz. A műhelyprés alkalmas a nagy nyomóerőt igénylő alkatrészek összeszerelésére úgy, hogy közben sem a szerszám, sem a munkadarab nem sérül meg.

A nyomóerő nagysága típusfüggő. A kisebb gépek, melyek általában csak hidraulikus, azaz kézi „meghajtásúak”, 10 t nyomóerőnél kezdődnek, bár ennél kisebb eszközökkel is lehet találkozni. Mondhatjuk, hogy határ a csillagos ég, ám egy gépjármű javító szervizbe nincs szükség 200 t nyomóerővel rendelkező eszközre, általában a 75 t nyomóerő az átlagos igény teteje. A műhelyprések lehetnek asztali vagy állványos kivitelűek is. Nyilvánvalóan az asztali műhelyprés nem nagyon tud többet, mint 10 t, hiszen nagyobb nyomóerő esetén már az asztalra való felszerelés nem lenne biztonságos. A hidraulikus prések a legelterjedtebbek, ám lassacskán felváltja őket a pneumatikus műhelyprés, még a kisebb nyomóerőt kifejtő eszközök esetében is. Ennek oka az, hogy a sűrített levegős rásegítés nagyban befolyásolja a gyorsaságot. A pneumatikus eszközök gyorsabban, hatékonyabban dolgoznak, kevesebb erőkifejtést igényelnek használóiktól. Az is nagy előny, hogy a pneumatikus műhelyprés használata közben akár mindkét kéz szabadon maradhat, így míg a gép dolgozik, más munkálatokhoz is neki lehet látni. A szerszámkészítés alapfeltétele is a présgép, így nem csupán autószerelő műhelyek eszköze a műhelyprés. Számtalan helyen és munkánál lehet hasznát venni egy kisebb vagy nagyobb teljesítményű préselő eszköznek. Fontos, hogy az eszköz mindig a biztonsági előírások szerint legyen használva, mert hiába nem tűnik veszélyesnek, okozhat sérülést.

Hidraulikus prés megoldások

Sok esetben szükség van olyan gépekre, amelyek prés funkciót látnak el. A kisebb kapacitással rendelkező hidraulikus prés megoldások általában tökéletes választást jelentenek a kisebb műhelyek számára. A hidraulikus prés gyakorlati jelentősége nagyobb, mint azt általában gondolnánk; a szervizek esetében rengeteg olyan munkafolyamat létezik, amelynek elvégzésére valamilyen présgépre van szükség. Gondoljunk például a korrodálódott csapágyakra és perselyekre, amelyek szétszedése aligha elképzelhető megfelelő kapacitással rendelkező prés nélkül. A célnak általában megfelelnek a kisebb hidraulikus prés megoldások is. Ha nagyobb kapacitásra van szükség, akkor a pneumatikus megoldások kínálnak jó választást, de alapvetően a pneumatikus prések a legtöbb munkafolyamat elvégzésére alkalmasak. A hidraulikus prés alkalmazásának egyik legfőbb előnye, hogy a segítségével megbízható összeszerelés biztosítható, amely során sem a célszerszám, sem a munkadarab nem sérül. Mindezek mellett az elvégzett munka nagy pontosságú, ami az erőltetett kézi megoldások esetében nem lenne elmondható. A hidraulikus prés megoldások általában a kisebb kapacitást képviselő prések; a legkisebbek kapacitása 10 tonna nyomóerő körül van, de található akár 200 tonna nyomóerő kifejtésére alkalmas berendezés is; alapvetően viszont el kell mondani, hogy ekkora erő kifejtésére a legtöbb esetben nincs szükség, sőt csakis a speciális feladatok végzése során merül fel ekkora kapacitásbeli igény. A legtöbb esetben a 60-80 tonna nyomóerő kifejtésére alkalmas prés tökéletes megoldást jelent.

Általánosságban el kell mondani, hogy a hidraulikus prések a legelterjedtebbek, de egyre többen használnak pneumatikus megoldásokat is. A korábbi időszakokban elsősorban az volt a jellemző, hogy a hidraulikus megoldásokat a kisebb kapacitással rendelkező gépek esetében alkalmazták, a pneumatikus préseket pedig a nagyobb kapacitásbeli feladatok végzésére, ma már viszont egyre egyre elterjedni látszanak a pneumatikus megoldások a kisebb kapacitású prések esetében is. Mindezt elsősorban az magyarázza, hogy a sűrített levegővel működő berendezések használata némiképp gyorsabb, így a rohanó világban az ilyen megoldásoknak is van létjogosultságuk, noha az egyszerűbbnek mondható hidraulikus megoldások is tökéletes választást jelentenek. Rendkívül fontos, hogy mindig megfelelő prést válasszunk, amelyek megbízhatóan és biztonságosan rögzíthetők. A biztonsági előírásokat maradéktalanul be kell tartani!

Összes Termék
Árszűrő
Árszűrő
Gyártó
   

 

Blog
Blog
PowerPlus barkácsgép család 3 év garanciával

PowerPlus® barkácsgép család 3 év teljes körű garanciával, Kreator® igényes kivitelű és minőségi tartozék illetve szerszámkészlet család... A PowerPlus minőségét egyedülálló 5 lépcsős "PowerPlus Quality Control" elnevezésű minőségbiztosításának köszönheti, mely az alapanyag vizsgálattal kezdődik és a gyártósor végén az elkészült barkácsgép beindításával illetve tesztelésével zárul...

Tavaszi fűszellőztetés és talajlazítás

A talajlazító és fűszellőztető feladata, hogy fellazítsák a talajt, eltávolítsák a fűnyírás során keletkezett vagy elhalt fűszálakból képződött filcesedett réteget valamint, hogy lazítsák a gyökérállományt, ezzel biztosítva a talaj vízbefogadó képességét és levegőztetését.

Blickle ipari és műszaki kerekek

A Blickle® professzionális műszaki kerekeket gyártó németországi vállalat. 1953-ban alapitott családi vállalkozás, mely mára közel 30 ezer féle (!) kereket, görgőt, gyárt a háztartások, ipar, gyártás, összeszerelés, logisztika, árutovábbitás, egészségügy, élelmiszeripar és egyéb speciális területekre. A Blickle a kerekeit különféle kivitelben, tűgörgős és golyós csapágyazással, speciális futófelülettel, fix, forgó és forgófékes villa kialakitással vagy akár villa nélküli önálló kerekek is...