Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Menü

Szerszámosláda - rendezetten megy a munka

Szerszamkell.hu
2016. 02. 20. 22:21:52

A szerszámosláda noha filléres tétel egy műhelyben vagy szervizes esetében, de súlyos nyereségtől esik el aki nem megfelelően tárolja a szerszámait. Kezdjük rögtön az elején. Szerszámosládának hivjunk gyűjtőnéven minden olyan szerszámtárolós és rendszerező eszközt amiben mindig a célnak megfelelően tudjuk tárolni a szerszámainkat. A szerszámok - és különösképpen a profi szerszámok nagyon drágák, akár több millió forint is állhat szerszámokban. Szerszámosláda vagy szerszámos kocsi nélkül a szerszámok elvesznek, sérülnek, képtelenség nyilvántartani milyen szerszámunk van. Fontos továbbá, hogy átlássuk milyen szerszámaink vannak. Ha több szerelőbrigádunk van, érdemes névreszólóan egy szerszámosládában kiadni a szerszámokat, igy bármikor nyomonkövethető, számonkérhető. Egy jó szerszámosláda feladata rendszerezni és óvni a szerszámot. Tekintsük át milyen szerszámosládákat, szerszámtárolókat ismerünk.

 

Műanyag szerszámosláda

A műanyag szerszámosládák előnye, hogy kis súlyuk ellenére viszonylag masszivak rengeteg féle szerszámosláda változat létezik műanyagból. Hatalmas a műanyag szerszámosládák méretválasztéka, az egészen apró szortimentertől - amiben csavarokat és apró alkatrészeket tárolhatunk egészen a hatalmas gurulós szerszámosládákig tart a sor. A műanyag szerszámosláda családjába tartoznak az univerzális géptartó kofferek, melyek nagy előnye, hogy több barkácsgépet is tudunk beletenni, aminek nincs koffere gyárilag. Belül szivacsozottak, a gépek lerögzithetőek a szerszámosládában. A műanyag szerszámosládák kategóriájába tartoznak a csavartartó szortimenterek is. Ezek nagyon hasznos, fiókos kivitelű különböző méretű, akár falra is szerelhető szerszámtartók. A műanyag szerszámosláda tetejében általában van átlátszó fedelű aprócsavar és dübel tartó. Az átlátszó fedél is a műanyag szerszámosláda előnye. Összegezve a fentieket műanyag szerszámosládát ajánljuk mindazoknak akik nem túl nehéz (max. 10-15 kg) szerszámokat és apróságokat szeretnének rendszerezetten és átláthatóan tárolni.

Textil szerszámosláda

Textil szerszámosládák, amiket inkább szerszámtáskának szoktunk hivni nagyszilárdságú műszálas, vizlepergető textilből készülnek. Előnyük, hogy kicsi a súlyuk, ellenben akár nagyobb súlyt is kibirnak. A textil szerszámos táskák átlalában sok zsebbel rendelkeznek, főként villanyszerelők, riasztószerelők, antennaszerelők kedvelt kiegészitője mert rengetes csavarhúzó, fogó, kisebb szerszámok és alkatrészek is rendezetten elhelyezhetőek benne. A textil szerszámtáskák másik csoportja az övtáskák. A textil övtáska főként ácsok, asztalosok, gipszkartonosok kedvelt kiegészitője melyet övre lehet akasztani, igy a csavarozógép, szeg, csavar ami kell mindig kéznél van, akár létrán is.

Fém szerszámosláda

A fém szerszámosláda nagy előnye a teherbirás. Egy fém szerszámosládába akár 30-40 kg szerszámot is pakolhatunk. A fém szerszámosláda nem olyan preciz kialakitású akár egy műanyag vagy textil, nem kifejezetten nagy mennyiségű kisebb szerszám tárolására találták ki, inkább nagyobb súlyú, de kisebb mennyiségű szerszámhoz. Kedvelt tipus a hagyományos szétnyitható fém szerszámosláda, melybe például nagy méretű fogókat, kalapácsokat tehetünk. Fémből készülnek szortimenterek is. Ez a műanyagokhoz hasonlóan falra szerelhetőek, kisebb alkatrészek, dübelek és csavarok tárolására alkalmasak, azonban kevésbé sérülékenyek mint a műanyag társaik, ezért a fémből készült csavartartó szortimentereket kifejezetten ajánljuk motgó szervizeseknek, szervizkocsiba.

A fém szerszámosládák egy külön csoportját képezik az aluminium szerszámosládák. Ennek előnye az acélból készült szerszámosládához képest, hogy súlyuk jóval kisebb, terhelhetőségük és masszivitásuk hasonlóan nagy, azonban drágábbak is. Az aluminium szerszámosláda főként villanyszerelők, telefonszerelők, számitógép szerelők, elektrotechnikusok kedvelt kiegészitője.

Szerszámos kocsi

A szerszámos kocsi gurulós, fiókos szerszámtároló. Ma már szinte csak igényesebb, jó minőségű kivitelt lehet kapni (és érdemes venni) melyben a fiókók görgősek, belül szivacsozottak és a szerszámos kocsi zárható. Alapvetően műhelybe szokták venni, de a fékezhető kerekű változatok akár mozgó műhelykocsikba is beszerelhetőek. A fékezhetőségen kivül a szerszámos kocsit le kell rögziteni ha autóba tesszük. A szerszámos kocsit főként autószervizekben és egyéb olyan szerelő műhelyekben alkalmazzák előszeretettel ahol nehéz és nagymennyiségű szerszámot kell tárolni. Dugókulcs készletek, fogó készletek, kalapácsok, csavarhúzó készletek mind helyet kapnak a szerszámos kocsiban. Beszerezhetőek tálcás szerszámkészletek, kifejezetten szerszámos kocsiba a mégjobb rendezettség és átláthatóság érdekében. A szerszámos kocsik teteje általában csúszásgátló gumival van boritva, akár szerelni is lehet rajta, de vannak alkatrésztárolós kiképzésű műanyag tetejű szerszámos kocsik is. Kaphatók kiegészitő szerszámosláda a szerszámos kocsi tetejére. A hagyományos fiókos kivitelű szerszámos kocsikon kivül kapható műszerállvány, melyre a szerszámokon kivül laptopot és egyéb diagnosztikai műszekereket helyezhetünk el, akár zárható kivitelben is.

Egyéb szerszámtárolók

Ide sorolható minden olyan szerszámos láda ami az előző csoportokba nem fért bele, például mágneses szerszámtartók, szerszámtartó lyuggatott falak, és egyéb alkatrész és szerszámtároló dobozok, övtáskák.

Szerszámosláda márkák

Az Erba név szerszámosláda gyártóként főként az olcsóbb, kiváló ár érték arányú termékekkel  egyenlő. Szinte minden fajta szerszámosláda megtalálható a kinálatukban az apró műanyag és nagyobb fém szortimentertől a gurulós szerszámosládán át a fiókos szerszámos kocsiig minden. A szerszámosládán kivül több ezer szuper ár érték arányú szerszám gyártója is.

Stanley professzionális szerszámosláda gyártó hirében áll. A FatMax® gurulós szerszámosláda család egyszerűen okos és kényelmes. Minden eleme szétszedhető, kiforditható, lerögzithető, akár a lego. Aki profi hordozható szerszámrendszerező eszközre vágyik és nem sajnálja rá a pénzt egyértleműen a Stanley a jó választás.

NEO-tools szerszámosládák a lengyelországi Groupa Topex szerszámgyártó vállalat professzionális pozicionálású terméke 25 év garanciával. Tetszetős megjelenésű, professzionális alapanyagokból készült szerszámosládák és övtáskák trendi narancs szinben.

A Topex szerszámosládát a fent emlitett Groupa Topex - Lengyelország egyik legnagyobb szerszám és szerszámosláda gyártó vállalatának a sárga szinben pompázó, kiváló ár érték arányú barkács és otthoni felhasználásra szánt termékcsaládja, melyben számos műanyag és fém szerszámosláda is megtalálható a több ezer szerszám mellett.

Makita a világ legnyagyobb professzionális gép gyártójaként néhány féle textil szerszámtartót és övtáskát is gyárt. Ebben a szegmensben a kinálata nem nagy, mert például sem műanyag, sem fém szerszámosládát nem kinál, kizárólag textil övtáskákat és szerszámos táskákat, azonban az anyagmegválasztás és elészités is professzionális minőségű.

Teljes szerszámosláda választékunk ide kattintva >

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek Blog