Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Legyen otthon saját medencéd, nyaralj otthon!

Szerszamkell.hu
2016. 02. 18. 00:00:00

Legyen otthon saját strandod, nyaralj otthon! Nagyszerű érzés, amikor kilépsz az otthonodból és csak belecsobbansz a kertben, esetleg a teraszon felállított medencédbe. Nem kell sorban állni, nem kell drága belépőt fizetni, vigyázni az értékeidre és még sorolhatnám.

Nézzük, milyen szempontokat kell figyelembe venned a medence kiválasztásánál:

A föld feletti medencék fantasztikus választás lehet neked, ha élvezni akarod a medencézés élményét  időráfordítás, és nagy pénzkiadás nélkül. A föld feletti medencék közös jellemzője, hogy telepítésük gyors és egyszerű, megfelelő talaj előkészítést követően a talajra állíthatóak.

Nagyon fontos a megfelelő talajelőkészítés. A medencét csak vízszintes, termett talajra vagy homokágyra lehet telepíteni. Az egyenetlen talajra telepített medence egyik oldalán erős nyomás keletkezhet, ami szakadáshoz, lyukadáshoz vezethet. Érdemes a medence helyén a növényzetet eltávolítani. A medence alá tehetünk mezőgazdasági fóliát, homokágyat vagy geotextíliát is.

A víz tisztaságát a megfelelő víztisztító és a vegyszerezés biztosítja. A medence keringtető-szűrőberendezése és a medence vegyszerezése csak együtt tudják biztosítani a medence vizének szükséges tisztaságát, külön – külön egyik sem ad megfelelő eredményt! A legtöbb medencénket komplett  vízszűrő és forgató berendezéssel együtt szállítjuk. A víz tisztításáról bővebben ide kattintva olvashatsz.

Érdemes beszerezned egy medence takarót is, amely nem csak védi a medencét az éjszakai kihűléstől hanem megvédi a ráhulló szennyeződésektől a medencédet. Ezáltal kevesebb vegyszer adagolása szükséges. A takaró segítségével 1-2 fokkal is melegebb vízhőmérséklet érhető el. Szolártakaróval 3-4 fokkal melegebb vízhőmérséklet is elérhető.

Felfújható peremű medencék:

felfujhato-medence

Ha most ismerkedsz meg a medencézés örömeivel és 1-2 szezonra tervezel előre, akkor a felfújható peremű medence lesz a tökéletes választás számodra. A medencekarimát felfújva, a PVC medencetest vízzel megtöltve nyeri el végleges formáját. A szűrőberendezést csatlakoztatva azonnal készen áll a használatra. A leeresztett, megszáradt medencét télen fagymentes helyen kell tárolni.

Ide kattintva megtekintheted a felfújható peremű medence ajánlatainkat:


fémvázas medence

Fémvázas medencék:

A következő lépcsőfokot a fémvázas medencék jelentik, amelyeknél már nincs felfújható perem.  A 3 rétegű szálerősített medencetestet csőváz tartja, amely a testen kialakított fülekbe kell a medence telepítésekor bedugni. Ezáltal a medence nagyon stabil lesz. A medencetest ennél a medence típusnál is vízzel megtöltve nyeri el végleges formáját. A nagyobb medencéknél használhatsz homokszűrős vízforgatót is. A vízforgató egység szivattyúból és szűrőből áll.

Ide kattintva megtekintheted a fémvázas medence ajánlatainkat:

Fémfalas medencék:

fémfalas medence

 

A fémfalas medencék földbe süllyesztve és föld felett is egyaránt telepíthetőek. Rendeltetésszerű használat esetén 4-6évig is használhatjuk típustól függően. Hiába drágább ez a fajta medence család, idővel megtérül a kezdeti magasabb kiadásunk. A fémfalas medencék telepítése megfelelő talajelőkészítést követően házilag is egyszerűen megoldható. Aljzatbeton nélkül, homokágyra, vízszintes, tömör felületre telepíthetőek. A medence téliesítése vízzel telve, védőtakaróval letakarva történik.

 

>> Ide kattintva megtekintheted a fémfalas medence ajánlatainkat