Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Pneumatikus SDS-Plus fúrókalapács működése

A pneumatikus fúrókalapácsokat kifejezetten beton, tégla és egyéb kőzet fúrásához, véséséhez fejlesztették ki.

A fúrókalapács a fúráshoz szükséges ütési energiát egy pneumatikus (légdugattyús) ütőművel hozza létre a forgástól függetlenül, szemben a normál ütvefúróktól ahol az ütőmozgást körmöstárcsás ütőmű állítja elő - egyszerűen mozgatva a tokmányt a fúrás fordulatának függvényében. A légdugattyú a szerszám végét "kalapálja" nem a tokmányt. A fúrószár hosszirányban mozoghat a tokmányban.

Mivel az ütőenergiát egy külön légdugattyú adja ezért a gépet nem kell fúrás közben erőteljesen nyomni, csak tartani. Az ütvefúró géphez képest sokkal nagyobb az ütési energiája.

A fúrókalapácsokat SDS Plus vagy SDS Max tokmánybefogással készítik.

Az SDS tokmányokba szerszám nélkül, egy mozdulattal kézzel kell rögzíteni és oldani a fúrószárat.


A pneumatikus fúrókalapácsok előnyei a hagyományos ütvefúrókkal szemben:

  • Kifejezetten beton, tégla és kőzet megmunkálásához kifejlesztett szerkezet és felépítés
  • Sokkal nagyobb ütőerő
  • Nem kell nyomni, csak tartani - menyezet fúrásnál nagyon hasznos
  • SDS tokmányban egyszerű szerszámcsere