A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez. Elfogadom
Menü

Műfenyő vagy igazi?

Műfenyő vs igazi - előnyök és hátrányok

Sok ember teszi fel a kérdést karácsony előtt, műfenyőt vagy igazi fenyőt vegyek? Miért jobb a műfenyő? Vajon ugyanolyan hangulata lesz mint az igazinak? Kétségtelen, hogy az ünnephez hozzátartozik a meghittség, a szép fenyőfa és a fenyőillat. Évekkel ezelőtt irtóztunk az áruházak ritkás ágú PVC fáitól. Ma már egy igényes műfenyő pont olyan élethű mint egy igazi. Az illatot lehet pótolni fenyőágakkal és valódi fenyő asztaldiszekkel. A műfenyő szép szimmetrikus formájú, élénk szinű, dúshatású. Feldiszitve a szoba disze. Nem kell faragni, nem fog ferdén és görbén állni, nincsenek "lyukak" középen amit sehogy sem tudunk feldisziteni, mert nem áll sehogy. A műfenyők emelett dekorációs célokat is szolgálnak. Recepciók, éttermek, szállodák, irodák kedvelt kelléke az ünnepek alatt egy szép feldiszitett karácsonyfa. A műfenyő nem hullajtja levelét, januárban csak összecsukjuk és következő ünnep előtt egyerűen újra felállitjuk. Egszeri költség, ami legalább 5-10 éven át használható.

Ismer olyat aki gyertyát gyújt a karácsonyfán?

Pedig régen gyertya volt minden fán. Ahogy a tradicionális karácsonyi ünnephez a fán lévő gyertyákat fokozatosan felváltotta az égő füzér, ma már LED-es fényfüzér, úgy a műfenyő is lassan beszökik a mindennapokba és egyáltalán nem elvetemült gondolat. Egyre többen gondolkodnak környezettudatosan és választanak műfenyőt. Amig egy élő fenyő hosszú éveken keresztül éri el a kivávágásra érett kort és veszti el pompáját miközben elpusztul a karácsony utáni hetekben, addig egy műfenyő akár 10 évig is képes megtartani eredeti szépségét. 

Karácsonyi trendek

Egy penthouse lakás egy óriási terasszal. Minden fém és üveg. Nem is illene ide más mint egy trendi fehér műfenyő ezüst diszekkel. Mint ahogy az élet más területein a karácsonyi hangulatba is beférkőzött a divat és bizonyos trendek, hullámok vannak mind a diszités stilusábak és szineiben is. Műfenyőkkel változatosak lehetnek a karácsonyaink, ha meguntuk a hagyományos fenyőzöld fát, akkor jövőre vehetünk egy fehér vagy akár pink vagy lila műfenyőt is.

Pántos vagy beakasztós műfenyő?

A pántos ágkonstrukció az egyszerűbb, törzshöz rögzitett és kihajtható ágakat jelenti. Ez egyszerű felállitása és kedvezőbb ára miatt kedvelt megoldás. A másik a beakasztós ágkonstrukció ahol a törzsön elhelyezkedő külön szinnel vagy betűvel jelölt gyűrűkbe kell a megfelelő sorozatú ágakat beakasztani. A kényelem miatt alulról javasoljuk a fa épitését. Ezek között a műfenyők között is találunk csak PVC vagy kombinált PVC+PE alapanyagú ágakat is.

A 2D-s és 3D-s műfenyő mit jelent?

A levelek alapján négyfélét különböztetünk meg, lehetnek 2D azaz két dimenziós, 3D azaz háromdimenziós, tűlevelű és kevert. A legegyszerűbb a két dimenziós levelűek, ezek lapos PE szálakból vannak kialakitva. A három dimenziós fenyőlevelek sokkal élethűbb hatást kölcsönöznek, mivel ezek valóban úgy néznek ki mint egy fenyőlevél. Ezek a drágább árkategóriájú fák. A tűlevlelű a hosszúlevelű fákat jelöli. A kevert tipusokban mindhárom megtalálható. Ezek dúshatásúak, jól dekorálhatóak ezért főként dekorációs célokra ajánlott.

 

Megnézem a műfenyőket > > >