Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Milyen talajfúró gépet vegyek?

A földfúró gépekkel többféle munkát végezhetsz a kertben, miközben időt és pénzt spórolsz, ráadásul a fizikai megterhelés is jóval enyhébb. S ki ne szeretné egyszerűbbé, könnyebbé tenni az elvégzendő ház körüli feladatokat? Jó hír számodra, hogy a földfúró gépek rendkívül praktikus eszközök, amelyek megnövelik a kertészeti munkálatok hatékonyságát.

A talajfúrók olyan sokoldalú eszközök, melyeket bárki használhat, a kertes házban élőktől egészen a professzionális kertépítőkig. Tulajdonképpen bárki számára remek alternatíva, aki szeretné az ásót, lapátot és egyéb eszközöket hatékonyabbra cserélni a kert rendezése, újjáépítése, növények ültetése, kerítés- vagy oszlopgödrök ásása során.

A földfúrók elsődleges célja az ásás megkönnyítése, illetve elősegítése, különösen akkor, ha kemény talajjal van dolgunk. Többféle formában és méretben kaphatók, többféle módon lehet őket használni. A kisebb változatokat akár akkus fúróval is lehet működtetni, míg a nagyobb típusokhoz erősebb gép szükséges. Használatuk közben a felhasználó egyenesen áll, így a kezek, a karok kevésbé terhelődnek.

Az alábbi összefoglaló segítségedre lesz, ha nem tudod, milyen talajfúró gépet válassz.

Mit kell tudnod földfúró vásárlása előtt?

  • Mint egyéb eszközök, gépek kiválasztásakor, talajfúrók esetében is gondold végig, milyen gyakorisággal, s milyen jellegű munkákhoz fogod használni. Érdemes egy hosszabb élettartamú, minőségi fúrót választanod, hiszen lehet, hogy a kezdeti, kisebb kertészeti feladatok mellett a későbbiekben akár építkezés során is jó hasznát tudod venni.
  • A feladatok ismerete fontos, ugyanis a különböző feladatokhoz eltérő átmérőjű pengéket kell használni. A különböző talajtípusokat szintén más és más nagyságú pengével lehet eredményesen megmunkálni. A homokos, puha talajokkal könnyű dolgozni, egyszerűbb mélyre ásni, a kötött típusok azonban nagyobb teherbírást igényelnek. Vedd figyelembe a talaj minőségét, tartalmaz-e köveket, erős gyökereket, egyéb törmeléket, mert ezek akadályt jelentenek a fúrás során.
  • Tudd az ásás mélységét, továbbá az ásott gödrök gyakoriságát. Mélyebb lyukak fúrásához hosszabb pengéket kell választani, míg a rövidebbek sekélyebb lyukak ásásához ideálisak.
  • Ismétlődő feladatokhoz, amikor nagyobb mennyiségű lyukat kell ásni, erősebb talajfúróra van szükséged. Ezek jobban bírják a hosszabb ideig tartó munkát, tartósabbak, nagyobb területek esetében is biztonsággal lehet őket alkalmazni.
  • A földfúrót valahol tárolni kell, így tervezd meg, hogy hosszú távon hol nem lesz útban. Találsz olyan változatokat, amelyek T fogantyúi levehetőek, így jóval kevesebb helyet igényelnek a tárolás folyamán.
  • Egyszerűbb munkákhoz a kézi talajfúrók ideálisak, mélyebb lyukak, gyakoribb használat, nehezített talaj esetén azonban a gépi talajfúró az ideális. Utóbbiak egy- vagy kétemberesek lehetnek. A különböző márkák eltérő minőségű fogantyúval, fúrószárral és fúrófejjel ellátott modelleket kínálnak.

A földfúrókhoz különböző kiegészítők csatlakozhathatóak, melyekkel eltérő átmérőjű és mélységű lyukak áshatóak. Vásárláskor tájékozódj a géphez rendelkezésre álló kiegészítőkről, így többféle munkában tudod hasznát venni.

Nézd meg webshopunk földfúró gép kínálatát és rendelj szakboltunkból!