Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Milyen orrfűrészt vegyek?

Az orrfűrész nem csak egy fűrész a sok közül. Ha nem tudod melyik számodra a legjobb választás, ebben a bejegyzésben hasznos információkat találsz.

Hobbi és profi használat során egyaránt sokoldalúan alkalmazható egy jól megválasztott orrfűrész, más néven szablyafűrész. Nyers ereje teszi igazán különlegessé és hatékonnyá, így nem hiányozhat eszköztáradból.

Kiválasztása kritikus fontosságú lehet különböző tevékenységek esetén, hiszen a megfelelő paraméterekkel rendelkező fűrész az adott munka hatékonysága mellett a biztonságos munkavégzést is növeli.

Korábbi cikkünkben összefoglaltuk az orrfűrész választási szempontokat.

Ez az igazán praktikus szerszám különböző anyagok, például fa, fém, műanyag vagy gipszkarton vágására egyaránt alkalmas. Lakásfelújítás, bontási munkálatok, kertészeti- és faipari munkáknál veheted hasznát.

A továbbiakban abban leszünk segítségedre, hogy milyen jellemzőkkel bíró orrfűrészt érdemes használni különböző típusú munkákhoz.

Megfelelő orrfűrész kiválasztása - szempontok

Motor teljesítménye

Vezetékes és akkumulátoros modellek széles választékát találod webáruházunk kínálatában. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei, de a motor teljesítményét illetően nagy különbségek lehetnek az egyes gyártók szerszámai között. A leggyakrabban 7,5, 10, 12, 13 és 15 amperes motorral ellátott orrfűrészeket találsz. Minél összetettebb egy munka, minél vastagabb, erősebb anyagokat kell átvágni, annál erősebb gépre lesz szükséged.

Akkumulátor erőssége

A vezetékes modellekhez hasonlóan az akkumulátoros társaikat is többféle feszültséggel találod meg, jellemzően: 12V, 18V, 20V, 24V, 36V, 60V. A különböző feszültségek a szerszám erejében nagy különbséget jelenthetnek. A névleges feszültség azonban csak egy részét jelzi annak, hogy valójában az akkumulátor mennyi munkát bír, vagyis képes elvégezni. A tényleges munkabírást a wattóraszám (Wh) mutatja meg hitelesen számodra.

+ TIPP
Orrfűrész vásárlásakor hajlamosak vagyunk csupán az alap funkciókra koncentrálni, hiszen valójában ezek határozzák meg magát a vágási teljesítményt, valamint a szerszám biztonságos, kényelmes használatát.
Azonban javasoljuk, hogy az alábbi néhány jellemzőt is mérlegeld: kefe nélküli motor, körkörös vágás, változtatható vágási sebesség.

Nézd meg webshopunk orrfűrész kínálatát

Orrfűrés leggyakoribb felhasználási módok

1. Kertészeti munkák, fák metszése

A kertben végzett munka során általában ágak és gallyak átvágásához egy könnyű, kompakt kialakítású, egyszerűen kezelhető és szállítható modell az ideális. Fontos, hogy könnyedén hozzáférj a nehezebben elérhető növényi részekhez is. Amennyiben hosszútávon csak keskeny, vékony ágak vágását szeretnéd kivitelezni, alacsonyabb teljesítményű szablyafűrész is ideális lehet.

2. Barkácsolás, felújítási munkálatok

Felújítás során, barkácsoláshoz elengedhetetlen a pontosság és precizitás. Ezért rendkívül éles pengéjű szerszám tudja biztosítani a finom és pontos vágásokat. Ilyen projekteknél vízvezeték javítás, csapok vagy szöveg átvágására, jellemzően fa, műanyag és gipszkarton vágására van szükség. A különféle anyagok megmunkálásához megbízható teljesítmény kell, amit egy legalább 1000 W-os modell, 11 amperes motorral, 0-2800 fordulat/perc löketszámmal gond nélkül el tud végezni.

Fém és acél vágásához min. 18 Voltos akkumulátorral rendelkező, kb. 2,500 fordulat/perc löketszámú modell érdemes választani.
A bontási munkálatokat min. 12 amperes, kb. 3000 fordulat/perc löketszámú szerszám fogja a leghatékonyabban ellátni.

3. Faipari munkák

Amennyiben nagy mennyiségű vagy vastag fával dolgozol, fontos, hogy magas teljesítményű (min. 1100W, min. 12-13 amperes motorral) és ellenálló képességű eszközt válassz. Mindemellett strapabíró penge biztosítja a vastagabb fák és ágak hatékony megmunkálását. 

A szablyafűrész alapos kiválasztása kulcsfontosságú a különböző típusú feladatokhoz. Figyelembe kell venni a motor teljesítményét, az akkumulátor erősségét és a felhasználás módját. Hidd el, megéri átgondolni ezeket a tényezőket, cserébe egy megbízható, könnyen használható, hatékony orrfűrésszel tudsz majd dolgozni.

Rendelj orrfűrészt áruházunkból!