Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Milyen medenceszűrőt vegyek?

A tiszta vizű medence elképzelhetetlen medence szűrő használata nélkül. S valljuk be, senki nem élvezi a koszos vízben való csobbanást, s egészségügyi szempontból sem ajánlott.

A medence tisztaságáért sok mindent tehetünk - takarással, megfelelő tisztítószerek és egyéb medence tartozékok használatával a látható és láthatatlan kosztól eredményesen meg tudunk szabadulni. Ehhez szerezzük be a szükséges eszközöket és fontos, hogy rendszeresen alkalmazzuk őket. 

A medenceszűrő célja, hogy karban tartsa, vagyis megtisztítsa a medence vizét, annak érdekében, hogy az higiénikus és valóban tiszta legyen. Hogy egy meleg nyári napon kellemesen hűsölhessünk benne - remek időtöltés gyerekek és felnőttek számára egyaránt. 

Különböző medenceszűrők léteznek, melyeknek teljesítményét az általa előállított víztisztasággal mérik. Egyszerűbben fogalmazva, mindez azt mutatja meg, hogy az adott szűrő milyen méretű részecskéket tud felfogni. 

Leggyakoribb medenceszűrők

Patronos szűrők

Az egyik legismertebb szűrőtípus, ha lakossági medencékről van szó. Egészen 5 mikronig kiszűri a különböző részecskéket. Amennyiben szeretnéd, hogy a szűrő az ettől kisebb méretű szennyeződéseket is felfogja, válassz kovaföldes szűrőt. Alakjuk általában hosszúkás, tartályban helyezkedik el egy henger, amelyet jellemzően papírból vagy szintetikus anyagból készült szűrőanyag borít. Karbantartásuk egyszerű, működésükhöz kisebb víznyomásra van szükség, mint a több típus esetében, ezáltal kevésbé terheli meg a szivattyút.

Miután a szűrő összegyűjtötte a koszt és egyéb szemcséket, tisztítani kell. A patron könnyen kivehető a tartályból, így a tisztítás egyáltalán nem bonyolult feladat.

Kovaföldes szűrők

Magasabb kategóriát képviselnek, a legfinomabb részecskéket is képesek felfogni. A szűrőtartályok fehér porral borított rácsokból állnak. A tartályon lévő nyomásmérő jelzi, ha eljött a tisztítás ideje. A leghatékonyabb szűrők közé tartoznak, ugyanakkor több karbantartást igényelnek és áruk is jóval magasabb, mint a patronos szűrőké. Ezen tulajdonságuk miatt lakossági medencékhez általában a patronos megoldást választjuk.

Homokszűrők

Ez a szűrőtípus egy hengerből áll, amely 2/3 részben egy, a szűrésre alkalmas, megfelelő szemcseméretű anyaggal van feltöltve. A szűrőanyag szemcsemérete határozza meg, hogy mekkora nagyságú részecskéket képes felfogni. Nagyobb méretű medencékhez is ideális választás. Karbantartása nem igényel sok munkát, jó hír továbbá, hogy nem kell gyakran tisztítani.

Milyen homokszűrőt vegyek?

Általánosságban elmondható, hogy a patronos szűrők olcsóbbak a kovaföldes szűrőknél, de drágábbak, mint a homokszűrők.

Melyik a legjobb medenceszűrő számodra?

Vedd figyelembe medencéd méretét, s a benne lévő vízmennyiséget. A karbantartás gyakorisága, a ráfordított idő és az ár alapján könnyebb lesz kiválasztani a számodra optimális medenceszűrőt. 

Bármelyik szűrőt válaszd medencédhez, ne feledd, hogy a víz kémiai egyensúlyának megőrzését további eszközök használatával tudod eredményesen biztosítani - például vízforgató, medence tisztító vegyszerek.

Nézd meg medenceszűrőinket és tartozékainkat a webshopban!