A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez. Elfogadom
Szerszám Webáruház - Einhell, Yato és Makita szerszámok

Milyen homokfúvót vegyek?

Teszik fel sokan a kérdést magukban és kérdeznek minket, hogy mit ajánlunk. A homokfúvás egy szerteágazó szakma, azonban a felhasználók nagyrészének nincs szüksége speciális berendezésre. Általában fémek megtisztításához, festék és rozsda eltávolításhoz szokták használni. Ezen kívül kiválóan alkalmasak üveg, kő, fa felületek csiszolásához, gravírozáshoz, számtalan nehezen hozzáférhető zug tisztításához - szóróanyagtól függően csiszoláshoz, polírozáshoz. 

A felhasználási feladattól függ

Van mobil homokfúvó és kabinos. Nagyobb tárgyak homokfúvásához, vagy kültéri munkákhoz a mobil homokfúvó javasolt. Ha fontos a tiszta munkaterület és szériában készülő munkadarabokról van szó (például üvegplack homokfúvás, kisebb munkadarabok homokfúvása) akkor a kabinon homokfúvó a jó választás. Ebből léteznek különböző térfogatúak, illetve porelszívós változat is. Utóbbinak nagy előnye, hogy a munkaterület mindig tiszta, mert egy turbina folyamatosan szívja el a keletkező port. 

Minden homokfúvó berendezéshez kell egy kompresszor mely a levegőt szolgáltatja. A kompresszoigény típustól függően változik. Mivel sok levegőt fogyaszt, minél nagyobb levegőszállítású kompresszor a megfelelő. 

Működési elve

A kompresszor által előállított túlnyomás lövi ki a homokszemcséket. Lehet nyomott tartályos, vagy vákumos elven működő. A homokfúvóról mégtöbbet > erre a linkre kattintva

Homokfúvó berendezések fajtái

  1. Egyszerű kézi homokfúvók és gravirozók (Megnézem)
  2. Tartályos mobil homokfúvók (Megnézem)
  3. Homokfúvó kabinok (Megnézem)
Összes Termék
   

 

Blog
Blog
Amit sosem tudtál a csavarhúzódról

Egy érdekesség. A csavarok egy részéhez kulcsot, még a másik részéhez csavarhúzót használunk. Ezt általánosságban az határozza meg, hogy a csavart kívülről kell megfogni a szerszámmal vagy pedig a csavar fején belül van kialakítva a befogadó rész, melyeket belső kulcsnyílású csavaroknak nevezünk. Előző esetben csavarkulcsról (pl. sima hatlapfejű csavar esetében), még utóbbiaknál csavarhúzóról (például csillagfejű csavarok esetében) beszélünk.

PowerPlus barkácsgép család 3 év garanciával

PowerPlus® barkácsgép család 3 év teljes körű garanciával, Kreator® igényes kivitelű és minőségi tartozék illetve szerszámkészlet család... A PowerPlus minőségét egyedülálló 5 lépcsős "PowerPlus Quality Control" elnevezésű minőségbiztosításának köszönheti, mely az alapanyag vizsgálattal kezdődik és a gyártósor végén az elkészült barkácsgép beindításával illetve tesztelésével zárul...

Tavaszi fűszellőztetés és talajlazítás

A talajlazító és fűszellőztető feladata, hogy fellazítsák a talajt, eltávolítsák a fűnyírás során keletkezett vagy elhalt fűszálakból képződött filcesedett réteget valamint, hogy lazítsák a gyökérállományt, ezzel biztosítva a talaj vízbefogadó képességét és levegőztetését.