A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez. Elfogadom
Menü

Milyen homokfúvót vegyek?

Teszik fel sokan a kérdést magukban és kérdeznek minket, hogy mit ajánlunk. A homokfúvás egy szerteágazó szakma, azonban a felhasználók nagyrészének nincs szüksége speciális berendezésre. Általában fémek megtisztításához, festék és rozsda eltávolításhoz szokták használni. Ezen kívül kiválóan alkalmasak üveg, kő, fa felületek csiszolásához, gravírozáshoz, számtalan nehezen hozzáférhető zug tisztításához - szóróanyagtól függően csiszoláshoz, polírozáshoz. 

A felhasználási feladattól függ

Van mobil homokfúvó és kabinos. Nagyobb tárgyak homokfúvásához, vagy kültéri munkákhoz a mobil homokfúvó javasolt. Ha fontos a tiszta munkaterület és szériában készülő munkadarabokról van szó (például üvegplack homokfúvás, kisebb munkadarabok homokfúvása) akkor a kabinon homokfúvó a jó választás. Ebből léteznek különböző térfogatúak, illetve porelszívós változat is. Utóbbinak nagy előnye, hogy a munkaterület mindig tiszta, mert egy turbina folyamatosan szívja el a keletkező port. 

Minden homokfúvó berendezéshez kell egy kompresszor mely a levegőt szolgáltatja. A kompresszoigény típustól függően változik. Mivel sok levegőt fogyaszt, minél nagyobb levegőszállítású kompresszor a megfelelő. 

Működési elve

A kompresszor által előállított túlnyomás lövi ki a homokszemcséket. Lehet nyomott tartályos, vagy vákumos elven működő. A homokfúvóról mégtöbbet > erre a linkre kattintva

Homokfúvó berendezések fajtái

  1. Egyszerű kézi homokfúvók és gravirozók (Megnézem)
  2. Tartályos mobil homokfúvók (Megnézem)
  3. Homokfúvó kabinok (Megnézem)