Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Milyen földfúrót válassz?

Kertészeti, kertépítési projektekhez, kerítésoszlopok elhelyezése, fák ültetése során nagy hasznát veszed egy talajfúrónak. Ez a cikk neked szól, ha szeretnéd tudni, hogy mikor éri meg, valamint milyen talajfúró gépet érdemes vásárolnod.

Mikor éri meg földfúró gépet venni?

A talajfúróknak többféle fajtája létezik, s hiba lenne azt hinni, hogy csakis a mindennapos, vagy legalábbis rendszeres használat esetében ajánlott egy ilyen gépre beruházni. Ez a speciális eszköz különböző kültéri projektekben lehet hatékony segítséged, legyen szó kertrendezésről, kerítés építéséről, oszlopok felállításáról vagy fák, növények, fasorok ültetéséről. Egyszerűen fogalmazva, minden olyan munkához jó hasznát veszed, ahol több egyforma lyukat kell ásni, kialakítani.

A talaj adottságai nagymértékben meghatározzák a munka minőségét, kemény, göcsörtös vagy törmelékes közegben sokkal nehezebb lesz az adott projekt kivitelezése. A fúró ereje biztosítja számodra, hogy mindezt pontosan, de gyorsabban és jóval kevesebb erőfeszítéssel vidd véghez, mintha földfúró nélkül tennéd. 

Milyen talajfúró gépet vegyek?

Hobbi célra, már egy nagyobb felújítás, kerítésrendszer kialakításához is megtérülő befektetés lehet egy talajfúró gép megvásárlása.

Így működik a földfúró

Ez a kerti gép tulajdonképp a fúrógép nagyobb változatának tekinthető, hiszen működési elvük nagyban hasonlít. A talajfúró, forgásának eredményeként mély lyukat fúr a talajba, miközben a kiásott föld a felszínre kerül. Többféle méretben és alakban elérhető kisgépek, amelyeket különböző adottságú területeken alkalmazhatunk, eltérő földmunkákhoz. 

Milyen talajfúró gépet vegyél?

A kiválasztási folyamat fontos lépése, hogy megismerjük a földfúrók különböző típusait.

Kézi földfúrók

A legegyszerűbb típust képviselik, könnyen mozgathatóak és olcsón beszerezhetőek. Kisebb munkákhoz, például kis fák vagy bokrok ültetéséhez, kisebb oszlopok felállításához ideálisak.

Egyszemélyes földfúrók

Általában kétciklusú motorral vagy akkumulátorral működnek, s mélyebb fúrást tesznek lehetővé a kézi fúróknál. Eredményesen használhatóak olyan munkákhoz, amikkel a kézi típusok már nem tudnak megbirkózni.

Kétszemélyes földfúrók

Kettő- vagy négyciklusú motorral hajtott fúrók, melyek működtetése - ahogyan a megnevezés is mutatja - két embert igényel. Remek eszköz nagyobb területekhez, ha sok és mély lyukakat kell ásni. Professzionális használatra is ideálisak.

Talajfúró gép vásárlási szempontok

1. A munka jellege - milyen a talaj minősége, milyen számú és mélységű lyukakat kell kialakítani. Minél több és mélyebb lyukakról van szó, annál nagyobb teljesítményű gépre van szükség. Nehezebb talajviszonyok között a kézi földfúrók már nem lesznek hatékonyak. Ha megismered a munka körülményeit, azt is könnyű eldönteni, hogy egy- vagy kétszemélyes gépre van-e a szükség.

2. Kézi vagy gépi földfúró - a használat gyakorisága, továbbá a munka jellemzője határozzák meg, hogy milyen működtetésű eszköz lesz az ideális. 

3. Fúró (csiga) átmérője, mélysége - minél nagyobb teljesítményre van szükség, annál nagyobb átmérőjű fúró lesz az optimális. 

4. Mélységkapacitás - vannak olyan projektek, melyeknél igen mélyre kell ásni. Ennek kivitelezése erős motorral és nagy vagy hosszú fúrószár használatával oldható meg. Találsz olyan fúrógépet, amelynél a fúrófejek cseréje igen egyszerű. 

Vásárlás előtt érdemes felmérni a munkakörnyezetet, a talaj minőségét, az ásni kívánt lyukak mélységét, illetve számát. Gondold végig, milyen gyakran fogod használni ezt a remek kerti gépet. Különböző tartozékok, kiegészítők, például hosszabbító tengely, még hatékonyabbá tehetik az adott munkát.

Földfúró gép kínálatunk!