Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Milyen csavarhúzó készletet vegyek?

Hobbi és profi barkácsolóknak egyaránt rendelkezni kell csavarhúzó készlettel. Hiszen minél több feladatot oldasz meg saját magad, annál több csavarhúzóra lesz szükséged. 

A csavarhúzók a legegyszerűbb kézi szerszámok közé tartoznak, amelyek segítségével csavarokat lehet az adott felületbe helyezni, illetve eltávolítani. Ehhez csupán néhány erőteljes csavaró mozdulatra van szükség. Azonban, bármennyire is egyszerű eszközökről van szó, nem egyformán használhatóak, s nem is egyféle típus illik minden feladathoz. Ezért érdemes beszerezni egy jó minőségű csavarhúzó készletet, amely minden olyan csavarfejet tartalmaz, amire a különböző barkácsolási feladatok gördülékeny elvégzése során szükséged lehet.

Nézd meg webshopunk csavarhúzó készleteit!

Ezeket vedd figyelembe a legjobb csavarhúzó készlet kiválasztásakor

Sokféle csavarhúzó készlet elérhető a piacon, melyek minősége és ára igen nagy eltéréseket mutat. A legjobb csavarhúzóknak az adott projekthez illő típusúnak kell lenniük. A csavarhúzóhegyek igen fontosak, egyes csavarhúzók mágneses heggyel rendelkeznek, amely segít a szerszámot a csavar fején tartani. Megint más típusoknak bevonatos hegye van, amely a jobb fogást és nyomatékot támogatja.

1. Fej típusa

  • A lapos fejű / egyenes csavarhúzók lapos heggyel rendelkeznek, amely az adott csavar egyenes vonalú mélyedésébe illeszkedik. A leggyakoribb és legismertebb formájú csavarhúzó.
  • A Phillips csavarhúzók olyan csavarokhoz illenek, amelyek kereszt alakú bemélyedéssel rendelkeznek. A kialakításnak köszönhetően nagyobb nyomatékot tud felvenni.
  • A Pozidriv csavarhúzó a Philips továbbfejlesztett változata, amely megakadályozza a csavarok túlhúzását. Nagyobb nyomaték hatására a csavarhúzó kicsúszik a csavarfejből. 
  • A Torx / csillagcsavarhúzó egy olyan csavarfejtípus védjegye, amely hatágú csillaghoz hasonlító behatolással rendelkezik. Segítségükkel még nagyobb nyomatékot lehet kifejteni, ezáltal ipari munkák során is biztonsággal lehet alkalmazni.
  • A Hex csavarhúzók a hatlapos csavarokkal való munkálatokhoz alkalmas eszközök, melyeket leggyakrabban imbuszkulcsként hívunk.
  • A Robertson / négyszögletes csavarhúzók - ahogyan neve is mutatja -, négyzet alakú bemélyedéssel rendelkező csavarokhoz illeszkednek. Csökkenti a túlhúzás esélyét, felgyorsítja a rögzítés folyamatát.
  • A háromszárnyú csavarhúzók olyan speciális eszközök, melyeket jellemzőn mobiltelefonokhoz, fényképezőgépekhez terveztek.

Valamennyi típus különböző méretekben kapható, hogy illeszkedjenek a különböző méretű csavarokhoz. Egyre több csavarhúzó hegye van ellátva speciális bevonattal. Ezek javítják a csavarhúzófejnek a csavarban való tapadását, csökkentik a kicsúszás lehetőségét.

A mágneses hegyek mágneses erőt kialakítva vonzzák a csavart a csavarhúzóhoz. A húzóerő által nagyobb erőt tud kifejteni a csavarhúzó a csavarra, ezáltal pontosabb és gyorsabb behajtást eredményeznek, mint az acélhegyek.

A gyémánt és fekete oxid bevonatú hegyek még nagyobb pontossággal képesek behajtani a csavarokat, nem meglepő tehát, hogy ipari körülmények között is alkalmazzák. Ellenállnak a kopásnak, így időtállóak, munkálat közben nagyobb tapadási erővel rendelkeznek.

2. Markolat

A markolat alakja és mérete befolyásolja, hogy milyen hatékonysággal és mennyire gyorsan tudjuk az adott munkát elvégezni. Széles markolat segítségével nagyobb erővel tudjuk a csavart hajtani, míg keskenyebb markolat esetében ugyanaz a munka több időt és nagyobb alaposságot igényel a felhasználó részéről.

A gumibevonatú markolat könnyű, kényelmes fogást tesz lehetővé a műanyaggal szemben.

3. Egyéb kiegészítők

Az egyszerűbb csavarhúzók is rendelkezhetnek kiegészítő funkciókkal, például speciális szigetelés. Egyes készletekben találunk nagy teherbírású szárakat, hegyeket, melyeket vésőként is alkalmazhatunk.

4. Készlet nagysága

A készletben található csavarhúzók száma a néhány darabtól a több, mint százig alakulhat. Azt azonban fontos megjegyezni, hogy egy 100 darabos készlet nem 100 darab csavarhúzót jelent, hiszen különböző kiegészítőket, nyelet, speciális fejeket tartalmazhat. Hogy neked mekkora készletre van szükséged, az attól függ, milyen projektekben fogod hasznát venni. Kezdő barkácsolóknak, otthoni felhasználásra egy általános kialakítású készlet megfelelő, míg profiknak célszerű olyan típust választani, ami különféle extra kiegészítőkkel is rendelkezik.

5. Tárolás

Nem elhanyagolható szempont a tárolás, illetve annak kialakítása. A megvásárolt csavarhúzókat jó, ha egy helyen, rendezetten tudjuk egymás mellett elhelyezni. A néhány darabos készletek nem tartalmaznak tárolóedényt, míg a nagyobbak zárt dobozzal, valamilyen hordozóval rendelkeznek. Egyéb esetben saját szerszámosládában is megoldható a tárolás.

A felsorolt jellemzőket figyelembe véve igazítsd saját idényeidhez a csavarhúzó készlet darabszámát, a benne található csavarhúzók típusát és a munkádhoz szükséges egyéb kiegészítőket.

Csavarhúzó készletet rendelnél? Nézd meg áruházunk kínálatát!