Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Milyen házi vízművet vegyek?

Egy házi vízmű hatalmas segítség lehet olyan esetben, ha egy ház, kert vagy akár egy medence vízellátását kell megoldani. Mivel ez az a szerkezet, amely felelős lesz a mindennapok során azért, hogy megfelelő nyomással érkezzen a víz a csapból és mindig legyen víz a házban, nem mindegy, hogy melyik típust választod a széles választékból. Hiszen ha megtalálod a számodra ideálisat, az hatalmas könnyebbséget jelent a mindennapok során.

Melyik a legjobb házi vízmű?

Bár nagyon sokféle típus létezik, ha hidroforról van szó, általánosságban elmondható, hogy a házi vízművek két fő egységből tevődnek össze. Az egyik részt a hagyományos szivattyú alkotja amely fő feladata a víz szállítása. A másik rész pedig maga a nyomást biztosító víztartály. E szerkezet funkciója az, hogy automatikus módon oldja meg a ház, kert, medence vízellátását olyan helyeken, ahol nem vezetékes víz van használatban.

A forrás lehet kút, esővíz tároló, de akár maga a talaj is. Fontos, hogy bár ezek a vízforrások fogyasztásra nem alkalmas folyadékot biztosítanak, azonban kocsi mosásra, a növények öntözésére vagy a WC öblítésére tökéletes megoldást nyújt egy ilyen alternatív vízforrás.

Mikor praktikus egy házi vízmű használata?

Tulajdonképpen egy olyan alternatívát kínál a házi vízművek használata, amely költségkímélő, kényelmes és környezetbarát egyaránt. Hiszen bárhol eredményesen használható, ahol nagyobb mennyiségű vízre van szükség és ehhez nem vennénk igénybe a vezetékes hálózatot. Ez pedig hatalmas kincs mindenféle szempontból.

Miket kell megfontolnom?

E kérdés megválaszolásához mindenképpen fontos figyelembe venni az adott körülményeket, ugyanis minden egyes szituáció más és más. Lényeges egyrészt például az, hogy honnan szeretnéd kinyerni a vizet? Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy az egy kút, egy esővíz tartály vagy maga a talaj az, ahonnan szeretnél vízhez jutni.

Sőt, bizonyos esetekben – például a kutaknál - számít az is, hogy milyen mély az adott víznyerőhely, de lényeges az is, hogy várhatóan milyen vízhozamra lesz szükség a mindennapok során. Ennek kapcsán lehet ugyanis belőni a megvásárolni kívánt szerkezet teljesítményét, a maximális emelési magasságát, az áramlás sebességét, valamint a maximális kisülési távolság mértékét is.

Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy egy komplett családi ház vízellátását kell megoldani vagy a kert öntözéséhez, illetve a medence feltöltéséhez van szükség a hidroforra.

Nézd meg termékeinket, rendelj tőlünk házi vízművet IDE kattintva

Szempont emellett az is, hogy mennyire üledékes vagy szennyezett a víz. Ezzel kapcsolatban érdemes szakembertől segítséget kérni, ugyanis laikus szemmel ez rendszerint nehezen megállapítható. Ez egyébként azért lényeges, mert a filter rendszernek meg kell majd birkóznia ezekkel a szennyeződésekkel.

Ha fokozott a szennyeződés, a különösen nagy méretű, beépített XXL szűrő lehet a megoldás, amely a tisztítás mellett szivattyút és a visszacsapószelepet is védi a szennyeződésektől, így folyamatos üzemet garantál. A szűrő maga pedig ideális esetben egyszerűen tisztítható és cserélhető.

Ajánlott emellett olyan típust választani, amely esetében adott a szárazon futás elleni védelem. Ilyenkor az intelligens, elektronikus vezérlés folyamatosan felügyeli a házi vízmű működését, így ha valami miatt a víz kimaradna, a szivattyú azonnal lekapcsol, így nem forrósodik fel és nem megy tönkre a hidrofor.

A másik nagyon praktikus kiegészítő egy ilyen szerkezet esetén a nyomáskapcsoló, amely tulajdonképpen automatizálja a szivattyú működését és ma már szinte minden házi vízműben megtalálható kiegészítőként. 
 
Mindez azért nagyon fontos, mert ha sikerült megtalálnod a számodra ideális hidrofort, akkor tulajdonképpen csak telepíteni kell, beállítani a kívánt nyomást és hosszú távon élvezheted a saját víznyerőhelyből kinyert víz használatát a ház körül úgy, hogy magával a hidroforral bármilyen feladatod is lenne.

Ez pedig hatalmas kincs, függetlenül attól, hogy a házban vagy a kertben veszed hasznát e rendszere előnyeinek.