A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez. Elfogadom
Szerszám Webáruház - Einhell, Yato és Makita szerszámok

Mi a különbség az akkumulátorok között?

Nem tudja mit jelent az Ni-Cd és az Li-Ion?
Nem tudja eldönteni hány voltost és egyáltalán milyet válasszon?


Az akkumulátorok fajtáiról, azok előnyeiről, hátrányairól és néhány karbantartási jó tanácsról olvashat bővebben!

 Az akkumulátorokról általában  
Az akkumulátorok tárolóképességének a mértékegysége az amperóra (Ah) mely megmutatja,
hogy egy bizonyos áramerősséget mennyi időn keresztül tud biztosítani, vagy egy órán keresztül mekkora áramerősséget képes leadni. Ez jelzi az akku "kapacitását".

Ni-Cd akkumulátorok

Hagyományos akkus gépek akkumulátora, olcsóbb, egyszerű technológia

A Ni-Cd akkumulátor nevét az alkalmazott anód és katód anyagáról kapta. Ezek az akkumulátorok lényegesen kisebbek és könnyebbek lettek. Hátránya azonban a kristályképződés.
Ez azt jelenti, hogy ha az akkumulátort sokáig állni hagyják, az abban található aktív részecskék hajlamosak nagyobb kristályokba rendeződni, amely kapacitáscsökkenéshez vezet. Ez ellen - havonta egyszer - a teljes lemerítéssel lehet védekezni. Első feltöltéskor "formázni" kell. Kb. 18 óra töltés után teljesen le kell meríteni (kisütni). Ezzel a lehető legnagyobb kapacitást érhetjük el. Tölteni csak teljesen lemerült állapotban célszerű, ellenkező esetben az akku teljesítmény vesztéséhez vezethet.

Ni-MH akkumulátorok
A Ni-MH akkumulátorokban - a Ni-Cd-hoz hasonlóan - a pozitív oldalon nikkel található, ellenben a negatív oldalon egy speciális hidrogénmegkötő fémötvözet van. Töltéskor ez a fémötvözet megköti az elektrolit hidrogénjét, kisütéskor pedig leadja azt. Ennek köszönhetően az ilyen akkumulátorok kapacitása
10 - 40%-kal nagyobb mint a Ni-Cd akkumulátoroké, valamint kevésbé hajlamosak a kristályképződésre. Ezzel szemben lassabban tölthetőek, és rövidebb az élettartamuk.

Li-Ion akkumulátorok

Kisebb, könyebb, nagyobb kapacitású, bármikor rátölthető, lényegesen többször újratölthető, és a hosszabb idejű állástól sem károsodik vagy csökken a kapacitása.

A legújabb fejlesztések eredménye a Li-Ion technológia. A nevét a töltés tárolásáról gondoskodó
lítium-ionokról kapta. Ezek az ionok töltéskor a negatív - szén alapú - elektródához, kisütéskor pedig a pozitív - fémoxid - elektródához vándorolnak. Az anódot és a katódot szerves elektrolit választja el egymástól. Ennek a típusnak nagyobb a kapacitása és a cellafeszültsége, minek következtében az energiasűrűsége mintegy háromszorosa a Ni-Cd-nak, és másfélszerese a Ni-MH-nek. Ezenkívül kisebb méretű és lényegesen könnyebb. Mivel az önkisülése elhanyagolható sokkal tovább tárolható
(újrafeltöltés nélkül). Nincs memóriaeffektus, vagyis bármikor tölthető. Intelligens töltő használatával a töltő a töltés folyamán folyamatosan ellenőrzi a töltőáramot és töltőfeszültséget, valamint a hőmérsékletet. Ennek köszönhetően optimálisan be tudja azt beállítani.

Mindezeknek köszönhetően a Li-Ion akkumulátorok 280%-os munkatömeget (élettartamot) tudnak elérni, szemben a Ni-Cd akkumulátorokkal. A munkatömeget (élettartamot) a kapacitás és a töltésciklus szorzata adja meg. Ez megmutatja, mennyi ideig használható egy akkumulátor.

Összes Termék

 

 

 

 

Blog
Blog
Segítek dekopír fűrészt választani!

Már itt is vagyok, hogy egy újabb nagyszerű szerszámot nevesítve  a  dekopír fűrészt bemutassam nektek és kedvet csináljak  a használatához. Kezdjük hát!

Veszélyes üzem - az elektromos gyalu

Sziasztok!

Ma a gyalugépekről írok nektek kicsit tartalmában véve velősebben, igyekszem jól körül járni ezt az izgalmas témát és bemutatni nektek az én szemüvegemen át, mint egy asztalosipari vállalkozás dolgozójakén. Jó muri lesz az biztos!!!!  Munkátok során lehetőségetek nyílik a gyalugépen végső keresztmetszet kialakítását elvégezni....

Hogyan válaszd ki a tökéletes fúrógépet?

Mindennek az alapja egy probléma, mikor elindulunk fúrógépet venni vagy elkezdünk böngészni az interneten, akkor az átlag felhasználó egy olyan problémával kerül szembe, amihez nem annyira ért vagy még nincs meg a megfelelő eszköze az adott probléma megoldásához