Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Csípő- és Harapófogók

Csipőfogók (oldalcsípő, homlokcsípő), harapófogók, rabiztfogók, kábelvágó fogók - oldalunkon bármit megtalálsz, amire szükséged van! Görgess lejjebb és tekintsd meg a kategória kínálatát!

Rendezés:

Erba oldalcsípő fogó, CrV, 160mm

(3)
Jelenleg nem elérhető
2.120 Ft

Festa harapófogó 180mm

Központi raktáron
1.190 Ft

Festa harapófogó CrV, 160mm

Központi raktáron
1.290 Ft -tól

Harapófogó 200mm

Áruházi raktáron
1.990 Ft

BGS-557 Rabitz fogó 280mm

Jelenleg nem elérhető
3.360 Ft

GK Tools harapófogó, 10"

Jelenleg nem elérhető
1.580 Ft

KWB PROFI harapófogó 160mm

Jelenleg nem elérhető
2.390 Ft

Festa harapófogó 160mm

Központi raktáron
1.280 Ft -tól

Erba Harapófogó CrV, 200mm

(2)
Jelenleg nem elérhető
2.760 Ft

Yato Oldalcsípőfogó 180mm

(1)
Rendelésre 2-7 nap
3.750 Ft

Harapófogó 180mm

Rendelésre 2-7 nap
2.030 Ft

Rabitzfogó 220mm

Rendelésre 2-7 nap
2.030 Ft

Rabitzfogó 250mm

Rendelésre 2-7 nap
2.170 Ft

Csípőfogók, harapófogók többféle méretben és kialakításban

A fogók sztárja a csípőfogó
Ha valahol szóba kerülnek a fogók, legtöbben azonnal a kombinált fogóra vagy a csípőfogóra gondolunk. Nem csak azért, mert ezek a legismertebbek, hanem azért is mert nagy valószínűséggel már fogtál ilyet a kezedben, dolgoztál ilyennel. Azt hihetnénk, hogy az egész világnak elég egyetlen csípőfogó, ennek viszont ellentmond, hogy többféle csípőfogó létezik, különféle feladatokra. 

Csípőfogó típusok eltérő feladatokra
Az oldalcsípő fogók pompás választások, ha vékonyabb vezetékeket szeretnél elvágni. Az élei oldalt állnak, tökéletesen illeszkedik egymáshoz a legtöbb markolata csúszásmentes és elnyeli az energiát, emellett ergonomikus. A csípőfogók speciális fogója a harapófogó, mely masszív, a segítségével erősen meg tudsz ragadni egy tárgyat (például egy szöget) és erőt kifejtve ki tudod húzni. A feje kifejezetten harapásra lett kialakítva. A krimpelők különleges szerszámok: egyszerre kábelfogók és kábelcsupaszítók, krimpelésre tökéletesek. A kábelvágó ollók tisztán, összenyomás nélkül képesek a méretükhöz igazított kábel elvágásra (a karos kábelvágók a vastagabb kábelekhez is használhatóak), a blankolókkal rendkívül egyszerűen lehet blankolni, a különböző kábelvágók és csupaszítók pedig multifunkciósak akár kábel csupaszítására is használhatóak.

A csípőfogó kiválasztása
Legelőször azt kell eldönteni, hogy melyik munkafolyamathoz milyen fogóra van szükségünk. Ha ezt már tudjuk a fogó mérete és a fogó fejének anyaga lehet választási szempont, illetve az, hogy mennyire áll kézhez, mennyire ergonomikus. Az erőátvitel akkor jó, ha minél kisebb erőkifejtéssel minél nagyobb erőt tud átadni a fogó, és arra is érdemes figyelni, hogy a nyele mennyire nyeli el az energiát, illetve, ha kell, csúszásmentes legyen. 

Harapófogó: A harapófogó fogópofákkal rendelkezik, melyek megfelelően illeszkednek egymáshoz. Ezekkel lehetővé válik csavarok, anyák megragadása, húzása vagy akár munkadarabok megmunkálása.

Rabitzfogó: A rabitzfogó egyfajta feszítő- és vágóeszköz, melyet drótfonatok, huzalok feszítésére és vágására használnak, például kerítések vagy hálók készítésekor.

Kattints és nézz szét a modern csípőfogóink között és találd meg a számodra hasznos munkaeszközt. (Ha segítségre van szükséged a szakértő kollégáink szívesen segítenek).