Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Menü

Kerékcserétől a profi szerelésig nélkülözhetetlen az autó emelő

Kerékcserétől a profi szerelésig nélkülözhetetlen az autó emelő

Az autó, mint minden technikai eszköz időről-időre karbantartást, vagy éppen javítást igényel. Az egyik legegyszerűbb eszköz, amit nem nélkülözhet egy autótulajdonos sem, az autó emelő.

Mindig jó, ha ott van a csomagtartóban, a többi alapvető szerszám között, hisz sosem lehet tudni, még egy új autó esetében sem, mikor lesz szükség mondjuk egy kerékcserére. A szakértők megegyeznek abban, hogy elsősorban az autó típusától, illetve főleg a súlyától függ, milyen típusú autó emelő segíthet leginkább a bajban. Azt jó tudni, hogy a régebbi emelők nem mindegyike alkalmas már az újabb típusú autók biztonságos megemelésére és balesetmentes megtartására a szerelés ideje alatt.

A leginkább elterjedt hidraulikus emelők illetve krokodil emelők számtalan változatban kaphatóak, alig pár ezer forinttól kezdődő árakon, ugyanakkor nyilvánvaló módon ezek nem tartoznak a leginkább strapabíró autó emelő kategóriába, de hétköznapi használatra megfelelnek. Az autószerelő szakmában, ahol a mindennapi megterhelés sokkal gyakoribb és nagy súlyokról beszélünk - nem ritkák a négy tonnát meghaladó személyautók és a teherautókról még nem is beszéltünk- természetes módon a jobb minőség és a professzionális kivitelezés a döntő tényező. Az autó emelő ebben a szakmában az egyik legalapvetőbb eszköz, aminek sok évet, vagy éppen évtizedet kell kibírnia és ez idő alatt mindvégig biztonságosan kell működnie.

Nem csoda tehát, hogy a minőség és a magasabb árak ebben az esetben találkoznak és a hidraulikus valamint krokodil emelők mellet megjelennek a komolyabb elektromos eszközök, csörlők és daruk is. Ezek képesek egy-egy súlyosabb alkatrész különálló emelésére (mint a sebváltó emelő) vagy a teljes gépjármű több méter magasba emelésére is, hogy biztonságosan és egyszerűen aláférve lehessen szerelni. Összefoglalva az autó emelő egy nélkülözhetetlen eszköz, melynek komoly szerepe van a gépjárművek hétköznapi karbantartásában, mind pedig a komolyabb autószerelő műhelyek szakszerű szerelési, javítási folyamataiban.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír