Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Menü

Szerszamkell Blog

Kerti ágaprító vásárláshoz szempontok

Időről időre eljön az az időszak a kertben, amikor nagy kincs lehet egy kerti aprítógép. Hiszen a segítségével nem csupán a kerti hulladéktól szabadulhatsz meg könnyedén, de még környezetbarát módon táplálhatod is a növényeidet az udvaron. Vagyis két legyet is üthetsz egy csapásra. Nem mindegy azonban, hogy milyen aprítógépet választasz. Lássuk, mi mindent érdemes tudni ezzel kapcsolatban!

Milyen szegélynyírót vegyek?

Ha szép és rendezett gyepről van szó, akkor nem kérdés, hogy szükség van egy megfelelő szegélynyíró beszerzésére is. Hiszen e szerkezet munkája során kerül fel a pont arra a bizonyos i-re és lesz tökéletes a pázsit megjelenése. De kérdés, hogy a széles választékból melyiket érdemes megvenni?

Milyen vésőkalapácsot vegyek?

Valódi kőkemény munkára tervezték, elbánik még a betonnal is, vagyis igazi hűséges társ lehet egy védőkalapács, amikor komoly bontásról van szó. Ám egyáltalán nem mindegy, hogy milyen típusú eszközt választasz, hiszen fontos, hogy az adott feladatnak és a saját igényeidnek egyaránt megfeleljen. 

Milyen vezetékkeresőt vegyek?

Amikor az ember felfúrna egy képet a falra vagy egy polcot helyezne el valahol a nappaliban, bizony nagy fejtörést okoz, hogy az adott helyen vajon fut-e vezeték a falban. Hiszen ha pont eltaláljuk azt a pontot, könnyen lehet egy dekorálásból tartós áramszünet, amelynek megjavítása bizony komoly gondokat okozhat. Ilyen esetekben jó, ha van kéznél egy vezetékkereső. 

Így készítsd fel a garázsod az extrém esőzésekre!

Az utóbbi időben alaposan kijutott a komoly esőzésekből, ez pedig csak fokozódni fog, ahogy közeleg az ősz. Különösen nagy az aggodalom a garázstulajdonosok részéről akkor, amikor leszakad az ég, hiszen ezek a helységek nagyon könnyen beázhatnak vagy víz alá kerülhetnek ilyen esetekben. Éppen ezért érdemes felkészülni minderre, hogy ne okozzanak fejfájást a gyülekező viharfelhők.

Kültéri világítási megoldások  - minden, amit ezzel kapcsolatban tudni érdemes

Amikor elkezd besötétedni, akkor bizony hatalmas előny az, ha a kertben egyszerűen felkapcsolhatjuk a lámpákat. Így tovább beszélgethetünk a barátainkkal, folytathatjuk a bográcsozást a családdal, nem kell félbe hagyni a könyvet amit olvasunk, sőt, sokkal egyszerűbb lesz ezáltal eljutni a kocsitól a bejárati ajtóig is. Nem beszélve arról, hogy egy jól megválasztott kültéri világítás elképesztően dekoratív lehet és remek atmoszférát teremthet a kertben. Ebben a bejegyzésben azt gyűjtöttük össze, milyen típusai léteznek ezeknek a fényforrásoknak.

Ezek az alapvető szerszámok az otthoni autószereléshez

Nincs annál kényelmesebb, mint amikor az embernek van lehetősége egy autó kényelmét élvezni, amíg eljut A pontból B pontba. Ugyanakkor nem létezik annál bosszantóbb dolog, mint amikor valami meghibásodik a kocsiban, a szerelő pedig néhány perces munkáért komoly összegeket kér el. Ha úgy érzed, vannak olyan helyzetek, amikor te magad is meg tudnád oldani a kisebb problémákat némi bütykölés árán, akkor érdemes otthonra betárazni néhány autószereléshez szükséges, alapvető szerszámból. 

Hogyan működik a gyepszellőztető?

A csodálatos zöld gyep egyszerűen öltözteti a kertet. Akármilyen növényeket is ültetsz az udvarra, ha a pázsit egybefüggő, a fűszálak pedig egészségesek, az egész a rendezettség érzését kelti és egészen különleges atmoszférát teremt. Azonban ahhoz, hogy egy valóban így legyen, fontos róla megfelelően gondoskodni. Az odáig rendben van, hogy a gyepszellőztetésre időről időre szükség van, de mégis miként működik egy ilyen szerkezet, milyen fajtái vannak és mire van szükség a megfelelő elvégzéséhez? Ebben a bejegyzésben minden fontos tudnivalót összegyűjtöttünk ezzel kapcsolatban. 

A benzines fűnyíró karbantartása – hogy sokáig jól nyírjon!

A szép kerthez hozzá tartozik egy jó minőségű, szépen vágó, gyorsan és hatékonyan dolgozó fűnyíró. Az ár-érték arányban legjobb gép kiválasztására a legtöbben bőven szánnak időt. Ahhoz azonban, hogy a fűnyíró sok éven át kiszolgáljon minket és zökkenőmentesen tegye a dolgát, a karbantartást ugyanolyan körültekintően kell elvégezni. Összeállítottuk a kötelező tennivalókat annak érdekében, hogy minél később kelljen új fűnyírót venned! 

Így készítsd fel az udvarodat az őszre

Egy rendezett udvar kincset ér, függetlenül attól, hogy a nyár meleget vészeled itt át, a tavasz simogató napsugarait élvezed, az őszi faleveleket csodálod vagy éppen télen a teraszon egy meleg takaróba burkolózol egy forró teát iszol. Ahhoz azonban, hogy élvezhesd a kerted szépségét, időről időre tenned is kell az itt található növények egészségéért még akkor is, ha csupán néhány „lakó” kap helyet az ízléses térkő mellett. Ebben a bejegyzésben azt gyűjtöttük össze, hogy mi mindent érdemes elvégezni nyár végén és ősz elején ahhoz, hogy tavasszal, a fagyok elmúltával újra teljes pompájában díszeleghessen az udvar.

Ezek a leggyakoribb barkácsolási balesetek

Ha valaki dolgozik, akkor bizony benne van a pakliban, hogy esetleg valamilyen baleset is éri, hiszen csak az hibázik, aki ténykedik. Különösen igaz ez a otthoni barkácsolások esetében, amikor sok szúrós, kemény, éles vagy éppen forró eszköz van az ember keze ügyében. Fontos tudni azonban, hogy ezek ellen lehet tenni, sőt, számos olyan apró dolog van, amire odafigyelve elkerülhetők ezek a sérülések.

Gérvágó kisokos

A gérvágó segítségével precízen kidolgozott vágásokat ejthetsz vagy éppen ferdeszögű illesztéket alakíthatsz ki két fadarab között, a két vég rézsútos vágásával. Az elektromos gérvágó fűrész a lehető leggyorsabb, s egyben legpraktikusabb eszköz, ha pillanatok alatt, precízen szeretnél rézsutos vágásra szert tenni, ám a kézi változata is számos előnyt hordoz magában, ha gyorsan és pontosan vágnál. De lássuk, mi mindent érdemes tudni erről a szerkezetről!

Mulcsozó vagy fűgyűjtős fűnyírót érdemes vásárolni?

A fűnyírók világában a választék ma már igen széles, a termékek közül pedig számos különböző szempont szerint lehet válogatni. Két nagy csoportot képeznek ezeken belül a mulcsozó és fűgyűjtős fűnyíró típusok, amelyek közül nincs jó vagy rossz választás, mindenki maga döntheti el, melyik mellett teszi le a voksát. A döntés megkönnyítése érdekében ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük ezzel kapcsolatban a legfontosabb tudnivalókat. 

Mennyit fogyaszt egy generátor?

Ez a kérdés gyakorlatilag mindenkiben felmerül, aki bármilyen célból generátort működtet az otthonában. Hiszen azon túl, hogy egy igen hasznos szerkezetről van szó, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen szám jelenik majd meg a kiadások között hónap végén. Ebben a bejegyzésben segítünk egy kicsit eligazodni a generátorok fogyasztásának világában annak érdekében, hogy könnyebb legyen majd számolni.

Milyen medencét vegyek a kertbe?

Mikor valaki eljut odáig, hogy végre van lehetősége megvalósítani sokak álmát és medence lesz a kertjében, az bizony számos kérdést vet fel. Mégis milyen érdemes választani a széles választékból? Melyik lenne számomra a leginkább megfelelő? Elég ha csak a kinézetét veszem figyelembe vagy másra is oda kell figyelni? E témával kapcsolatban a legfontosabb kérdéseket most megválaszoljuk ebben a bejegyzésben!