Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Így lesz tiszta térköved magasnyomású mosóval

Ahhoz, hogy egy kültéri burkolat, legyen az térkő, betonozott járda, kültéri járólap, tiszta legyen, bizony rendszeres karbantartás szükséges. A moha, penész és egyéb elszíneződés hamar ki tud alakulni, főként az esős, nyirkos hónapokban.

A jó hír számodra, hogy kis odafigyeléssel és magasnyomású mosóval újjá tudod varázsolni ezeket a felületeket. Azt is leírjuk, hogyan és mire érdemes figyelned.

Mitől színeződik el a térkő?

Valószínű, hogy tavasszal te is szomorúan tapasztaltad, hogy megváltozott a burkolat színe, tisztasága, nem olyan, mint az előző szezonban volt. Sajnos a térkő, a betonfelületek, egyéb kültéri burkolatok a sepregetés, valamint a vízsugárral történő - akár rendszeres - tisztítás ellenére is mohásodásnak indulhatnak, elszíneződhetnek. A nedves környezet a moha, a penész és penészgombák táptalaja, s akár a reggeli harmat hatására képesek növekedésnek indulni. Esős hónapokban fejlődésük csak fokozódik, hiszen a burkolat nem képes kiszáradni.

Magasnyomású mosó - a tiszta térkőért

Habár vita tárgyát képezi, hogy mennyire roncsolja az egyes felületeket a magasnyomású mosó berendezések használata, elmondható, hogy egy szakszerűen lerakott, minőségi térkő, betonozott-, kő vagy fa felület nem szabad, hogy a mosó hatására látványosan sérüljön. 

A magasnyomású mosó- és tisztító gépek kifejezetten a különböző felületek akár makacs szennyeződéseinek hatékony és gyors eltávolítására lettek kifejlesztve.

A felület nagysága, jellemzői, valamint a használat gyakorisága alapján tudod kiválasztani a számodra ideális teljesítményű gépet.

Beüzemeléséhez mindössze vízre és áramra lesz szükséged. Használata roppant egyszerű, élvezet vele dolgozni. A térkő tisztítása nem egy bonyolult feladat, ha a megfelelő eszközöket alkalmazod. 

Milyen magasnyomású mosót vegyek?

Tisztítószerek alkalmazása

Jó, ha tudod, hogy az olaj és egyéb makacs zsírfoltok eltávolításához az adott szennyeződésre alkalmas tisztítószer és a mosó együttesen fog segíteni. Ezeket a típusú foltokat jobb azonnal kezelni, még mielőtt beívódnának a felületbe. A megfelelő tisztítószert vidd fel a foltos területekre az útmutató szerint, várd ki a hatóidőt, majd a mosóval alaposan tisztítsd meg.

Ha nem szeretnél kémiai tisztítószereket használni, hatásos kiegészítő lehet a térkő felfrissítésében az ecet is. Az elszíneződéseket remekül kezeli, azonban az olajjal szemben nehezen veszi fel a harcot. Akár természetes, akár kémiai tisztítószer mellett teszed le voksodat, mindenképp alaposan mosd le az adott felületet magasnyomású mosóval. Ha kell, ismételd meg többször a folyamatot.

Ma már találsz olyan modelleket, amelyek hátoldalán tisztítószer adagoló is található. Ha ilyen felszereltségű gépet vásárolsz, minden esetben tájékozódj a gyártó által kiadott útmutatóban, hogy pontosan milyen szereket használhatsz biztonsággal az adott géphez.

Tisztítás gyakorisága

Felmerülhet a kérdés, hogy milyen gyakran kell, illetve érdemes a térkövet magasnyomásúval lemosni. Amennyiben év közben nem éri extra szennyeződés, nem látsz elszíneződést, évi 1-2 alapos mosatás javasolt. Jellemzően a tél elmúltával, tavasz kezdetén szokás megejteni a nagy térkő, illetve járda takarítást.

Azonban megelőzni sokkal könnyebb a foltokat, így a térkő aktuális állapotához igazítsd a tisztító karbantartást. 

Magasnyomású mosók, gőzborotvák - nézd meg webshopunk kínálatát!