Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Menü

Így készítsd fel a garázsod az extrém esőzésekre!

Az utóbbi időben alaposan kijutott a komoly esőzésekből, ez pedig csak fokozódni fog, ahogy közeleg az ősz. Különösen nagy az aggodalom a garázstulajdonosok részéről akkor, amikor leszakad az ég, hiszen ezek a helyiségek nagyon könnyen beázhatnak vagy víz alá kerülhetnek ilyen esetekben. Éppen ezért érdemes felkészülni minderre, hogy ne okozzanak fejfájást a gyülekező viharfelhők.

Már megint esik az eső, te pedig már képtelen vagy arra gondolni, hogy mennyire fontos ez a növények számára, amelyeket a kertedbe ültettél. Hiszen a szemeid előtt csak a garázsod épsége lebeg, amely bizony könnyedén beázhat akkor, ha tartósan esik az eső vagy a nagy mennyiségű hó egyszer csak olvadásnak indul. Azonban „jobb félni, mint megijedni” alapon érdemes még időben felkészülni minderre és a lehető legtöbb óvintézkedést megtenni az ügyben. Így nem kell gondot okoznia minden egyes felhőszakadásnak.

Nagyon fontos a körültekintő rendszerezés!

Egy garázsban rendszerint értékes és fontos eszközöket, szerszámok és egyéb kiegészítőket tárol az ember, így érdemes ezeknek körültekintően helyet találni itt. Például egyáltalán nem javasolt a drága, vízre vagy beázásra érzékeny gépeket és berendezéseket a földön tartani, hiszen amint beázik a garázs vagy megáll itt a víz, azonnal meghibásodhatnak akár a drága vagy magas eszmei értékkel bíró dolgok is. Éppen ezért – még ha nagyobb súlyúak is – ezeket mindenképpen magasabb helyen ajánlott elhelyezni. Így ha esetleg be is ázik a sok csapadék miatt a helyiség, nem tud kárt tenni semmiben az itt pangó folyadék.

Merre folyik a víz?

Attól függően, hogy hol élsz, milyen a házad, valamint a garázs elhelyezkedése, nagyban befolyásolja azt, hogy merre folyik majd a lezúduló víz vagy az olvadó hó nyomán keletkező vízmennyiség. Mindez nagyban függ attól, hogy az Alföldön vagy hegyvidéken járunk éppen, de befolyásolja az otthonod kialakítása és a garázs elhelyezkedése is egyaránt. Vagyis az extrém esőzése elleni védekezéskor mindenképpen figyelembe kell venni ezt is.

Tudod, milyen a lakókörnyezetedben a csatornák állapota?

Szintén lényeges része ennek a folyamatnak az, hogy mindenképpen legyél képben a lakókörnyezet csatornáinak állapotáról, hiszen hiába a ház megfelelő fekvése és a garázs ideális kialakítása akkor, ha a csatornarendszer nem alkalmas az így keletkező csapadék elnyelésére és még az utcán is áll a víz.

Ajánlott felkészülni a szivattyúzásra is

Arra az eshetőségre is fel kell készülni, ha minden igyekezet ellenére mégis bejut a víz a garázsba, érdemes felkészültnek lenni. Hiszen ha van kéznél ilyenkor egy megfelelő szivattyú, hamar elejét lehet venni annak, hogy a pangó víz miatt felázzanak a falak vagy kár essen bármilyen itt található berendezésben, eszközben, szerszámban vagy kiegészítőben. Érdemes ehhez olyan szerkezetet választani, amely akár a 20-30 milliméteres nagyságú szennyeződésekkel is elbánik, hiszen óhatatlan, hogy nem lesz teljesen tiszta a szivattyúzni kívánt folyadék. Egy tiszta víz eltávolítására alkalmas szerkezet viszont hosszú távon szinte biztosan tönkremegy egy ilyen terepen.

A fentiekből jól látható, hogy a megelőzés és a problémák elhárítása egyaránt nagyon lényeges szerepet töltenek be akkor, ha a garázs védelméről van szó extrém esőzések idején. Vagyis mindez azt jelenti, hogy ha felkészült vagy és mindent megteszel annak érdekében, hogy a garázsod száraz maradjon vagy minél előbb újra vízmentessé váljon, akkor nem okozhat komoly anyagi károkat az eső. Ez pedig hatalmas megnyugvást ad a mindennapok során, hiszen nem szorul össze minden alkalommal az ember gyomra, amikor elkezd cseperegni az eső vagy esős napokat jósol a meteorológia.