A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez. Elfogadom
Szerszám Webáruház - Einhell, Yato és Makita szerszámok

Hogyan válasszunk megfelelő fűnyírót?

4Cut funkció jelentése, négy féle vágástechnológia

A levágott fű kilökése: A gép azonnal kilöki a levágott füvet. A kavicsfogó terelőlap megakadályozza, hogy a nyesedék minden irányban szétszóródjon. A fű közvetlenül a gép mögött terül szét a talajon.
Ez az alkalmazási mód különösen magas, nedves fű nyírásakor ajánlott.
A levágott fű összegyűjtése: Normál használati mód, a fűgyűjtőt a megfelelő helyre felerősítjük,
ha megtelt a nyesedéket kiöntjük.
Avar összegyűjtése: A Makita erőteljes gépeinek segítségével könnyen megszabadíthatja a gyepszőnyeget a lehullott levelektől. Helyezze fel a gyűjtőt, és tolja át a gépet a lehullott leveleken.
Talajtakarás, mulcsozás: A kések addig aprítják a nyesedéket míg automatikusan be nem borítja a talajt a fűszálak között. A levágott füvet nem kell gyűjteni, az szétszórva tápanyagként, természetes komposztként szolgál. Továbbá segíti a vízmegkötést a talajban, késlelteti a párolgást.

 

 Hogyan válasszunk megfelelő fűnyírót?  

Szélesség: Minél nagyobb a füves terület, annál célszerűbb nagy vágószélességű gépet választani. Kínálatunkban 400 - 8.000 m2 vágókapacitás között minden méret megtalálható.
Alapanyag: Lehet műanyag (polipropilén) amely a legkönnyebb de egyben rugalmas anyag.
A gép könnyen mozgatható.
Az acél házas fűnyírók strapabírók, robusztusok, a rongálódással szemben rendkívül ellenálló.
Intenzív használatra ajánlott acélházas fűnyírót vásárolni.
Az alumínium házas fűnyírók ötvözik a két előző előnyeit, strapabíró akár az acél de korrózió álló és könnyebb annál.
Vágómagasság állítás: Fontos, hogy könnyen és több fokozatban lehessen állítani a vágásmagasságot. Fűnyíróknál általában a kerekeknél kell állítani. Traktoroknál központi állítókar segítségével.
Erőforrás: Kisebb kertekben a villanymotor a tökéletes választás, üzemeletetése és karbantartása is egyszerűbb. A kábeltartó gondoskodik a biztonságos üzemeltetésről és az összecsavarodásmentes használatról.
Benzinmotoros modelleknél nincs szükség áramra és vezetékre. Nagy méretű, egyenetlen talajú területeken könnyebb a nyírás. A nagy forgatónyomatékú, erőteljes motorok hatalmas hajtóerőt produkálnak, hatékonyak még elhanyagolt füves területeken is.
Hajtás: Választható normál, a felhasználó által tolt fűnyíró, ill. önjáró kivitel. Intenzív munkavégzés, nehéz terep vagy nagy terület esetén az önjáró mindenképp jobb és kényelmesebb választás.
Nagyon nagy területeken a ráülős fűnyírótraktorokat érdemes választani.
Fűgyűjtő kosár: Minél nagyobb a kosár, annál ritkábban szükséges üríteni. Nagy területeken előnyösebb a nagyobb fűgyűjtővel rendelkező gépet választani. Otthoni, kis kerti felhasználáskor nincs jelentősége a gyűjtő méretének.
Ergonómia, kezelhetőség: Fontos a markolat és kapcsoló elhelyezkedése, magassága a komfortos munkavégzéshez. Könnyen állítható, egyszerűen kezelhető modellt válasszunk.
Fontos továbbá ürítéskor a fűgyűjtő gyors és egyszerű le és felpattintása.
 

Összes Termék

 

 

 

 

Blog
Blog
Segítek dekopír fűrészt választani!

Már itt is vagyok, hogy egy újabb nagyszerű szerszámot nevesítve  a  dekopír fűrészt bemutassam nektek és kedvet csináljak  a használatához. Kezdjük hát!

Veszélyes üzem - az elektromos gyalu

Sziasztok!

Ma a gyalugépekről írok nektek kicsit tartalmában véve velősebben, igyekszem jól körül járni ezt az izgalmas témát és bemutatni nektek az én szemüvegemen át, mint egy asztalosipari vállalkozás dolgozójakén. Jó muri lesz az biztos!!!!  Munkátok során lehetőségetek nyílik a gyalugépen végső keresztmetszet kialakítását elvégezni....

Hogyan válaszd ki a tökéletes fúrógépet?

Mindennek az alapja egy probléma, mikor elindulunk fúrógépet venni vagy elkezdünk böngészni az interneten, akkor az átlag felhasználó egy olyan problémával kerül szembe, amihez nem annyira ért vagy még nincs meg a megfelelő eszköze az adott probléma megoldásához