A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez. Elfogadom
Menü

Hogyan válasszunk megfelelő fűnyírót?

4Cut funkció jelentése, négy féle vágástechnológia

A levágott fű kilökése: A gép azonnal kilöki a levágott füvet. A kavicsfogó terelőlap megakadályozza, hogy a nyesedék minden irányban szétszóródjon. A fű közvetlenül a gép mögött terül szét a talajon.
Ez az alkalmazási mód különösen magas, nedves fű nyírásakor ajánlott.
A levágott fű összegyűjtése: Normál használati mód, a fűgyűjtőt a megfelelő helyre felerősítjük,
ha megtelt a nyesedéket kiöntjük.
Avar összegyűjtése: A Makita erőteljes gépeinek segítségével könnyen megszabadíthatja a gyepszőnyeget a lehullott levelektől. Helyezze fel a gyűjtőt, és tolja át a gépet a lehullott leveleken.
Talajtakarás, mulcsozás: A kések addig aprítják a nyesedéket míg automatikusan be nem borítja a talajt a fűszálak között. A levágott füvet nem kell gyűjteni, az szétszórva tápanyagként, természetes komposztként szolgál. Továbbá segíti a vízmegkötést a talajban, késlelteti a párolgást.

 

  Hogyan válasszunk megfelelő fűnyírót?  

Szélesség: Minél nagyobb a füves terület, annál célszerűbb nagy vágószélességű gépet választani. Kínálatunkban 400 - 8.000 m2 vágókapacitás között minden méret megtalálható.
Alapanyag: Lehet műanyag (polipropilén) amely a legkönnyebb de egyben rugalmas anyag.
A gép könnyen mozgatható.
Az acél házas fűnyírók strapabírók, robusztusok, a rongálódással szemben rendkívül ellenálló.
Intenzív használatra ajánlott acélházas fűnyírót vásárolni.
Az alumínium házas fűnyírók ötvözik a két előző előnyeit, strapabíró akár az acél de korrózió álló és könnyebb annál.
Vágómagasság állítás: Fontos, hogy könnyen és több fokozatban lehessen állítani a vágásmagasságot. Fűnyíróknál általában a kerekeknél kell állítani. Traktoroknál központi állítókar segítségével.
Erőforrás: Kisebb kertekben a villanymotor a tökéletes választás, üzemeletetése és karbantartása is egyszerűbb. A kábeltartó gondoskodik a biztonságos üzemeltetésről és az összecsavarodásmentes használatról.
Benzinmotoros modelleknél nincs szükség áramra és vezetékre. Nagy méretű, egyenetlen talajú területeken könnyebb a nyírás. A nagy forgatónyomatékú, erőteljes motorok hatalmas hajtóerőt produkálnak, hatékonyak még elhanyagolt füves területeken is.
Hajtás: Választható normál, a felhasználó által tolt fűnyíró, ill. önjáró kivitel. Intenzív munkavégzés, nehéz terep vagy nagy terület esetén az önjáró mindenképp jobb és kényelmesebb választás.
Nagyon nagy területeken a ráülős fűnyírótraktorokat érdemes választani.
Fűgyűjtő kosár: Minél nagyobb a kosár, annál ritkábban szükséges üríteni. Nagy területeken előnyösebb a nagyobb fűgyűjtővel rendelkező gépet választani. Otthoni, kis kerti felhasználáskor nincs jelentősége a gyűjtő méretének.
Ergonómia, kezelhetőség: Fontos a markolat és kapcsoló elhelyezkedése, magassága a komfortos munkavégzéshez. Könnyen állítható, egyszerűen kezelhető modellt válasszunk.
Fontos továbbá ürítéskor a fűgyűjtő gyors és egyszerű le és felpattintása.