Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Felújítás, barkácsolás - a szintezés hatékony eszközei

Ha építkezel, felújítást, átalakítást végzel otthonodban vagy a ház körül, olvasd el a cikket - összegyűjtöttük azokat az eszközöket, amelyek segítségével a szintezés egyszerűen és hatékonyan megoldható.

Megfelelő szerszámok nélkül nem sokra megyünk, ha át szeretnénk alakítani otthonunkat. Nincs ez másként építkezés, különböző DIY projektek esetében sem. De milyen eszközökre van igazán szükség? A különböző típusú munkálatok elvégzéséhez speciális szerszámokat találunk. Ez azonban nem azt jelenti, hogy fel kell vásárolni egy igen széles termékkínálatot. Valamennyi felújítás lépésekből áll, amelyekhez igazodva nemcsak a munka elvégeztét, idejét, de az azokhoz szükséges anyag-, illetve eszközigényét is jól be tudjuk határolni.

Az alábbi eszközök között megtalálod a saját projektedhez legjobban illő szintező szerszámot.

Miért alap szerszám a vízmérték?

A vízmérték egy folyadékkal töltött kis üvegcsében található buborék segítségével jelzi a vízszintes, valamint a függőleges helyzetet. Enélkül nem lehetsz biztos abban, hogy a felület, amellyel dolgozol, valóban vízszintes-e. Hagyományos és digitális típusokból méret és ütésállóság alapján tudod kiválasztani a számodra megfelelőt. A legtöbb hosszjelölésekkel van ellátva, melyek még kényelmesebbé teszik a vele való munkát.

Lézeres szintezők használatának előnyei

Bármilyen felület - legyen az fal vagy padló -, mentén egyenes vonalú referenciát ad a lézeres szintező, a kibocsátott fénysugár, lézervonal segítségével. Ezek a sugarak virtuális jelölést hoznak létre, amelyek pontosan megmutatják az egyenes, illetve vízszintes referenciapontokat. Építkezések, barkácsolások alkalmával egy ilyen eszköz nemcsak sokkal pontosabbá, de egyszerűbbé is teszi a munkát. A legtöbb lézeres szintező ugyanis állványra vagy falra szerelhető, így például a mérések vagy a szögek beverése közben kezünk szabad marad.

Az elvégzendő feladat, a használat gyakorisága alapján érdemes választani a pontlézerek és az önszintező forgólézer közül. Előbbi típus egyszerű feladatokhoz, míg utóbbi akár összetettebb építési munkákhoz is alkalmas azáltal, hogy rendkívül pontos mérést biztosít.

Távolságmérők

A távolságmérők különböző változatait számos területen használják - nem véletlenül. Golfpályákon, katonaságban, baleseti helyszínelésnél, vadászatok közben, s nem utolsó sorban az építőiparban, s valamennyi, ingatlanhoz kapcsolódó munkálat esetében nagyon fontos és hatékony eszköz. A távolságok gyors, nagy pontosságú mérését teszik lehetővé, nagyobb munkaterületeken is. Be tudjuk mérni, mit és hová építsünk, nagy könnyebbség a tervezésnél, a házban, de a kertben és az udvaron egyaránt. Építkezés, felújítás, bel- és kültéri bútorok összeszerelése, képek és polcok felrakása, kisállatnak és gyerekeknek való berendezések felállítása során elengedhetetlen a vízszintes felület, a távolságok hatékony bemérése.

Az előbbiekben bemutatott eszközök hozzájárulnak a pontos, gyors és hatékony munkavégzéshez, nagyban megkönnyítve és egyszerűbbé téve az adott munkafolyamatot. A végeredmény pedig magáért beszél!