A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez. Elfogadom
Szerszám Webáruház - Einhell, Yato és Makita szerszámok

Érdekességek

2017-06-22 00:27:11

Számos esetben mikor csak ismerkedsz a barkácsgépekkel, nem egészen vagy tisztában, hogy pontosan melyiket milyen munkára fejlesztették, valószínűleg ez az ütvefúró és a fúrókalapács esetében sincs másképpen...

2017-06-05 01:48:02

Akkumulátorok a napi élet szerves részét képezik. Az otthonunkban. a munkahelyünkön, az autónkban, mindenhol találkozunk velük. Ma már elképzelhetetlen lenne nélkülük a világ. A laptopokat, telefonokat, szerszámokat az akkumulátorok működtetik, de ezek sajnos hosszabb-rövidebb idő után lemerülnek és töltésre van szükségük.

2017-06-02 08:29:09
Hallottunk sorra felrobbanó mobiltelefonról az elmúlt hónapokban, amit a mobiltelefon akkumulátora idézett elő. Nos, a lithium alapanyagból készült akkumulátorok nem csak a mobiltelefonok és autók, de a barkácsgépek, például akkus csavarozók területét is meghódították. Számos előnye mellett a hátránya, hogy akár tűzveszélyes is lehet. Vajon kell-e félnünk, hogy felrobban az akkus csavarbehajtó a kezünkben?
2017-06-02 06:39:58

Az akkus fúró-csavarbehajtó felépítéséről sokáig fogalmam sem volt. Annyira szép darab, hogy eszembe sem jutott darabokra szedni! Arról nem is beszélve, hogy eddig hogyan élhettünk e nélkül az akkus csavarhúzó szuper szerszám nélkül :-) Nézzük meg mégis, hogy hogyan épül fel szerkezetileg a csavarbehajtó.

2017-05-02 21:57:01

Egy érdekesség. A csavarok egy részéhez kulcsot, még a másik részéhez csavarhúzót használunk. Ezt általánosságban az határozza meg, hogy a csavart kívülről kell megfogni a szerszámmal vagy pedig a csavar fején belül van kialakítva a befogadó rész, melyeket belső kulcsnyílású csavaroknak nevezünk. Előző esetben csavarkulcsról (pl. sima hatlapfejű csavar esetében), még utóbbiaknál csavarhúzóról (például csillagfejű csavarok esetében) beszélünk.

2017-02-25 20:51:18
​Az egyre forróbb éghajlatú nyári szezon beköszöntével az otthoni medencék hirtelen az érdeklődés középpontjába kerülne, májustól szeptemberig kevés olyan nap van, amikor ne használnánk őket szívesen. Hűsölés, játék, felfrissülés, ezt nyújtja a kerti medence, ugyanakkor számos olyan tényező van, amire ilyenkor kiemelten figyelned kell. Ezek közül az egyik legfontosabb a higiénia, vagyis a medence, és a víz tisztán tartása.
2017-02-25 20:48:05
Emberként állítólag az intelligens szerszámhasználat különböztet meg minket az állatvilág tagjaitól. Persze ezzel a kijelentéssel lehet egyetérteni, vagy vitatkozni, tény, hogy mióta ember az ember mindig is használt mindenféle szerszámot, az élete nagy részét kitöltő munkák megkönnyítésére. Az ipar fejlődésével, a szerszámok specializálódtak, fejlődtek és ma már annyi szerszám létezik, hogy felsorolni is lehetetlen. Ha betérsz egy szerszámboltba ma már a bőség zavara az, amivel meg kell küzdened, hiszen a legjobb szándék mellett is nagyon nehéz minden eszközről minden fontos információt megtudni, hogy a számodra megfelelőt választhasd ki.
2017-02-25 20:44:13
​Egy nagy telekkel, fákkal sűrűn benőtt kerttel rendelkező ház a rengeteg öröm mellett sok munkával, teendővel is jár. Nagyon sok szerszámra, és elszántságra van szükség, ha minden, a ház körül vagy a kertben előforduló munkát magad akarsz megoldani. Különösen igaz ez akkor, ha a ház fűtését fával oldod meg. A fát akkor is fel kell darabolni, ha nagyobb méretű kazánban égeted el a rönköket, ha pedig cserépkályha, vagy más kisebb kályha adja a meleget, akkor különösen sok favágásra számíthatsz.
2017-02-25 20:40:15
​A zseniket leszámítva, akik egyetlen tekintettel felmérik, és meg is találják a káoszban azt, amit keresnek, mindannyian szeretjük a rendet magunk körül. Ez az élet minden területére érvényes igazság kiemelt jelentőséggel bír a műhelyben, ahol nagyon fontos, hogy idejében megtaláld a megfelelő alkatrészt, szerszámot, vagy anyagot. Ennek titka pedig nm más, mint a megfelelően kiválasztott szerszámos szekrény, és persze annak megfelelő használata.
2016-12-11 20:22:56

Az utóbbi évek legnagyobb világitástechnikai újitás kétség kivül a LED "polgári" felhasználása és a LED-es izzók, LED-es reflektorok és LED lámpák elterjedése. A LED (Light Emmiting Diode) azaz fénydióda. A világító dióda félvezető anyagból készült fényforrás.

2016-07-08 09:38:00

A szerviztechnika is ugyanolyan fontos, mint a szerszámok. Sokszor nagyobb figyelmet kapnak a különféle szerszámok és alkatrészek, pedig sok esetben a szerviztechnika  eszközei a mérvadóak egy-egy műhelyben.

2016-07-29 13:15:00

A megfelelő műhelyberendezés nagyban megkönnyíti a mesteremberek dolgát. A minőségi munkavégzés szinte elképzelhetetlen megfelelő felszerelés nélkül; a szerszámok mellett olyan eszközökre és tárolókra is szükség van, ami a műhely használhatóságát könnyíti meg.

2016-07-29 11:32:00

A pneumatikus prés használata egyre elterjedtebb. A pneumatikus megoldások az utóbbi években egyre keresettebbé váltak, ami elsősorban a kiváló műszaki adottságaiknak és széles felhasználási területüknek köszönhető.

2016-07-15 13:28:00

A legtöbb munkás krokodil emelő néven ismeri azt a szerkezetet, amely szakmában az egykarú hidraulikus autóemelő és ollóemelő különféle névváltozataiban és variációiban ismert.

2016-07-08 13:20:00

Sokféle raklapemelő típussal találkozott már, a legismertebb ezek közül talán a raklapemelő béka, amelyet ismerhet akár villás raklapemelő néven.

Összes Termék
   

 

Blog
Blog
Neked vajon ütvefúróra vagy fúrókalapácsra van szükséged?

Számos esetben mikor csak ismerkedsz a barkácsgépekkel, nem egészen vagy tisztában, hogy pontosan melyiket milyen munkára fejlesztették, valószínűleg ez az ütvefúró és a fúrókalapács esetében sincs másképpen...

Milyen akkus csavarozót vegyek? Tippek!

Akkumulátorok a napi élet szerves részét képezik. Az otthonunkban. a munkahelyünkön, az autónkban, mindenhol találkozunk velük. Ma már elképzelhetetlen lenne nélkülük a világ. A laptopokat, telefonokat, szerszámokat az akkumulátorok működtetik, de ezek sajnos hosszabb-rövidebb idő után lemerülnek és töltésre van szükségük.

Veszélyes-e a lithium akkumulátor? Hallottunk sorra felrobbanó mobiltelefonról az elmúlt hónapokban, amit a mobiltelefon akkumulátora idézett elő. Nos, a lithium alapanyagból készült akkumulátorok nem csak a mobiltelefonok és autók, de a barkácsgépek, például akkus csavarozók területét is meghódították. Számos előnye mellett a hátránya, hogy akár tűzveszélyes is lehet. Vajon kell-e félnünk, hogy felrobban az akkus csavarbehajtó a kezünkben?