Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Menü

A híres olimpiai úszó és az online barkácsáruház közösen adományoznak 1,5 millió Ft értékben maszkokat a magyar kórházaknak

Szerszamkell.hu
2020. 05. 08. 00:00:00
A híres olimpiai úszó és az online barkácsáruház közösen adományoznak 1,5 millió Ft értékben maszkokat a magyar kórházaknak

1000 darab maszkot adományozott a Heim Pál Gyermekkórháznak Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó és Nagy Gábor, a SzerszamKell.hu online barkácsáruház tulajdonosa

„A világjárvány komoly kihívást jelent az orvosok és az ápolók számára, én pedig mindenképpen szerettem volna támogatni az ő munkájukat valamilyen formában. Gáborral régóta ismerjük egymást és tudtam, hogy forgalmaznak szájmaszkokat is, így megkerestem őt, hogy tud-e segíteni a beszerzésben. Örülök, hogy nyitott volt rá.” - árulta el Gyurta Dániel.

Fotó: Ruzsa István - Skyphotography

“Úgy vélem, ez a minimum, amit tehetünk ebben a járványhelyzetben, ezért azonnal támogattam Dani megkeresését. Az ő kérésére elsőként a Heim Pál Gyermekkórházba vittünk adományt.” - nyilatkozta Nagy Gábor, a SzerszamKell.hu tulajdonosa, majd hozzátette: „Reméljük ezzel a kezdeményezéssel példát mutathatunk azoknak a kereskedőknek, akik talpon tudtak maradni ebben a nehéz időben.”

A maszkokat Dr. Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgató főorvosa személyesen vette át, egyben megköszönte példamutató helytállásukat, mellyel az egészségügyben dolgozó kollégák védelmét támogatják. „A gyermekek és kísérőik a köhögéssel, tüsszentéssel, de akár csak a normál légzéssel is sok kórokozót juttatnak a légtérbe, ami azután ott kering, és sokáig életképes is marad, ezért a szájmaszkok viselése az elsődleges védelmi lehetőség ma mindenki számára.” – hívta fel a figyelmet a főigazgató a maszkok használatára.

“Mindketten szeretnénk megköszönni nem csak az egészségügyi dolgozók, de minden ember áldozatos munkáját, akik ezekben a pillanatokban is értünk dolgoznak nap mint nap a frontvonalban, az átlagosnál jóval nagyobb kockázatot vállalva.” - tette hozzá Gyurta Dániel.

Dani és a SzerszamKell.hu összesen 5000 darab három rétegű orvosi szájmaszkot terveznek eljuttatni kórházak részére.

Fotó: Ruzsa István - Skyphotography

Fotó: Ruzsa István - Skyphotography