Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Ezen adatok tárolásának módját a “Beállítások” feliratra kattintva tudja módosítani. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az OK gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

2 hasznos eszköz barkácsoló nőknek

A nők általában véve kreatívak, szeretik azokat a feladatokat, amelyeket maguk oldhatnak meg. A barkácsolást, különböző DIY projekteket van, aki kedveli, sőt, hobbi szinten gyakorolja, s természetesen vannak, akik inkább családtagra, adott esetben szakértőre bízzák az ilyen jellegű munkálatokat.

Abban azonban egyetérthetünk, hogy már egy alap felszereltségű otthoni szerszámkészlettel számtalan dolgot önállóan kivitelezhetünk a lakásban, a ház körül egyaránt. Az olyan alap szerszámok mellett, mint a csavarhúzó vagy a kalapács, nagyon hasznos és praktikus eszköz nők számára a vízmérték és az ütvecsavarozó.

Ezeknek a mindennapi javítási munkáktól kezdve a nagyobb felújításokig nagy hasznát vehetjük. Nőként bátran használd őket akkor is, ha még csak most ismerkedsz a barkácsolással.

Vízmérték

Talán nem is gondolnád, de egy vízmérték az egyik legfontosabb eszköz, ha szerelésről, kreatívkodásról van szó, - amit sokszor alábecsülnek. Sok háztartásban, akár még férfiak szerszámkészletében sem található pedig. Pedig, gondoljunk csak bele, a szemmérték nem elég ahhoz, hogy valóban vízszintes állapotban kerüljön összeszerelésre egy bútor, a falra egy kép vagy egy polc - hogy csak néhány dolgot említsünk. Bútorfelújítások során, amikor a felületek alapos megmunkálásáról, s annak javításáról van szó, nélkülözhetetlen, hogy valóban egyenletes legyen a végeredmény. Házfelújításnál, építkezésnél pedig egyenesen kötelező, hiszen hogyan nézne ki például egy kerti pad, ha az nincs vízszintben? Tehát, vízmértékre szükség van, merthogy ezzel lehet a legbiztosabban megállapítani, hogy egy adott felület valóban vízszintes-e.

A legtöbb vízmérték egyenes élként is használható, a legtöbb tartalmaz hosszjelöléseket, amelyek rövid vonalzóként funkcionálnak. Megannyi típusa elérhető, méret és ütésállóság alapján választhatod ki a számodra megfelelőt. A kisebbek apróbb dolgok, képek felakasztásához, a hosszabb változatok nagyszerűek akár nagyobb projektek kivitelezése során. Tökéletesek hosszabb, egyenes vonalak rajzolásához is. A lézeres szintezővel rendkívül gyorsan, szinte egy gombnyomással beállíthatod a vízszintes és függőleges vonalakat, különösebb rajzolgatás nélkül. Sarkok, nehezen elérhető helyeknél nagyon megkönnyíti munkádat.

Ütvecsavarozó

Ilyen szerszámot is minden bizonnyal láttál már, építkezések alkalmával, autószerelők munkája során. Nem véletlenül, hiszen csavarok, csapszeganyák, különböző elemek meghúzása, illetve meglazítása során nagyszerű munkát végez. A motorban lévő ütőmechanizmus nagy forgatónyomatékot biztosít, amely gyors és erős ütőcsapásokat ad le. Az így kialakult erő segítségével az adott munka egyszerűbben elvégezhető, s nem igényel különösebb megerőltetést a használója részéről. Ilyen nagy nyomatékra a hagyományos fúrógépek nem képesek.

Minél magasabb az adott modell nyomatéka, annál nagyobb erőt képes kifejteni. Habár elősorban professzionális műhelyekben való használatuk az elterjedt, a barkácsolás szerelmeseinek eszköztárában az egyik szerszám. Olyan feladatoknál, ahol a csavarkulcs nem alkalmazható, ütvecsavarozó lesz az ideális megoldás. Így nőként sem kell lemondanod olyan DIY projektekről, amelyek összetettebb részfeladatok útján valósíthatóak meg.

Az elektromos ütvecsavarozók a legtöbb barkácsolási feladathoz tökéletesek. Az akkumulátoros típusok szintén kiváló eredményt biztosítsanak, hosszú üzemidővel. Ha igazán bevállalós vagy, kerti deszkák felhelyezését, de még autód abroncsainak cseréjét is Te fogod ezután megoldani!