A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez. Elfogadom
Szerszám Webáruház - Einhell, Yato és Makita szerszámok

Milyen homokfúvót vegyek?

Teszik fel sokan a kérdést magukban és kérdeznek minket, hogy mit ajánlunk. A homokfúvás egy szerteágazó szakma, azonban a felhasználók nagyrészének nincs szüksége speciális berendezésre. Általában fémek megtisztításához, festék és rozsda eltávolításhoz szokták használni. Ezen kívül kiválóan alkalmasak üveg, kő, fa felületek csiszolásához, gravírozáshoz, számtalan nehezen hozzáférhető zug tisztításához - szóróanyagtól függően csiszoláshoz, polírozáshoz. 

A felhasználási feladattól függ

Van mobil homokfúvó és kabinos. Nagyobb tárgyak homokfúvásához, vagy kültéri munkákhoz a mobil homokfúvó javasolt. Ha fontos a tiszta munkaterület és szériában készülő munkadarabokról van szó (például üvegplack homokfúvás, kisebb munkadarabok homokfúvása) akkor a kabinon homokfúvó a jó választás. Ebből léteznek különböző térfogatúak, illetve porelszívós változat is. Utóbbinak nagy előnye, hogy a munkaterület mindig tiszta, mert egy turbina folyamatosan szívja el a keletkező port. 

Minden homokfúvó berendezéshez kell egy kompresszor mely a levegőt szolgáltatja. A kompresszoigény típustól függően változik. Mivel sok levegőt fogyaszt, minél nagyobb levegőszállítású kompresszor a megfelelő. 

Működési elve

A kompresszor által előállított túlnyomás lövi ki a homokszemcséket. Lehet nyomott tartályos, vagy vákumos elven működő. A homokfúvóról mégtöbbet > erre a linkre kattintva

Homokfúvó berendezések fajtái

  1. Egyszerű kézi homokfúvók és gravirozók (Megnézem)
  2. Tartályos mobil homokfúvók (Megnézem)
  3. Homokfúvó kabinok (Megnézem)
Összes Termék
   

 

Blog
Blog
Blickle ipari és műszaki kerekek

A Blickle® professzionális műszaki kerekeket gyártó németországi vállalat. 1953-ban alapitott családi vállalkozás, mely mára közel 30 ezer féle (!) kereket, görgőt, gyárt a háztartások, ipar, gyártás, összeszerelés, logisztika, árutovábbitás, egészségügy, élelmiszeripar és egyéb speciális területekre. A Blickle a kerekeit különféle kivitelben, tűgörgős és golyós csapágyazással, speciális futófelülettel, fix, forgó és forgófékes villa kialakitással vagy akár villa nélküli önálló kerekek is...

Az utóbbi évek legnagyobb világitástechnikai újitás kétség kivül a LED "polgári" felhasználása és a LED-es izzók, LED-es reflektorok és LED lámpák elterjedése. A LED (Light Emmiting Diode) azaz fénydióda. A világító dióda félvezető anyagból készült fényforrás.

A különböző fémfeldolgozó, autószerelő és más hasonló műhelyekben, kisebb-nagyobb üzemekben gyakori látvány a régebbi gyártású prések jelenléte.