A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez. Elfogadom
Szerszám Webáruház - Einhell, Yato és Makita szerszámok

Fúrás - hogyan kell fúrni?

A kérdés egyszerűen tűnhet, azonban van a fúrásnak néhány szabálya és buktatója. Bosszantó amikor eltörik a csempe fúrás közben.

  • Hogyan kell csempét fúrni? Sosem szabad ütvefúró fokozatban csempét fúrni! Érdemes egy csavarral vagy szeggel óvatosan megpontozni. Nem csúszik el a fúró a csempén és a csempe sem reped el, ha ragtapaszt teszünk a fúrandó felületre.
  • Tartószerkezet vagy kampó fúrásakor lehetőleg ne fúrjunk át villanyvezetéket. A biztonság kedvéért derítsük ki annak nyomvonalát áramkeresővel.
  • A fúrást mindig kisebb fúróval kezdjük és úgy haladjunk a kívánt nagyméretű furat felé. A fúrószárat - ha kell - hűtsük, akár szappanos vízzel is. Így növelhető élettartama és a gépet is kíméljük.
  • Ha mély furatot készítünk többször húzzuk ki a fúrót és ürítsük le a kihordóspirált a törmeléktől. Ezzel óvjuk a fúrógépet.
  • A munkadarabot fogjuk satuba fúrás közben. Precízebb és szebb lesz a fúrás. Nem mozdul el és nem balesetveszélyes.
  • Fémet fúrás előtt mindenképp pontozzuk. Ha vonalban kívánunk fúrni, karctűvel jelöljük.
  • Vékonyfalu cső fúrásakor a satuba tegyünk illeszkedő farudat így a satu pofái nem nyomják össze a munkadarabot.
  • Hosszú munkadarabot több helyen támasszuk alá fúrás közben, elkerülve az elmozdulást.
  • Nagy ütvefőrógép esetén mindig kétkézzel, stabilan fogjuk! Vasbeton fúrásakor ügyelni kell arra, hogy ne érjen vasat, különben ki is ránthatja a gépet a kezünkből a megszoruló fúrószár miatt.
Összes Termék
   

 

Blog
Blog
Blickle ipari és műszaki kerekek

A Blickle® professzionális műszaki kerekeket gyártó németországi vállalat. 1953-ban alapitott családi vállalkozás, mely mára közel 30 ezer féle (!) kereket, görgőt, gyárt a háztartások, ipar, gyártás, összeszerelés, logisztika, árutovábbitás, egészségügy, élelmiszeripar és egyéb speciális területekre. A Blickle a kerekeit különféle kivitelben, tűgörgős és golyós csapágyazással, speciális futófelülettel, fix, forgó és forgófékes villa kialakitással vagy akár villa nélküli önálló kerekek is...

Az utóbbi évek legnagyobb világitástechnikai újitás kétség kivül a LED "polgári" felhasználása és a LED-es izzók, LED-es reflektorok és LED lámpák elterjedése. A LED (Light Emmiting Diode) azaz fénydióda. A világító dióda félvezető anyagból készült fényforrás.

A különböző fémfeldolgozó, autószerelő és más hasonló műhelyekben, kisebb-nagyobb üzemekben gyakori látvány a régebbi gyártású prések jelenléte.